Jump to content

pannaanna

Medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by pannaanna

 1. Stort grattis till ett bra beslut! Min resa började för två år sedan och det här forumet har givit mig mycket kunskap och insikter samtidigt som jag "tappat" ca 30 kg. Lycka till!!
 2. Från början åt jag frukost och middag. Nu, efter snart två år äter jag oftast bara en eller ibland två gånger per dag, beroende på om jag arbetar eller är ledig. Sedan i somras börjar jag dagen med fettkaffe och står mig fram till eftermiddagen. Det tog ett tag att lära sig "vänta in" hungern. men jag mår toppen och tycker det är skönt att slippa planera flera måltider och mellanmål varje dag Förhoppningsvis lär du känna din kropp och din hunger under resans gång - Lycka till!
 3. Detta var intressant! Jag har ALLTID blivit full av myggbett tidigare. Förra sommaren var den första på LCHF och när jag tänker efter så hade jag nog inte lika sönderkliade armar och ben som tidigare.... Naturligtvis ska jag vara extra observant i år, men hittills har jag faktiskt klarat mig inser jag nu! Man upphör ju aldrig att "förvånas" över allt positivt med detta nya härliga liv!!
 4. En stor kopp mörkrostat STARKT kaffe med 1 msk kokosfett, 1 msk osaltat smör Ibland när jag "festar loss" även 2 msk vispgrädde
 5. Jag vet inte heller hur det är för någon som gjort en GBP men jag är kvinna och snart 50, har bantat mer eller mindre hela mitt liv med alla möjliga metoder men alltid gått upp efter ett tag. Började för drygt ett år sedan efter att ha läst på och förberett mig och gick stadigt ner ca 25 kg under drygt 8 månader. Jag har varit ganska strikt men mått jättebra och aldrig varit hungrig - har övervunnit min fettskräck, men fått en ny skräck - socker/kolhydrater!! Jag tror mig ha kommit till den vikt min kropp vill att jag ska ha (använder måttband och har bara vägt mig 2 gr på ett år). Några cm mindre runt midjan hade jag inte haft något emot, men är samtidigt så nöjd att jag låter kroppen bestämma, och jag kommer alltid att äta som jag gör nu! Mår hur bra som helst! Lycka till och hoppas du får svar från någon med erfarenhet av GBP!
 6. pannaanna

  Kålrabbi

  Detta var en toppentråd!! Jag har precis tillagat min första måltid med kålrabbi, och det blev hur gott som helst!!! En vanlig hederlig gratäng - sååå underbart god! Synd att man inte längre har egen trädgårdstäppa och kan odla själv. Tack för alla tips!
 7. Tack Syster! Då lärde man sig något nytt igen Ja, nu flyter det verkligen på - underbart!
 8. Firade ett år med LCHF i veckan som gick. (Och snart fyller tanten dessutom 50 Hälsovinsterna står sig och jag mår fortfarande toppen. Har minskat 29 cm i midjan och ca 25 kg, god sömn, mer energi osv.... Idag kom svaret på proverna jag tog förra veckan och jag ber att få dela med mig av dem. Har tyvärr inget att jämföra med eftersom jag tidigare i livet aldrig brytt mig men fick veta att kolesterolvärdena "ligger i samma nivå" som tidigare, fast tidigare har jag aldrig bett om apo-kvoten. P-ALAT 0,22 detta vet jag inte vad det är - någon ? P-Apo B 1,1 P-Apo A-1 2,17 P-ApoB/ApoA-1 0,5 detta är väl då apo-kvoten ? P-kolesterol 6,9 Total ? fP-triglycerider 0,74 P-HDL-kolesterol 2,6 fP-LDL-kolesterol 4,0 Det jag själv kan utläsa av det jag antar är apokvoten, och triglyceriderna så är väl värdena helt okey? Sedan undrar jag bara varför det står P framför vissa värden och fP framför två andra...?? Alla övriga prover var bra, förutom att Kreatinin låg på 91, som tydligen är över det önskvärda inom 45-90..... Hmmm. Ska läsa på lite om det. Nu väntar en bit varmrökt lax med lite "philadelphia-ost-stuvad" spenat - ha en bra helg! /pannaanna
 9. För vikten! Prövade halvhjärtat för ca tre år sedan och gick ner några kilo. Började i januari/februari med att läsa ALLT jag kom över och förberedde mig för att lyckas. Har nu "gått ner" 28 cm i midjemått. Dessutom sover jag nu fantastiskt bra! Sover gott och vaknar alltid utvilad. Bättre ork, mer energi, aldrig förkyld, osv Det är så här jag vill må och leva!!
 10. Här är en följare till! Det ska bli jättekul att följa din blogg
 11. Håller med Syster - vi är så glada att du är här . Men om/när du "öppnar eget" så måste du meddela var vi kan fortsätta följa dig. Har du förresten varit på "Gate" i Arvika och ätit ännu?
 12. Härlig morgonläsning!! Jag blir så glad och inspirerad av dina inlägg!! Det ÄR fantastiskt att börja läsa i vår ålder - när man valt det själv och är intresserad. Nu läser vi olika områden, men jag förstår att du vill jobba med kostrådgivning - du verkar ju som klippt och skuren! Nu ska jag svälja ner mitt fettkaffe och "skutta" iväg till jobbet - bara för att jag numera KAN "skutta" Ha en underbar dag! pannaanna
 13. MEN, där åker jag ju förbi flera gånger om dagen när jag är hos min väninna i Arvika , och har aldrig ätit där! Nu ser jag fram emot en recension, så ska det minsann prövas nästa gång jag åker upp!!! Må gott!
 14. Kvinna 49 år, 178 cm lång. Har ätit ganska strikt LCHF sedan slutet av januari och har tyvärr ingen "startvikt", men vägde mig för en månad sedan och har gått ner minst 25 kg. Midjemåttet har jag däremot haft koll på och har minskat 30 cm där. Har aldrig tränat, men går en rask promenad varje morgon. Äter ägg, kött, fisk, kyckling, spenat (ofta), blomkål, broccoli, bacon, fläsk, kokosfett och smör, ibland ost och grädde. Två måltider per dag, eller när jag är hungrig. Har vid några tillfällen druckit ett eller ett par glas vin, men känner att det triggar igång mitt "sug" efter allt som jag normalt inte saknar, så jag avstår utan saknad även alkohol. Sover som en prinsessa, vaknar utvilad och känner att min kropp mår bra. Amen
 15. Såååå sant!! Kul att läsa om dina tankar - jag håller med - man blir lycklig för varje "bana" i livet man klarar! Idag ska den här tanten göra långkok och planera kommande vecka: Koka fläsklägg (från Värmland ) göra kålpudding, köttbullar och frysa in, så jag får lite mer tid för mig själv och lite fler promenader kommande dagar. Ha en bra vecka!
 16. Stämmer bra det! Jag har gjort två bentäthetsmätningar genom åren (på eget initiativ) för att ha lite kontroll. Nu har jag nog väldigt bra gener via mor och mormor som jag är tacksam för - det såg väldigt bra ut Men visst är det så att man får funderingar på alla biverkningar som finns på det mesta....
 17. Önskar dig verkligen lycka till!!!! Bra att du tar tag i det och inte nöjer dig. Men visst hade det varit bra om du haft stöd från flera och inte behövt ta detta helt själv!
 18. Ja du Gladan - jag är av samma "årsmodell" som du och har använt p-spruta i 15 år, av samma anledning. Har aldrig varit direkt trådsmal och jojo-bantat med jämna mellanrum och sista ca 10 åren varit överviktig. Började med strikt LCHF i februari i år och har faktiskt gått ner 25 kg! Fick jag önska, skulle jag gå ner 5 kg till men nu verkar kroppen nöjd och då får jag nog vara det också - såklart jag är! Vad jag vill ha sagt är att vi är nog mer olika än vad man kanske tror - hormoner, stress mm påverkar säkert olika. Jag började inte så strikt men har alltmer uteslutit mejeriprodukter och använder mest kokosolja och smör. För övrigt äter jag fisk, kött, ägg och inte särskilt mycket grönsaker mer än stuvad spenat (stuvar med en klick philadelphiaost) och kokt blomkål som tillbehör. Jag är mätt och belåten. Du kanske behöver längre tid på dig - eller så kan det vara så att i ditt fall påverkar sprutan mer??? Tänk om man hade "facit" över hur kroppen fungerade? Hoppas du ändå fått hälsovinster med LCHF och att din kropp så småningom "fattar galoppen". Lycka till!
 19. Ja hua, min gamla mamma fick också det.... Samma här - försökte också med kokosolja som kompensation. Men när det gäller anorexia blir jag extra förtvivlad - det är så komplicerat och vården fungerar inte alltid som den borde..
 20. Stoscha - jag tror tyvärr att anorektiker får massor av kolhydrater, näringsdrycker osv, beroende på hur dåliga de är.. Men inte är det smör och grädde - om det är vad du menar med "riktig mat" ;0)
 21. Jaa VILKET dilemma som sagt! Fy vad jobbigt!!! Jag lider med den som måste "lära sig äta" på det viset också eftersom jag känner en person som både lider av IBS, anorexia mm. Din situation blir ju dubbelt så svår... etik osv.... Men kontakta facket - lycka till!!
 22. Ha en riktigt go dag och vecka!!! Åh vad spännande det låter! Håll oss uppdaterade.
 23. BRA artikel!! Mycket positiv läsning så här på morgonkvisten när man avnjuter sitt fettkaffe i godan ro...
 24. Blir man grön av att äta grönsaker??? Jag tycker du ska ta det med ro helenah. Läs här hos Kostdoktorn vad han skriver om kostråd och diabetes, samt alla inlägg av "friska" diabetiker så kan du själv skapa dig en uppfattning. Lycka till med LCHF, det har gett mig bra hälsa och blodvärden.
 25. GRATTIS! Härligt! Ha nu en riktigt skön helg i det vackra Värmland! Den här "tanten" var i Arvikatrakten förra helgen, tankade sol, energi och kände på den goa Värmlandspulsen, gick i skogen och bara "VA". Kram!
×
×
 • Create New...