Bitte

Medlem
 • Innehållsantal

  225
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Bitte vann senast 11 November 2016

Bitte hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

765 Enastående

Om Bitte

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1966-03-29

Contact Methods

 • Website URL
  http://thelowcarbuniverse.com
 • Skype
  nutriavans

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stocksund

Senaste besökare till profilen

607 profilvisningar
 1. Bitte

  Gardasil

  Tio år står det på Läkemedelsverkets hemsida. Andra vaccin som måste göras regelbundet är t ex TBE (vart femte år, vad jag förstår), så det är ju inte unikt för HPV-vaccinet.
 2. Bitte

  Gardasil

  Jag har precis gått igenom en tuff period i väntan på besked om jag har livmoderhalscancer. Som tur är kan jag andas ut för tillfället. Tidigare idag pratade jag med min läkare, jag hade en del frågor efter koniseringen, bl a ville jag veta vilket HPV-virus jag har. Det kunde hon tyvärr inte svara på, men jag har något av de sorter som ger cancer. Jag hade höggradiga cellförändringar (cancer in situ) och är därmed anmäld till Cancerregistret. Trots att de fick bort alla cellförändringar är risken att jag någon gång ska få livmoderhalscancer 2,5 ggr högre än hos andra som inte haft cellförändringar. Mellan sjuttio och åttio procent av alla som någonsin haft sex bär på eller har haft HPV-virus. Risken att få HPV är alltså stor! Livmoderhalscancer drabbar fler och fler äldre, en förklaring jag funnit är att folk är piggare och gladare och är sexuellt aktiva längre upp i åldrarna än tidigare. De snällare virusen som "bara" orsakar könsvårtor (kondylom) kan vara oerhört plågsamma. Det saknas i dagsläget forskning om män och HPV. De drabbas också: penis- och analcancer är två sorter som HPV-viruset kan orsaka. Nu är det tack och lov mycket ovanligt. Vi kvinnor är mycket mer utsatta pga våra slemhinnor. Kondom ger inte ett hundraprocentigt skydd (se skärmdumpen från 1177), så det är inte lösningen. Hur ska folk skydda sig? Du kan alltså ha sex en enda gång i livet och använda kondom och ändå åka dit. HPV-viruset kan för övrigt ligga "på lur" i massor av år för att sedan vakna till liv. Om sex månader ska jag på efterkontroll (jag kommer att bli kallad regelbundet ett bra tag framöver). Har jag tur har viruset läkt ut. Har jag otur finns det kvar och det blir till att kolla efter nya cellförändringar med en ev ny konisering som en möjlig följd av det. Har jag en jäkla otur kommer jag att få operera bort livmodern i framtiden. Det vaccin som finns idag ger skydd mot två av de virus som står för nästan alla cancerfall. Vaccinet skyddar som sagt inte mot cancer, men det skyddar mot den skit som initierar cancer! Med facit i hand skulle jag nog vilja ha blivit vaccinerad i tonåren om möjligheten funnits. Och en sak till: gå och ta cellprov när ni blir kallade! Här kan ni läsa om hur jag haft det sedan april: http://nutriavans.se/jagad-av-cancertrollet/
 3. Bitte

  The Magic Pill

  Mycket bra film! Vi kommer att visa den på LCU18, och har vi tur kommer vi även att ha en skypesession med Pete Evans efteråt!
 4. Bitte

  Agenda och föreläsare KetoLadies

  Tack iAnna! Ja, vi kom på detta tema under första eventet och hörde oss för lite om ev intresse. Och det fanns! Vi har så många toppenbra föreläsare så det kan inte bli annat än lyckat
 5. Bitte

  Agenda och föreläsare KetoLadies

  I dag föll de sista pusselbitarna på plats inför KetoLadies, det första internationella low-carb evenemanget i Europa (kanske även världen?) som enbart fokuserar på kvinnohälsa! Hormoner, sug, kopplingen kropp/knopp, träning, känsloliv, livsglädje, kroppsuppfattning och mycket mer . https://ketoladies.thelowcarbuniverse.com Våra föreläsare Bl a Martina Johansson och Bitten Jonsson Agendan
 6. Jag har ingen erfarenhet av ätstörningar, men det där alltelleringet, utbrändhet och depression. För mig kom vändpunkten när jag släppte kravet på att man "måste" träna! Några fler måsten släppte jag också, men just träningen är central. Se till att komma in i kosten först och främst, energin och lusten kommer längre fram. Själv har jag accepterat att jag är periodare när det gäller träning. När jag väl är igång kan det istället bli mycket intensivt. T ex yoga varje dag i en månad som följd av tre månader utan någon som helst träning, därefter entimmes power walks i några veckor, inget träning på två månader osv.
 7. Bitte

  Nytt event på gång - The Low Carb Universe

  http://nutriavans.se/rapport-fran-europas-forsta-lowcarb-event/
 8. Bitte

  Nytt event på gång - The Low Carb Universe

  Nu är jag hemma igen efter ett fantastiskt event på Mallorca! Vi fick mycket positiv feed back från både föreläsare och gäster, så vi kan redan nu presentera vårt nästa event: KetoLadies!
 9. Nja, jag är bara 51 än så länge och har mer energi nu än när jag var 25 Förutom när det gäller nattsudd
 10. När jag började med LCHF åt jag massor av fett. Övervikten rann bokstavligen av mig: nästan tio kilo bort på tre månader utan regelrätt motion/träning. Sen stannade nedgången av. När jag tittar tillbaka på hur jag ätit under snart nio år på LCHF, noterar jag att jag äter mycket mindre fett idag. Det är inget medvetet val, har bara blivit så, helt enkelt. Kan mitt minskade fettintag vara en av anledningarna till att jag - medelålders kvinna i klimakteriet - faktiskt inte går upp i vikt? Som man ju SKA göra med de förutsättningarna ? Och kan det vara som så att man i början kan äta så mycket mer fett för att fettadaptera kroppen men att man sen bör dra ner på det? Jag tror att vi ska vara både öppna och ödmjuka för att saker vi trott och tänkt om LCHF kan behöva omprövas. Jag äter själv fortfarande LCHF, jag är långt ifrån fettskrämd! Men jag kör inte SuperHighFat längre. Dr Rob Szabo från The Low Carb Clinic är inne på de här tankegångarna. Här är ett litet klipp från en föreläsning: https://www.facebook.com/KetoIsland/videos/838546249654570/ Pausa -2:13 Ytterligare visuella inställningar Gå till Titta och bläddraHelskärmsläge Återaktivera
 11. Bitte

  Diabetes 2

  Här kan du hitta massor av bra förslag: https://www.facebook.com/groups/smartadiabetikersrecept/
 12. Bitte

  Smärtstillande gel

  Äta den går bra :-D
 13. Bitte

  Smärtstillande gel

  Mina ögon fixar inte kokosoljan, tyvärr, och jag är inte ensam om det. Vad vi reagerar på har jag ingen aning om, dock.
 14. Bitte

  Smärtstillande gel

  Jag sabbade min mage när jag tog ögondroppar med antibiotika! Jag är övertygad om att precis allt man har i eller på kroppen påverkar mer än det som det är avsett för. Sedan några år är jag därför mycket restriktiv med tvål, schampo, lotion, stylingprodukter, värktabletter, smink mm.
 15. Bitte

  LCHF är farligt...

  Absolut mer än tidigare! Och så mycket annat än gurka, isberg och tomat som var det som gällde pre LCHF. Jag är dock periodare: det kan gå flera dagar utan en grönsak, sen följer en period när jag äter väldigt mycket istället. Gräddstuvad vitkål är en favorit som jag kan äta utan några som helst tillbehör!