Lorelii

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Lorelii

 • Rank

 1. Ja, det kan det ju vara.. Jag har inte fått sova en hel natt på snart 4 år.
 2. Är det inte Rössner som har tjafsat om att det skulle vara farligt med LCHF om man inte längre går ner i vikt eller går upp i vikt? Så vitt jag vet så har han inga vetenskapliga belägg för det.
 3. Jag struntar i definitioner... Det viktigaste för mig är att undvika alla spannmål, socker, margariner och frityroljor. Jag äter en individanpassad lågkolhydratskost för hälsans(bla. magens) skull. Jag tror inte att det händer nåt farligt i kroppen bara för att man ökar kolhydratsmängden lite, så länge som man väljer naturliga kolhydratskällor och undviker hårt raffinerade produkter så som vitt mjöl. Det blir lite konstigt tänk tycker jag om man ser det som att antingen så äter man LCHF, vilket är bra för hälsan, eller typ normalkost vilket kan vara ok för hälsan .. men om man ligger någonstans mellan GI och LCHF så blir det plötsligt livsfarligt och kärlen kan fetta igen. Det blir som en myt i fettskräckens tecken. Det är stor skillnad på effektera i kroppen av att äta råris, helgrillad kyckling med fet sås gjord på kycklingskyn och grönsaker.. än att äta pommes, läsk och chicken nuggets. Om man är ung, frisk, fysiskt aktiv och med bra blodsockervärden etc. så tål man lite mer kolhydrater än om situationen är det motsatta. Och i mitt fall så behöver jag lite mer kolhydrater för att inte förtvina helt. Jag blir helt enkelt för mätt på strikt LCHF och tappar aptiten. Att vara underviktig är också förenat med hälsoproblem. Jag har i perioder när magen krånglat gått över på att äta bara ägg, fisk, kött, kyckling, grönsaker och smör... och då har jag rasat i vikt trots att jag absolut inte ville eller behövde gå ner mer.
 4. Man kan väl säga att jag går efter Anna Halléns råd för LCHF för viktökning. Varför skulle min kostmodell vara ett problem om jag står still eller går upp i vikt? Det är ju det som är mitt syfte med det ökade kolhydratintaget. Jag har provat mig fram och lagt till mer och mer kolhydrater för att inte tappa mer vikt. Jag misstänker magnesiumbrist och har ätit 4 tabletter av Helhetshälsas magnesiumtillskott tills burken var slut utan att det gjorde någon skillnad alls på min värk i vaderna och i baksidan av låren. http://www.annahallen.se/category/upp-i-vikt Jag äter köttfärs från gräsbetande nöt ca 2 dagar/vecka. Jag har fällt en hel del hår under amningen men det är naturligt att det blir så eftersom att jag inte fällde något hår alls i stort sett under graviditeten, och nu är det på väg ut igen.
 5. Kan man få i sig för mkt A-vitamin av grädden? Det blir ju ofta uppåt 5 dl/dag...
 6. *blandade grönsaker skulle det stå... och 20 g mörk choklad.
 7. Ok.. en "vanlig dag bland andra då.." Frukost: 1,5 dl ty med 1 dl vispgrädde, 2 koppar kaffe med kaffe med 0,5 dl grädde i vardera, 2 dl apelsinjuice Lunch: 2 dl bandade grönsaker wokade i mkt smör och olivolja, 2 stora, stekta ekologiska ägg, 100 g falukorv Mellanmål, 1,5 dl vispgrädde med 1,5 dl hallon, en näve nötter, kaffe med grädde Middag: 1,5 laxfilé, 1 dl fet sås, kokt broccoli, ett äpple Kväll, 2 dl linssoppa, 29 g mörk choklad, 1 kopp te Innan jag går och lägger mig: 2 dl turkisk yoghurt med 1 dl grädde. Ok.. jag vet att en för stor del av min näring kommer från grädde.. men jag har oerhört svårt att komma upp i kalorimängd annars...
 8. Hejsan! Jag har fått mitt andra barn och han är nu 9 månader. Jag har ätit en liberal LCHF i 2 år nu och jag har under den största delen av tiden varit gravid eller ammat. Just nu så är det ganska tufft för jag har gått ner mer i vikt än jag tänkt, väger nu 52 kg till mina 168 cm och matintroduktionen för bebisen går lite långsammare än jag tänkt så huvudfödan är fortfarande amningen. Jag äter LCHF + frukt, juice,rotfrukter och råris. Och jag tror jag snittar på ca 2500-3000 kcal/dag, men det känns ändå inte som det räcker. Jag äter Omega 3 och D-vitamin. Finns det nåt mer jag borde komplettera med? Jag har alltid haft starka, långa naglar, men nu har de börjat flisa och skiva sig och går lätt sönder.
 9. Grädde är slembildande... Jag tar tre shotar vispgrädde om jag har magsårskänningar.. det bir som bomull i magen.. Det hjälper för stunden iaf.
 10. Jag får väl i mig uppåt 5 dl feta mejerier (grädde, creme fraiche och turkisk yoghurt)/dag. Men det kan säkert vara frukten som spökar... ska ta bort den. Det är bara så smidigt när jag inte hinner äta något annat. Jag är ensamstående med en 2,5åringen och en 8månaders så det är svårt att få till balansen med tid till att äta i lugn och ro...
 11. Hej! Jag har ätit LCHF till och från i snart 2 år. Som bäst mår jag när jag äter kött, fisk, ägg, kyckling, smör och kokta grönsaker. Problemet är att jag har svårt att få i mig tillräckligt med energi då. Jag ammar min 8 månaders och jag skulle tippa på att han kräver en 700 kcal/dag. Så jag skulle eg. behöva få i mig 2500-3000 kcal/dag för att det ska räcka till mig, sonen och ev. motion. Jag väger just nu i underkant för min längd 52 kg till 168 cm. Jag vill inte gå ner mer så jag har lagt till rotfrukter, ris, frukt, juice, yoghurt och nötter. Problemet är att när jag lägger till dessa "viktstoppare" så återkommer mina problem med svullen och ond mage. Jag vet inte hur jag ska göra. Kokosmjölk mår jag illa av i för stor mängd så jag kan inte byta mejerierna mot det. Har ni några tips på hur jag kan lägga upp maten? Jag vill bli av med magproblemen och funderar på att köra "gröna kuren" ett tag. Men då skulle jag antagligen tappa några kg till. Det känns som att kostråden vid magproblem och kostråden vid undervikt inte rikigt går ihop...