Jump to content

hundrafemtiotre

Medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

hundrafemtiotre last won the day on August 17 2013

hundrafemtiotre had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://hundrafemtiotre.blogg.se

hundrafemtiotre's Achievements

(2/7)

67

Reputation

 1. Efter drygt 2,5 års kämpande, kliande i huvudet, testande och känslomässig berg-och-dal-bana efterlyser jag (återigen!) ledtrådar för att komma på en lösning. Bakgrund: Över 150 kilo tung började jag äta enligt lchf i mars 2013. Det är det bästa jag har gjort! På 14 månader gick jag ner nästan 50 kilo - allt enligt principen "köp bara råvaror med < 5 kolhydrater". Sen hände något, jag började sakta gå UPP i vikt! Sedan maj 2014 har jag provat olika varianter av lchf, alltifrån PF, fakir och mejerifritt till att öka mängden fett och även öka mängden kolhydrater. Har även testat äggfasta och att öka motionen. Allt detta utan att få önskat resultat... Och ja, jag har varit uthållig och gett varje test gott om tid. Ett tag var jag inne på att jag kanske var stressad och att det var en avgörande faktor, så jag fick ändrade arbetsuppgifter, inte heller detta har hjälpt. Jag har gjort stickprov några gånger per vecka och ligger på 70-90p, 130-160f och 10-40kh. Nuläge: Det är galet frustrerande att inte begripa vad det är som händer i kroppen och ännu mer frustrerande att inte kunna göra något åt det. Jag famlar desperat i mörkret här. Har tappat sugen och tröttnat på att googla på eventuella halmstrån - jag behöver hjälp. Jag har viktstatistik från dag 1 (ja, jag tycker att det är kul med tabeller) och igår fick jag för mig att kika lite på statistiken. Jag gör inte detta i normala fall eftersom det får mig att må dåligt att se 2,5 års viktuppgång till dagens dryga 135 kilo. MEN! Igår fick jag plötsligt syn på ett mönster i viktkurvan. Varje månad, på dag 2 eller 3 i menstruationscykeln, går jag upp 3-5 kilo, för att sen bara gå ner 1-2 kilo - resten stannar kvar. Det är ena rediga toppar! Jag har läst om förklimakteriet, är 45 år, men inte blivit direkt klokare. Har använt progesteronkräm (och gör fortfarande) men inte heller det biter. Jag har inte en aning ifall det finns ett samband här, men kanske har någon annan har? HJÄLP mig! Jag vill inte ge upp lchf, för jag mår bra av det, men att vikten sakta kryper sig på trots att jag gör allt jag kan skapar en förtvivlan som är svår att sätta ord på. I synnerhet när det första året var så "lätt"....
 2. Hej på er! Jag har lite funderingar som jag gärna vill bolla, och höra om någon annan kanske har erfarenhet att dela med sig av. Jag började med lchf 2013 och gick ner ca 50 kilo på 10 månader. Sen stannade viktnedgången av. Aha, tänkte jag - en platå?! Njaa, det verkade det inte vara. Sedan oktober 2014 har jag ökat i vikt igen, sakta men säkert. Som en skållad iller har jag testat olika saker, alltifrån fakir och mejerifritt till kaloriräkning och 16:8, men vikten bara ökar. Tilläggas bör att jag inte hoppat som en tok mellan alla varianter utan de är testade under 1½ års tid. Självklart blir jag förtvivlad, vill inte väga 130 kilo! Så jag fortsätter idogt att hitta sätt som ska få kilona att försvinna sakta men säkert. Gjorde igår ett inlägg på min blogg om hur knepigt mensen betedde sig och fick då tips om att jag kanske var i "för-klimakteriet". Nu har jag ägnat halva natten åt att läsa om förklimakteriet, och det många skriver om viktuppgång, vätskeansamlingar, raseriutbrott och liknande stämmer väldigt bra in på mig. Några vittnar om att deras viktnedgång har hoppat igång igen och att de plötsligt mår mycket bättre efter att de använt bioidentiskt progesteron som de smort in sig med vissa dagar i månaden. För mig är detta en djungel av nya fakta och jag vet inte vilket ben jag ska stå på. Dock tändes ett hopp - kanske är det detta som är mitt problem och kanske finns det en lösning? Någon som har erfarenhet och kan bidra med mer information?
 3. Tack till er alla som har svarat - svaren väcker onekligen en del funderingar! Kanske är det så att jag har blivit FÖR nitisk, att min kropp inte alls gillar det strikta sättet. Har läst mina gamla kostnoteringar från de första 9-10 månaderna, och det är en enorm skillnad mot nu. Då tycktes jag äta mycket mer varierat och oftare. Jag gick inte i taket över en dl mjölk, jag åt utan problem 3-4 ostrullar någon kväll, jag skydde inte mejerier som pesten osv. Jag tror helt enkelt att jag testar att äta mer, och mer varierat. Kanske fungerar det!
 4. Det här inlägget trodde jag aldrig att jag skulle skriva, men nu är jag så frustrerad att jag gör det! Började med lchf för snart 2 år sedan, första året gav en viktminskning på nästan 50 kilo - från 153 kilo. År 2 har det varit stiltje, till och med UPP några kilo. Långa perioder har jag bara fortsatt äta min vanliga lchf-kost och tänkt att kroppen nog behöver vänja sig. Men en platå på 1 år? Nix, inte en chans att jag är så tålmodig. Har analyserat och testat fakir och pf - inget tycks få fart på viktminskningen. Nu till min fundering, kan det vara så att man (jag) äter för lite och därför inte tappar vikt? Att kroppen är inställd på någon form av svältläge. För jag fixar inte alls att äta samma mängder som jag gjorde under mitt första halvår på lchf. Vissa dagar räcker det med en rejäl balja fettkaffe på morgonen och 2-3 kokta ägg med majonnäs på kvällen. Som en törstig i öknen letar jag nu efter det där magiska knepet - kan du ge mig det? Eller i alla fall hjälpa mig på vägen? Ledtråd? Och ja, jag har testat att äta 75 gram protein, 150 gram fett och 0-5 kolhydrater per dag - hände typ ingenting.
 5. Jag har hamnat i en diskussion som jag gärna vill vinna, alternativt blir jag tvungen att erkänna att jag har fel.... Oavsett vilket det blir så vill jag i alla fall förstå vad det är vi pratar om för kunskap har aldrig skadat mig. Diskussionen handlar alltså om de omåttligt populära QuestBar som verkar ha fått värsta uppsvinget just nu - är de okej att äta om man kör lchf? Jag hävdar nej utifrån bland annat kolhydratinnehållet, sen tycker jag att rent allmänt att det är bättre med mat. Har en hang-up på "måltidsersättningar" - men det är en helt annan sak. Men, jag KAN alltså ha fel och har surfat runt för att finna svar och argument. Inser att min kunskap inom näringslära har stora svarta hål.... Så här ser innehållsförteckningen ut: Kolhydrater 21 g - varav sockerarter 1 g - varav sockeralkoholer 3 g - varav fiber 11 g Fråga mig inte var resten av grammen tog vägen, men detta var iaf en av de innehållsförteckningar jag hittade. (Som bilagd fil finns ytterligare en uppställning, den bilden blev så liten i inlägget och jag vet inte hur man gör den större!) Det motargument jag får är att delen med fibrer och sockeralkohol inte tas upp av kroppen och alltså inte påverkar blodsockret. Som sagt, jag inser att jag har mer än bristfälliga kunskaper när det kommer till kolhydrater, min egen regel går ut på att undvika dem i största allmänhet. Men vad gäller egentligen, är det okej att äta en QuestBar utifrån kolhydratperspektiv?
 6. Min spontana tanke var att den här frågan var väl inte så svår att svara på. Sen började jag tänka.... Och läsa andras kommentarer. Insåg att det inte är alldeles enkelt att ge bra råd, eftersom vi alla är så olika! Min egen resa började över en natt, och jag hade inte den minsta aning om vad jag gav mig in på. Nej - jag är inte uthållig, nej - jag var inte mentalt förberedd, nej - jag hade inte läst på om lchf, men jag har lyckats hittills. Egentligen vill jag säga: bara börja! Allting löser sig vartefter dagarna går. Min egen resa började med ägg, bacon, avokado, majonnäs och smör i mängder, jag tog bort allt som innehöll socker och spannmål. Sen ägnade jag timtals varje dag att läsa på om lchf. Jag tror jag har besökt vartenda dike man kan köra ner i, men har lyckats slira upp på rätt väg varje gång. Att jag kommit upp på vägen igen beror mycket på just detta forum, jisses vad frågor jag har ställt! Ibland har jag grävt ner mig för mycket i lchf, blivit förvirrad, försökt förstå - att greppa ALLT från början är kanske inte att rekommendera. Det var när insikten att vi alla är olika, alla reagerar vi olika på vissa livsmedel kom som jag själv lugnade ner mig. Jag måste inte förstå allt. Min lösning går ut på att om jag håller det enkelt med maten så kan jag sakta men säkert komma till insikt om hur just min kropp reagerar. Det finns inte ett sätt att "leva lchf", det var min största insikt.
 7. Oh yes! När jag började med lchf mådde jag ruttet till och från i några veckors tid, periodvis låg jag i soffan och höll i mig för att världen snurrade så! Bakfull var bara förnamnet. Vad jag vet nu, som jag inte fattade då, var att det var omställningsbesvär, dvs avgiftning från socker/kolhydrater. Och nu är jag där igen, efter 2-3 dagar med sockerhaltiga saker från det klassiska julbordet (läs: godis!) mår jag skrutt, världen snurrar, humörsvängningarna är i klass med Balder, får inte tankarna att hänga ihop och ja.... Allt det klassiska från socker-/kolhydratavgiftningen. Nu gäller det bara att hålla ut!
 8. Åh, fler statistiknördar, så trevligt! Nu är jag inte hundra på vilken statistikbild du menar, men om du syftar på den där det finns en blå graf/linje så är det en app ja. Kopplad till min wifi-våg som är en Withings WS-30 Wireless Scale. Withings har en mängd saker som levererar info trådlöst, kolla på deras hemsida: http://withings.com/ Appen laddar man simpelt ner från hemsidan när man väl köpt produkten. All information som sen överförs (trådlöst) finns både i appen och på deras hemsida - hur smidigt som helst! Hojta till om du vill ha mer info! Tjing-tjing!
 9. Strålande! Vilket superresultat. Och bilder är väldigt talande!
 10. GRATTIS igen till en kanonstart, och välkommen till "verkligheten"! Keep up the good work!
 11. Jag har helt missat din tråd här, men nu har jag läst den från början till slut! Oerhört givande måste jag säga för det finns mycket igenkänning. Lovar att följa dig vidare, och önskar dig all lycka på vägen!
 12. GRATTIS! Visst är det häftigt att "plötsligt" skåda ljuset! Håller tummarna för fortsatt framgång - ät fett!
 13. Tack LasseL! Ja, går det lika smidigt som det har gjort de senaste 4 månaderna så kommer det att bli fantastiskt trevligt! Hoppas även att du har en angenäm "resa" med lchf!
 14. Vill rikta ett stort TACK till detta forum och dess medlemmar! Utan er hjälp och ert stöd hade jag aldrig kommit så långt som jag har kommit idag - ni är helt fantastiska! Frågar man om råd, ber om hjälp, är förtvivlad eller ovanligt lycklig så finns ni där snabbt som attan och ger respons på inlägg. Vill man söka efter något finns en uppsjö med inlägg att fördjupa sig i. Min resa började den 7/3 i år på 153 kilo, idag är jag nere på 130 - och den goda resan fortsätter! Återigen - TACK för att ni finns där!
×
×
 • Create New...