Bitte

Medlem
 • Innehållsantal

  238
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Bitte vann senast 11 November 2016

Bitte hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

839 Enastående

Om Bitte

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1966-03-29

Contact Methods

 • Website URL
  http://thelowcarbuniverse.com
 • Skype
  nutriavans

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stocksund

Senaste besökare till profilen

759 profilvisningar
 1. Här hittar du några förslag: http://nutriavans.se/category/recept/frukost-recept/ Äter sällan frukost nuförtiden, men om jag vaknar hungrig kan jag äta några sillbitar, en burk makrill eller middagrester.
 2. Jag har översatt Belinda Fettkes senaste artikel om krafterna bakom fetträdslan och anti-köttpropagandan. Otrolig läsning! Det är en lång text som innehåller massor av referenser, så ett brinnande intresse är nödvändigt 😉 http://nutriavans.se/belinda-fettke-bakgrunden-till-anti-kottbudskapet/
 3. Det finns ett otal anledningar till att det inte riktigt går som man förväntat sig. Ålder, kön, motion, stress, sömnkvalitet mm. Ett förslag är att du börjar i den änden att du registrerar allt du äter under en vecka (kostbevakningen.se är gratis och bra). Kanske upptäcker du något då? Kanske får du i dig för mycket kalorier (jodå, det går på LCHF också)? För lite mat kan också ställa till det! Kroppen kan ibland också helt enkelt vara lite "tjurig" utan att man förstår varför. För en del kan det hjälpa att fasta. T ex att kan du hoppa över frukosten och bara äta lunch och middag.
 4. Jag och min kollega Hanna var ju där som utställare. Och som såna hade vi en toppendag! Folk var intresserade och glada och det känns nästan som om vi pratade med alla som var där - på söndagen hade vi nämligen inte mycket röst kvar! 😁
 5. Jag har en Fitbit-våg i Sverige och en Medisana Vitadock i Spanien. Båda visar någorlunda samma vikt. Däremot skiljer fettprocenten sig åt rejält! Fitbit säger att jag har 35 % fett, Vitadock 16 %. 🙄 Bryr mig inte särdeles mycket om de värdena.
 6. Jag gör som du - väger mig morgon och kväll. Det har liksom bara blivit så här 🙂 En daglig rutin - precis som att borsta tänderna! Det jag vill veta är att jag ligger inom rätt "spann": jag konstaterar bara faktum och så är det inget mer med det. Jag lär mig också hur min kropp fungerar: vad händer om jag fastar ett dygn, vad händer om jag dricker mer än ett glas vin en kväll, hur påverkas kroppen av flygning mm. Och ett tecken på att jag inte är fixerad vid vikten är att jag inte blir ett dugg nojig om jag t ex är bortrest och inte kan väga mig. Alla är vi olika! En del ska bokstavligen kasta ut vågen genom fönstret - blir man stressad av siffrorna är det bättre att fokusera på annat, t ex hur kläderna passar.
 7. Så klart det finns hopp för dig! 😊 Och bara det att du redan efter några veckor både är piggare och sover bättre är ju toppenbra! 👍
 8. Förresten - har du kollat Diet Doctors nybörjarprogram? Massor av recept, tips och råd - helt gratis! https://www.dietdoctor.com/se/lchf/kom-igang
 9. Jag har världens tråkigaste svar: du måste ha tålamod.... Vi är alla så olika! En del ställer om från kolhydratdrift till att ta sin energi från fett på några dagar, för andra tar det lite längre tid. LCHF är ingen quickfix, men funkar ypperligt för många på längre sikt! Försök se hur ditt mående överlag förändrats istället. Sover du bättre, har du mer energi, funkar magen bättre än tidigare? Försök även att undvika vågen, fokusera på att komma in i tankesättet och lära dig om den här livsstilen så här i början!
 10. Kan bara hålla med ang sökfunktionen! Det har många gånger hänt att jag är helt bombis på att det finns något speciellt på sidan som jag vill få upp, men när jag söker kommer typ allt annat än det jag söker upp.
 11. Jag hittade krönikorna när nån talade om att de finns 😁 Hade ingen aning om att de existerade innan dess. Jag tycker att de är jätteintressanta och ni borde publicera dem så att alla kan läsa dem! Ger ju en mer personlig bild av Team DietDoctor som jag tror många uppskattar.
 12. 7-10 mars är det dags för vårt andra event som helt fokuserar på kvinnohälsa utifrån ett lågkolhydratperspektiv. Det är faktiskt världens enda i sitt slag! Om du är nyfiken på vad det är och hur det är under själva eventet, så har jag försökt förklara det i ett blogginlägg. Det är lite svårt att sätta ord på det, för det är så speciellt! Men det kan nog ge en ganska tydlig bild av det hela ändå 🙂 http://nutriavans.se/lar-dig-mer-om-kvinnohalsa-learn-more-about-womens-health/
 13. Hoppade högt när jag såg på Nyhetsmorgon i morse. Där presenterades en ny rapport om vad vi måste göra för att rädda jorden och mänskligheten. Bl a bör kosten utgöras av fullkorn till en tredjedel. Personligen skulle jag bli sjuk, så särskilt rädda skulle jag inte bli.... Skrev ner mina tankar i ett blogginlägg: http://nutriavans.se/ett-praktexempel-pa-haltande-logik/ I det hittar ni länk till inslaget från Nyheterna samt en artikel av BBC.
 14. Bitte

  Gardasil

  Tio år står det på Läkemedelsverkets hemsida. Andra vaccin som måste göras regelbundet är t ex TBE (vart femte år, vad jag förstår), så det är ju inte unikt för HPV-vaccinet.
 15. Bitte

  Gardasil

  Jag har precis gått igenom en tuff period i väntan på besked om jag har livmoderhalscancer. Som tur är kan jag andas ut för tillfället. Tidigare idag pratade jag med min läkare, jag hade en del frågor efter koniseringen, bl a ville jag veta vilket HPV-virus jag har. Det kunde hon tyvärr inte svara på, men jag har något av de sorter som ger cancer. Jag hade höggradiga cellförändringar (cancer in situ) och är därmed anmäld till Cancerregistret. Trots att de fick bort alla cellförändringar är risken att jag någon gång ska få livmoderhalscancer 2,5 ggr högre än hos andra som inte haft cellförändringar. Mellan sjuttio och åttio procent av alla som någonsin haft sex bär på eller har haft HPV-virus. Risken att få HPV är alltså stor! Livmoderhalscancer drabbar fler och fler äldre, en förklaring jag funnit är att folk är piggare och gladare och är sexuellt aktiva längre upp i åldrarna än tidigare. De snällare virusen som "bara" orsakar könsvårtor (kondylom) kan vara oerhört plågsamma. Det saknas i dagsläget forskning om män och HPV. De drabbas också: penis- och analcancer är två sorter som HPV-viruset kan orsaka. Nu är det tack och lov mycket ovanligt. Vi kvinnor är mycket mer utsatta pga våra slemhinnor. Kondom ger inte ett hundraprocentigt skydd (se skärmdumpen från 1177), så det är inte lösningen. Hur ska folk skydda sig? Du kan alltså ha sex en enda gång i livet och använda kondom och ändå åka dit. HPV-viruset kan för övrigt ligga "på lur" i massor av år för att sedan vakna till liv. Om sex månader ska jag på efterkontroll (jag kommer att bli kallad regelbundet ett bra tag framöver). Har jag tur har viruset läkt ut. Har jag otur finns det kvar och det blir till att kolla efter nya cellförändringar med en ev ny konisering som en möjlig följd av det. Har jag en jäkla otur kommer jag att få operera bort livmodern i framtiden. Det vaccin som finns idag ger skydd mot två av de virus som står för nästan alla cancerfall. Vaccinet skyddar som sagt inte mot cancer, men det skyddar mot den skit som initierar cancer! Med facit i hand skulle jag nog vilja ha blivit vaccinerad i tonåren om möjligheten funnits. Och en sak till: gå och ta cellprov när ni blir kallade! Här kan ni läsa om hur jag haft det sedan april: http://nutriavans.se/jagad-av-cancertrollet/