Jump to content

Valin

Medlem
 • Posts

  422
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Valin last won the day on April 18 2013

Valin had the most liked content!

About Valin

 • Birthday 02/26/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Karlstad
 • Interests
  fantasy/sci-fi, dator(programmering, spel, hårdvara, grafiskt), vetenskap (biokemi, kvantfysik m.m.), brädspel, rollspel, bakning, måleri, teknik

Recent Profile Visitors

795 profile views

Valin's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

108

Reputation

 1. Det beror på, vissa recept så måste man ha malda, som fiberhusk (eller finax psyllium som jag föredrar pga mindre bismak). Andra recept går det bra med krossade. Testa?
 2. Det verkar ju som det fungerar för dig, så då behöver du ju egentligen inte fråga oss! Det viktiga är att du mår bra av det du väljer att äta.
 3. Svettet kan lukta extra illa om man nyss kommit in i ketos, vet inte om det är fallet för dig?
 4. Om du endast bryr dig om kolhydratsintag så finns det ju t ex finncrisp och sådana som är 3-4g kh/skiva. Så en sådan per dag kan ju fungera. Däremot kan det ju vara så att man vill avstå helt från gluten och vanliga mjöler. Det är något man får bestämma själv. Det går alltid att testa sig fram
 5. Om ni tror att man blir sur i kroppen av att äta för sur mat så får ni tro det, jag orkar inte riktigt diskutera det är något jag inte tror på. Sen att man kan bli sur i kroppen av andra orsaker är en helt annan sak. Tillägg: menar inte att låta irriterad, men bara inte har intresse att diskutera detta utan ville bara säga det jag tycks mig veta för att hjälpa TS. :-)
 6. Nej de tar inte fram speciella studier i utbildningen, utan har istället kurslitteratur (som visserligen är framarbetad delvis på studier), men om man ska säga emot väl genomarbetade utbildningar menar jag att man ska ha en grund. Jag säger inte att allt som lärs ut är rätt, men om man säger emot det ska man komma med någon vettig fakta då. Men kan länka en jäkla massa kurslitteratur om du vill? Reglering av pH sker ständigt i vår kropp och styrs inte genom matintag...
 7. Har du grunder för detta med ph-balans? Kurser eller rapporter? Du får ursäkta, men jag gillar inte direkt att blir rättad på saker jag har utbildat mig inom - OM det inte finns bra grunder med. Känns lite förolämpande.
 8. Jag tror inte det handlar om pH-balans, utan att kolhydratsrikskost bl a är inflammatoriegynnande & höjer blodsocker.
 9. Vad jag vet, från anatomi/fysiologi, patofysiologi, mikrobiologi & biokemi kurser så är kroppen ganska bra på att reglera pH utan att man behöver "äta basiskt".
 10. Kalcium, om du gillar att baka lite så finns det mycket i bakpulver ^^
 11. JOZO mineralsalt är ett lätt sätt, 69% kaliumklorid.
 12. Vart skulle detta förbud komma ifrån i så fall?
 13. Här finns bland annat: http://www.allarznei.com/ Billiga & det tar ca. 7 dagar att få det. Vet inte om det finns de som har snabbare leverans dock!
 14. Jag blev faktiskt lite upprörd av Docs inlägg, det kändes så påhoppande "då har du problem". Jag menar, han har ju inte gjort något hatiskt inlägg om vatten smaksatt med fruktessens, och det är ju samma innehåll egentligen, vatten & aromämnen. Även om jag vet vad han menar, att om man triggas av sådant som liknar sötsaker så har man ett sockerberoende. Jag tror dock inte detta stämmer helt.
×
×
 • Create New...