jessirene

Medlem
 • Innehållsantal

  152
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

jessirene vann senast 6 December 2015

jessirene hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

389 Enastående

Om jessirene

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

449 profilvisningar
 1. Eftersom tråden fortsätter, jag äter inte 5http längre, effekten på min migrän/huvudvärk uteblev. Jag provade olika doser men ingen skillnad.
 2. Jag äter inte på natten. Ibland äter jag frukost när jag kommit hem, det främjar sömnen. Se till att sova ordentligt, gärna 8 timmar, ifall du ska jobba natt direkt igen. Jag har märkt att dygnsrytmen blir bättre på lchf, det är lättare att vända tillbaks efter nattpassen än förut.
 3. Jag har sett att vissa killar knaprar broccoli rått. Så om det är tänkbart så är det ju snabbt och smidigt att ha kravmärkt broccoli i kylen. I matdiskarna på ica mm så har de ofta färdiglagad mat. Innehållsförteckningen brukar vara hyfsad så där kan finnas smidiga lösningar. Chark brukar inte få mycket beröm, men även där finns skillnader, jag brukar ha korv hemma som nödmat. Batcha, får du för dig att laga mat, gör tex 10 portioner biffar och ha i frysen. Frusna grönsaker går ganska fort att koka upp.
 4. Du behöver verkligen se över dina facebook grupper? På något vis så renar kroppen sig själv ständigt. Jag har lyssnat på Anna Sparres poddar om detta och väldigt förenklat så minns jag det som två faser av rening, fas ett bildar produkter som man snabbt vill få ur kroppen med fas två. Så det är viktigt att den delen av rensningen är effektiv, annars ackumuleras de obehagliga produkterna från fas ett. Som tur är behöver man inte gå och tänka på detta, kroppen fixar det hela åt dig. Men har man något problem eller helt enkelt är intresserad av en pedagogisk men hyfsat detaljerad förklaring så kolla in denna länk http://4health.se/tag/detox hänvisning till poddarna kommer en bit ner i texten.
 5. Eftersom ordinarie vård inte är ett alternativ, just nu, så svarar jag. Men det är inte inom någon kompetens som jag har utan utifrån din egna avsikt att klara detta själv. Ha bara ett ytterst begränsat sortiment hemma. Tråkig mat. Men nyttig. Typ ägg, köttförs, broccoli, kokosolja och smör. Periodisk fasta brukar inte rekommenderas om man haft ätstörning. Så var uppmärksam på dig själv ifall du triggas på hunger eller hetsätning. Du är på gång eftersom du gör något och försöker. Bakslag hör till. Obs att detta bara är lekmannamässig input. Lycka till.
 6. Jag har gjort rabarbersaft med bourbon vaniljpulver, obs inte vaniljsocker, som enda "sötning". De skeptiker dom jag bjöd på detta tyckte inte att det var så illa när de väl provat. Smaken var fräsch och funkar som måltidsdryck. Kanske inte så likt vanlig söt saft. På lchf dricker man ju nästan bara vatten, så lite variation är trevligt, även om det inte är jättesött.
 7. Den enda forskning som jag kan gå i god för är på mig och min sambo. Bådas våra blodtryck har sjunkit. Bra för min sambo som hade dubbla mediciner och läkaren plockade bort en av dem efter att han käkat LCHF ett tag. På min sambo kan viktminskning ha bidragit. På mig är orsaken mer oklar och jag hade dessutom ganska lågt blodtryck redan innan.
 8. Överdosera inte kokosfettet i början, ta en tesked första gången. Du kan ta i smör också. Tanken med fettkaffe är att tillföra energi samt att koffeinet från kaffet fördelas under längre tid pga fettet. Det är alltså för att stå sig på enbart fett och koffein i några timmar eller en dag. Som ovanstående sagt, absolut inte ett måste för LCHF. Själv dricker jag för det mesta kaffet svart. Jag tror att det är en bra ersättare till frukost om man vill lära sin kropp att äta fett. För kroppen fortsätter på sätt och vis med sin nattfasta. Förutsatt såklart att fettkaffe intas utan tilltugg.
 9. Att människan kallas för allätare har fått en väldigt bred spännvidd, det omfattar verkligen allt. Och väldigt lite av detta är mat. Hunden är lyckligtvis carnivor och bara lite allätare. Så de äter mer av det som är mat. Men ändå har vi lyckats trycka i de stackarna mycket konstigt de senaste decennierna.
 10. Sockerskatt är rimligt och det finns ju erfarenheter att hämta från andra länder/platser där det är infört. Om sockret ska bära sina egna kostnader kan det bli en ganska hög skatt procentuellt eftersom socker är så billigt.
 11. Dessutom: eftersom du tappar vätska så var inte rädd för att få i dig salt. Det är också en vanlig motgång i början och du verkar ha en rivstart. Lycka till och ha tålamod i starten!
 12. Fungerar på otit. svampinfektion i hundöron, det bruna kortet som är bra att få bort innan örat blir rött och värre ansatt. Jag använde vanligt öronrens varvat med kolloidalt silver. Hundens öra är ju känsligt, så man kan inte rengöra varje dag. Men spraya med silvervatten kan man. Efter jag började med detta samt "hund lchf" så behövde min öronhund inte gå till vet mer. De sista åren av hans liv var öronen helt rena pga kosten.
 13. Jag äter före nattskift vid ca 20 tiden. På natten blir det kaffe, inget annat. Ibland fettkaffe. Om jag är sugen så äter jag när jag kommer hem, annars inte. Närjagvaknar så äter jag inte, men du kan ju ta frukost dåifalldu vill. Tex ägg.
 14. Jag tar också blodprov på werlabs. Jag är inte orolig för LCHF eftersom det gjort mig friskare. Men jag åt normalkostdiet i drygt 40 år och skadorna av det kan ju visa sig senare i livet.
 15. Mitt blodtryck blev också lägre. Jag är kort men har alltid fått rådet av läkare att resa mig upp försiktigt. Min sambo fick också lägre blodtryck, vilket var positivt då han kunde ta bort en blodtryckssänkande medicin.