Gå till innehåll

Emma

Medlem
 • Innehållsantal

  205
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

126 Utmärkt

Om Emma

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Livet! Till detta räknas då även träning och mat.
 1. Till en början tycker jag kan det vara en idé att äta allt man vill inom LCHF, just för att få bort det gamla tankemönster och vänjer sig med den nya snällt med den nya kosten. Jag åt pannkakor (1 tsk fiberhusk+1 dl vispgrädde+1 ägg > rör om > stek i kokosfett) till frukost de första månaderna... det blev jag mätt och nöjd på. Pannkakor är fortf det jag äter när suget blir för stort ... Många tål ost bättre än yoghurt, så testa om du gillar det till frukost.
 2. En liten uppdatering om Amy's vid Fridhemsplan. Stället har ju bytt ägare... Jag var inne där för nån dag sedan för att kolla och pratade lite med den nya ägaren. Hon sade att hon för det mesta försöker ha nåt lchf-alternativ. När jag var där var det nån kaka (tror äppelkaka, men minns faktiskt inte riktig) där biten såldes för 40 kr. Övrigt var vanlig sockerkaka och bakelser. Jag fick känslan av att hon snarare motvilligt baka lite lchf-liknande för att kunder som jag fortfarande förbi. (Kände nog inte att hon trodde på det som koncept.) Kakan såg god ut, men jag kände inte riktig att jag kunde lita på att den var lowcarb. Men jag har som sagt inte provat!!
 3. Vi som inte har aftonbladet plus undrar såklart: vad står i artikeln?
 4. Precis så resonerar jag också... Jag läser ibland en blogg av en tjej som har gått ner runt 40 kilo, med "balanserad" kost och minst två långa träningsenheter per dag. Jag skulle inte orka med den planeringen som krävs... Sedan är det ju även skillnad om man endast har ansvar för sig själv och kan planera fritt eller om man har familj och barn, då är det ju ännu svårare att prioritera rätt... Innan jag hittade till LCHF tränade jag ca 4 gruppträningspass per vecka och funderade redan då över att det passade mitt liv just då men inte var hållbart i längden, och då var jag ju ändå långt ifrån det de gör i programmen. (Nuförtiden är det 2-3 pass plus löpträning, men det känns mer flexibel.) Men jag tror att många som har lyckats gå ner så rejält (och så kämpigt), byter faktiskt även karriär, mot kostrådgivning och PT eller gruppträningsinstruktör och kan på så sätt upprätthålla det.
 5. Jag lunchade på Blå Dörren http://www.bla-dorren.se/ vid Slussen häromdan. Tog Entrecotén utan potatis. Nu kan man ju alltid välja lite mer från salladsbuffén (så jag räknar det inte heller som Stockholmsspecifik tips) men det fina med just deras buffé var att det inte bara fanns vanlig grönsallad utan även blomkål och harricot verts i varsin väldig trevlig blandning/kryddning. Iofs inte varm, men väääldigt gott, därav rekommendationen Min mage reagerade väldigt bra på maten, inga konstigheter alltså. (Det enda negativa med Blå Dörren är väl akkustiken därinne...) Japp, det är hon. En del lchf-saker jag har provat var goda, andra inte. Men så är det väl med allt. Det kan dock vara bra att höra lite innan (t.ex. via facebook) om hon har nån LCHF grej kvar, det verkar nämligen sälja väldigt bra. Jag misslyckades iaf med att köpa semlor idag... Annars ska man nog hålla koll på http://shervintorkian.se/ Det verkar vara nåt lchf-kafé, butik eller dylikt på gång... Hoppas, hoppas.
×
×
 • Skapa nytt...