Jump to content

pannaanna

Medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pannaanna last won the day on June 19 2013

pannaanna had the most liked content!

pannaanna's Achievements

(2/7)

104

Reputation

 1. Stort grattis till ett bra beslut! Min resa började för två år sedan och det här forumet har givit mig mycket kunskap och insikter samtidigt som jag "tappat" ca 30 kg. Lycka till!!
 2. Från början åt jag frukost och middag. Nu, efter snart två år äter jag oftast bara en eller ibland två gånger per dag, beroende på om jag arbetar eller är ledig. Sedan i somras börjar jag dagen med fettkaffe och står mig fram till eftermiddagen. Det tog ett tag att lära sig "vänta in" hungern. men jag mår toppen och tycker det är skönt att slippa planera flera måltider och mellanmål varje dag Förhoppningsvis lär du känna din kropp och din hunger under resans gång - Lycka till!
 3. Detta var intressant! Jag har ALLTID blivit full av myggbett tidigare. Förra sommaren var den första på LCHF och när jag tänker efter så hade jag nog inte lika sönderkliade armar och ben som tidigare.... Naturligtvis ska jag vara extra observant i år, men hittills har jag faktiskt klarat mig inser jag nu! Man upphör ju aldrig att "förvånas" över allt positivt med detta nya härliga liv!!
 4. En stor kopp mörkrostat STARKT kaffe med 1 msk kokosfett, 1 msk osaltat smör Ibland när jag "festar loss" även 2 msk vispgrädde
 5. Jag vet inte heller hur det är för någon som gjort en GBP men jag är kvinna och snart 50, har bantat mer eller mindre hela mitt liv med alla möjliga metoder men alltid gått upp efter ett tag. Började för drygt ett år sedan efter att ha läst på och förberett mig och gick stadigt ner ca 25 kg under drygt 8 månader. Jag har varit ganska strikt men mått jättebra och aldrig varit hungrig - har övervunnit min fettskräck, men fått en ny skräck - socker/kolhydrater!! Jag tror mig ha kommit till den vikt min kropp vill att jag ska ha (använder måttband och har bara vägt mig 2 gr på ett år). Några cm mindre runt midjan hade jag inte haft något emot, men är samtidigt så nöjd att jag låter kroppen bestämma, och jag kommer alltid att äta som jag gör nu! Mår hur bra som helst! Lycka till och hoppas du får svar från någon med erfarenhet av GBP!
 6. pannaanna

  Kålrabbi

  Detta var en toppentråd!! Jag har precis tillagat min första måltid med kålrabbi, och det blev hur gott som helst!!! En vanlig hederlig gratäng - sååå underbart god! Synd att man inte längre har egen trädgårdstäppa och kan odla själv. Tack för alla tips!
 7. Tack Syster! Då lärde man sig något nytt igen Ja, nu flyter det verkligen på - underbart!
 8. Firade ett år med LCHF i veckan som gick. (Och snart fyller tanten dessutom 50 Hälsovinsterna står sig och jag mår fortfarande toppen. Har minskat 29 cm i midjan och ca 25 kg, god sömn, mer energi osv.... Idag kom svaret på proverna jag tog förra veckan och jag ber att få dela med mig av dem. Har tyvärr inget att jämföra med eftersom jag tidigare i livet aldrig brytt mig men fick veta att kolesterolvärdena "ligger i samma nivå" som tidigare, fast tidigare har jag aldrig bett om apo-kvoten. P-ALAT 0,22 detta vet jag inte vad det är - någon ? P-Apo B 1,1 P-Apo A-1 2,17 P-ApoB/ApoA-1 0,5 detta är väl då apo-kvoten ? P-kolesterol 6,9 Total ? fP-triglycerider 0,74 P-HDL-kolesterol 2,6 fP-LDL-kolesterol 4,0 Det jag själv kan utläsa av det jag antar är apokvoten, och triglyceriderna så är väl värdena helt okey? Sedan undrar jag bara varför det står P framför vissa värden och fP framför två andra...?? Alla övriga prover var bra, förutom att Kreatinin låg på 91, som tydligen är över det önskvärda inom 45-90..... Hmmm. Ska läsa på lite om det. Nu väntar en bit varmrökt lax med lite "philadelphia-ost-stuvad" spenat - ha en bra helg! /pannaanna
 9. För vikten! Prövade halvhjärtat för ca tre år sedan och gick ner några kilo. Började i januari/februari med att läsa ALLT jag kom över och förberedde mig för att lyckas. Har nu "gått ner" 28 cm i midjemått. Dessutom sover jag nu fantastiskt bra! Sover gott och vaknar alltid utvilad. Bättre ork, mer energi, aldrig förkyld, osv Det är så här jag vill må och leva!!
 10. Här är en följare till! Det ska bli jättekul att följa din blogg
 11. Håller med Syster - vi är så glada att du är här . Men om/när du "öppnar eget" så måste du meddela var vi kan fortsätta följa dig. Har du förresten varit på "Gate" i Arvika och ätit ännu?
 12. Härlig morgonläsning!! Jag blir så glad och inspirerad av dina inlägg!! Det ÄR fantastiskt att börja läsa i vår ålder - när man valt det själv och är intresserad. Nu läser vi olika områden, men jag förstår att du vill jobba med kostrådgivning - du verkar ju som klippt och skuren! Nu ska jag svälja ner mitt fettkaffe och "skutta" iväg till jobbet - bara för att jag numera KAN "skutta" Ha en underbar dag! pannaanna
 13. MEN, där åker jag ju förbi flera gånger om dagen när jag är hos min väninna i Arvika , och har aldrig ätit där! Nu ser jag fram emot en recension, så ska det minsann prövas nästa gång jag åker upp!!! Må gott!
 14. Kvinna 49 år, 178 cm lång. Har ätit ganska strikt LCHF sedan slutet av januari och har tyvärr ingen "startvikt", men vägde mig för en månad sedan och har gått ner minst 25 kg. Midjemåttet har jag däremot haft koll på och har minskat 30 cm där. Har aldrig tränat, men går en rask promenad varje morgon. Äter ägg, kött, fisk, kyckling, spenat (ofta), blomkål, broccoli, bacon, fläsk, kokosfett och smör, ibland ost och grädde. Två måltider per dag, eller när jag är hungrig. Har vid några tillfällen druckit ett eller ett par glas vin, men känner att det triggar igång mitt "sug" efter allt som jag normalt inte saknar, så jag avstår utan saknad även alkohol. Sover som en prinsessa, vaknar utvilad och känner att min kropp mår bra. Amen
 15. Såååå sant!! Kul att läsa om dina tankar - jag håller med - man blir lycklig för varje "bana" i livet man klarar! Idag ska den här tanten göra långkok och planera kommande vecka: Koka fläsklägg (från Värmland ) göra kålpudding, köttbullar och frysa in, så jag får lite mer tid för mig själv och lite fler promenader kommande dagar. Ha en bra vecka!
×
×
 • Create New...