Bitte

Medlem
 • Innehållsantal

  217
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Bitte vann senast 11 November 2016

Bitte hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

738 Enastående

Om Bitte

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1966-03-29

Contact Methods

 • Website URL
  http://thelowcarbuniverse.com
 • Skype
  nutriavans

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stocksund

Senaste besökare till profilen

387 profilvisningar
 1. Nja, jag är bara 51 än så länge och har mer energi nu än när jag var 25 Förutom när det gäller nattsudd
 2. När jag började med LCHF åt jag massor av fett. Övervikten rann bokstavligen av mig: nästan tio kilo bort på tre månader utan regelrätt motion/träning. Sen stannade nedgången av. När jag tittar tillbaka på hur jag ätit under snart nio år på LCHF, noterar jag att jag äter mycket mindre fett idag. Det är inget medvetet val, har bara blivit så, helt enkelt. Kan mitt minskade fettintag vara en av anledningarna till att jag - medelålders kvinna i klimakteriet - faktiskt inte går upp i vikt? Som man ju SKA göra med de förutsättningarna 😉 Och kan det vara som så att man i början kan äta så mycket mer fett för att fettadaptera kroppen men att man sen bör dra ner på det? Jag tror att vi ska vara både öppna och ödmjuka för att saker vi trott och tänkt om LCHF kan behöva omprövas. Jag äter själv fortfarande LCHF, jag är långt ifrån fettskrämd! Men jag kör inte SuperHighFat längre. Dr Rob Szabo från The Low Carb Clinic är inne på de här tankegångarna. Här är ett litet klipp från en föreläsning: https://www.facebook.com/KetoIsland/videos/838546249654570/ Pausa -2:13 Ytterligare visuella inställningar Gå till Titta och bläddraHelskärmsläge Återaktivera
 3. Diabetes 2

  Här kan du hitta massor av bra förslag: https://www.facebook.com/groups/smartadiabetikersrecept/
 4. Smärtstillande gel

  Äta den går bra :-D
 5. Smärtstillande gel

  Mina ögon fixar inte kokosoljan, tyvärr, och jag är inte ensam om det. Vad vi reagerar på har jag ingen aning om, dock.
 6. Smärtstillande gel

  Jag sabbade min mage när jag tog ögondroppar med antibiotika! Jag är övertygad om att precis allt man har i eller på kroppen påverkar mer än det som det är avsett för. Sedan några år är jag därför mycket restriktiv med tvål, schampo, lotion, stylingprodukter, värktabletter, smink mm.
 7. LCHF är farligt...

  Absolut mer än tidigare! Och så mycket annat än gurka, isberg och tomat som var det som gällde pre LCHF. Jag är dock periodare: det kan gå flera dagar utan en grönsak, sen följer en period när jag äter väldigt mycket istället. Gräddstuvad vitkål är en favorit som jag kan äta utan några som helst tillbehör!
 8. Bönor

  Bra avsnitt! Vill man höra mer av Patriks medförfattare Lars-Erik Litsfeldt, så kan man åka till Mallorca i november - han föreläser nämligen på The Low Carb Universe!
 9. Gryningsfenomen, i all evighet?

  Ett tips är att äta något fett innan du går och lägger dig! Det kan mildra gryningseffekten. Ett annat tips är att du går med i Smarta Diabetiker (gruppen) på Facebook, där kommer du att få massor av bra råd
 10. Lchf kost vid diabetes typ1

  Är du med i Facebook? Bli då medlem i Smarta Diabetiker (gruppen)! Gruppens grundare har typ 1 och tränar tung styrka i stort sett dagligen. Han klarade nyligen 21 av 24 hinder vid Tough Viking (y)
 11. Kokosolja i skottgluggen

  Emily Maguire, nutritionist från Edinburgh, har skrivit en suverän artikel om just detta: http://www.huffingtonpost.co.uk/emily-maguire/coconut-oil_b_17220478.html? För den som vill höra mer av henne, så föreläser hon vid The Low Carb Universe på Mallorca i november.
 12. LCHF sedan -09, kostrådgivare, driver Smarta Diabetiker ihop med tre andra eldsjälar, arrangerar Europas första internationella low-carb event (The Low Carb Universe) nu i november samt jobbar för Kostfonden. Jag brinner verkligen för kost och hälsa, jag lever i det här 24/7. Någon kostrådgivning blir det dock sällan nu för tiden, det har mer utmynnat sig i att jag jobbar för att andra ska kunna dela med sig av sin kunskap. Hur och vad jag gör kvittar, huvudsaken är att jag får jobba med något jag verkligen känner starkt för.
 13. Smarta Diabetiker firade bedriften med ett mingel igår. Här kan ni ser när vi firar hjältarna och Ann Fernholm intervjuar dem:
 14. 13 maj springer den blinde typ 1-diabetikern Patrik Olsson (Smarta Diabetikers grundare) värstingloppet Tough Viking i Stockholm! Vid sin sida har han Fredrik "Majoren" Söderlund. Syftet med denna utmaning är att samla ihop pengar till Kostfonden och dess satsning på kost vid typ 1-diabetes. Denna bedrift vill vi givetvis fira, och har därför ett trevligt mingel samma kväll! Mer info och biljetter hittar ni här: http://kostfonden.tictail.com/products/smarta-diabetiker-event Några dagar innan loppet kommer Patriks och Lars-Eriks Litsfeldts bok "Låt bönor förändra ditt liv" ut. Boken går att köpa på eventet - passa på att få den signerad av Patrik!
 15. 1a veckan med lchf 😥

  Omställningsbesvär - kroppen ska lära om: gå från att ta energi från kolhydrater till att ta det från fett istället. Mer salt brukar hjälpa, salta extra på maten, ta en nypa salt och svälj ner med ett glas vatten. Maten vi äter lagar vi från grunden, inget salt är tillsatt. Färdigmat innehåller ofta salt. Drick ordentligt med vatten också, så ska du se att du snart mår bättre!