Jump to content

jessirene

Medlem
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by jessirene

 1. Eftersom tråden fortsätter, jag äter inte 5http längre, effekten på min migrän/huvudvärk uteblev. Jag provade olika doser men ingen skillnad.
 2. Jag äter inte på natten. Ibland äter jag frukost när jag kommit hem, det främjar sömnen. Se till att sova ordentligt, gärna 8 timmar, ifall du ska jobba natt direkt igen. Jag har märkt att dygnsrytmen blir bättre på lchf, det är lättare att vända tillbaks efter nattpassen än förut.
 3. Jag har sett att vissa killar knaprar broccoli rått. Så om det är tänkbart så är det ju snabbt och smidigt att ha kravmärkt broccoli i kylen. I matdiskarna på ica mm så har de ofta färdiglagad mat. Innehållsförteckningen brukar vara hyfsad så där kan finnas smidiga lösningar. Chark brukar inte få mycket beröm, men även där finns skillnader, jag brukar ha korv hemma som nödmat. Batcha, får du för dig att laga mat, gör tex 10 portioner biffar och ha i frysen. Frusna grönsaker går ganska fort att koka upp.
 4. Du behöver verkligen se över dina facebook grupper? På något vis så renar kroppen sig själv ständigt. Jag har lyssnat på Anna Sparres poddar om detta och väldigt förenklat så minns jag det som två faser av rening, fas ett bildar produkter som man snabbt vill få ur kroppen med fas två. Så det är viktigt att den delen av rensningen är effektiv, annars ackumuleras de obehagliga produkterna från fas ett. Som tur är behöver man inte gå och tänka på detta, kroppen fixar det hela åt dig. Men har man något problem eller helt enkelt är intresserad av en pedagogisk men hyfsat detaljerad förklaring så kolla in denna länk http://4health.se/tag/detox hänvisning till poddarna kommer en bit ner i texten.
 5. Eftersom ordinarie vård inte är ett alternativ, just nu, så svarar jag. Men det är inte inom någon kompetens som jag har utan utifrån din egna avsikt att klara detta själv. Ha bara ett ytterst begränsat sortiment hemma. Tråkig mat. Men nyttig. Typ ägg, köttförs, broccoli, kokosolja och smör. Periodisk fasta brukar inte rekommenderas om man haft ätstörning. Så var uppmärksam på dig själv ifall du triggas på hunger eller hetsätning. Du är på gång eftersom du gör något och försöker. Bakslag hör till. Obs att detta bara är lekmannamässig input. Lycka till.
 6. Jag har gjort rabarbersaft med bourbon vaniljpulver, obs inte vaniljsocker, som enda "sötning". De skeptiker dom jag bjöd på detta tyckte inte att det var så illa när de väl provat. Smaken var fräsch och funkar som måltidsdryck. Kanske inte så likt vanlig söt saft. På lchf dricker man ju nästan bara vatten, så lite variation är trevligt, även om det inte är jättesött.
 7. Den enda forskning som jag kan gå i god för är på mig och min sambo. Bådas våra blodtryck har sjunkit. Bra för min sambo som hade dubbla mediciner och läkaren plockade bort en av dem efter att han käkat LCHF ett tag. På min sambo kan viktminskning ha bidragit. På mig är orsaken mer oklar och jag hade dessutom ganska lågt blodtryck redan innan.
 8. Överdosera inte kokosfettet i början, ta en tesked första gången. Du kan ta i smör också. Tanken med fettkaffe är att tillföra energi samt att koffeinet från kaffet fördelas under längre tid pga fettet. Det är alltså för att stå sig på enbart fett och koffein i några timmar eller en dag. Som ovanstående sagt, absolut inte ett måste för LCHF. Själv dricker jag för det mesta kaffet svart. Jag tror att det är en bra ersättare till frukost om man vill lära sin kropp att äta fett. För kroppen fortsätter på sätt och vis med sin nattfasta. Förutsatt såklart att fettkaffe intas utan tilltugg.
 9. Att människan kallas för allätare har fått en väldigt bred spännvidd, det omfattar verkligen allt. Och väldigt lite av detta är mat. Hunden är lyckligtvis carnivor och bara lite allätare. Så de äter mer av det som är mat. Men ändå har vi lyckats trycka i de stackarna mycket konstigt de senaste decennierna.
 10. Sockerskatt är rimligt och det finns ju erfarenheter att hämta från andra länder/platser där det är infört. Om sockret ska bära sina egna kostnader kan det bli en ganska hög skatt procentuellt eftersom socker är så billigt.
 11. Dessutom: eftersom du tappar vätska så var inte rädd för att få i dig salt. Det är också en vanlig motgång i början och du verkar ha en rivstart. Lycka till och ha tålamod i starten!
 12. Fungerar på otit. svampinfektion i hundöron, det bruna kortet som är bra att få bort innan örat blir rött och värre ansatt. Jag använde vanligt öronrens varvat med kolloidalt silver. Hundens öra är ju känsligt, så man kan inte rengöra varje dag. Men spraya med silvervatten kan man. Efter jag började med detta samt "hund lchf" så behövde min öronhund inte gå till vet mer. De sista åren av hans liv var öronen helt rena pga kosten.
 13. Jag äter före nattskift vid ca 20 tiden. På natten blir det kaffe, inget annat. Ibland fettkaffe. Om jag är sugen så äter jag när jag kommer hem, annars inte. Närjagvaknar så äter jag inte, men du kan ju ta frukost dåifalldu vill. Tex ägg.
 14. Jag tar också blodprov på werlabs. Jag är inte orolig för LCHF eftersom det gjort mig friskare. Men jag åt normalkostdiet i drygt 40 år och skadorna av det kan ju visa sig senare i livet.
 15. Mitt blodtryck blev också lägre. Jag är kort men har alltid fått rådet av läkare att resa mig upp försiktigt. Min sambo fick också lägre blodtryck, vilket var positivt då han kunde ta bort en blodtryckssänkande medicin.
 16. jessirene

  Citronsyra

  Den är nog pastöriserad också, har jag för mig. Jag ställde samma fråga som du, fast till urtekram ang deras pressade citron. De använder citronsyra och de är kravmärkta. Så jag antar att miljömärkningen avser framställningens miljöpåverkan.
 17. Om du inte gillar att vakna och vara hungrig (låter inte optimalt) så kan du prova att äta din middag lite senare, närmre läggdags. Det är nog bättre än att vakna och behöva fylla på. Fortsätt med promenaderna, de verkar vara bra för dig och det är ju smart att bevara de muskler som du redan är stark i. Lycka till!
 18. Ytterligare lästips, http://hormoni.se http://www.muskelfokusuppsala.se/blogg/mina-tankar-om-preventivmedel
 19. Vad som är ketogent för en person kanske inte är det för en annan. Vi är ju olika. Sämst för ketos är kolhydrater och näst sämst överskott på protein. Om du har starka skäl att vara i ketos så får du mäta.
 20. Ett tag mätte jag mitt blodsocker. Oavsett fasta, måltid, löppass, osv alltid samma blodsocker. Enda gången jag fick lägre blodsocker så hade jag varit på en bjudmiddag som utlovades vara lchf men innehöll konserverad frukt. Då sjönk blodsockret antagligen orsakat av en (för mig) oönskad insulin topp. Min förmåga att fokusera är betydligt bättre på lchf och lite fasta försämrar inget. Jag misstänker dock att fasta och löpning ökar mitt kortisol lite onödigt, men jag är inte säker.
 21. jessirene

  Soja

  Det är inte så lätt att ersätta mejerier. Jag kan trösta dig med att om du håller dig ifrån dem i några veckor så minskar suget efter dem och du kanske kan använda lite då och då, när det verkligen gör sitt, tex i en sås eller gratäng. Det är skillnad på tillagad mejeri och rå/kall.
 22. Efter många år som snusare och dryga tre år på lchf så slutade min sambo, han har klarat några månader nu. Jag vet inte varför han slutade, han hade väl plötsligt motivation. Men suget är kvar, säger han. Eftersom du fick en så snabb effekt, kanske har din matsmältning ändrats så att din dopamin alt serotonin ökat. OBS spekulation, jag är just nu lite insnöad på sådana effekter. Jag glömmer aldrig min första lchf vecka, hade aldrig upplevt sådat välmående förut. Grattis och Passa på att rid på vågen!
 23. Jag var på bjudmiddag för ett par år sedan som var utlovad lchf men inte var det, så då åt och drack jag av sockerprodukterna fast ganska lite. När jag kom hem så var blodsockret 4,5. Det kanske är så att jag ligger högt naturligt. Frågan är om det är bra.
 24. Det är just långtidssocker som förbryllar mig. Mitt ligger på 38 och de värden jag läst på andra lchfare är ca 29. Och jag är inte liberal, snarare hyfsat strikt. Jag har mätt blodsockret momentant också, och det är 5,7 -5,9. Oavsett när jag mäter, på morgonen, mitt på dagen, efter träning. Alltid samma värde. Så jag undrar om det är kortisolet eller glukogenet som balanserar upp det såhär.
 25. Det där med blodsockret förbryllar mig också. Jag har aldrig lågt blodsocker, om jag inte fått i mig lite socker, för då sjunker det temporärt. Av insulinpådraget antagligen.
×
×
 • Create New...