Jump to content

Ice

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ice

  1. När man har gått på LCHF ett tag så blir kroppen bra på att ta från fettlagren som energi om kolisarna tar slut under ett lopp så byter kroppen energikälla.. Har själv sprungit en del och förr tog ofta krafterna slut när man åt "vanlig" kost. Det är väl vad många menar är "väggen" men nu när jag lever största del på LCHF så anpassar sig kroppen och bränner fett som energi och har inte stött på någon "vägg" Funkar utmärkt och springa på LCHF men jag ser inga problem med att ladda med bra kolisar inför ett lopp, de används som raketbränsle om man vill prestera lite extra. Men som sagt, går bra utan också. däremot ser jag ingen anledning att ladda i veckor innan. Går man på fett som primär energi källa så duger det gott att börja stoppa i sig lite kolisar en-två dagar innan loppet, men det är ju bara vad jag tycker.
  2. Nej inte överviktig, 78 kg på 177cm, Jag bara spåna lite hur det kan påverka. När man åt förr så åt man ju inte en förhöjd del av fett tillsammans med kolhydraterna. Därför jag undra, om man har högt på båda så är det väldigt mkt energi som måste ta vägen någonstans..
  3. Förstår att det inte är optimalt, men jag tänker om man håller lite koll på kalorier in/ut då så borde det funka i teorin iaf men man ska inte räkna det är ju det som är fint =) snabbt svarat =)
  4. hej, letade lite här på forat men hitta inget svar jag tyckte dög.. Jag äter mestadels enligt LCHF, när jag lagar och får välja är det LCHF som gäller. MEN till min fråga. Kan man blanda LCHF och kolhydrat rik mat (tex, Pizza, mackor) eller är det katastrof ur viktsynpunkt? Alltså äta LCHF och äta en eller två pizzor i veckan.. Grejen är den att jag har föräldrar som inte är svenskar och när det lagas mat så är det mycket deg och pajjer, alltså mkt kolhydrater, som sagt frågan jag vill ha svar på är kan jag äta LCHF och ibland äta en kolhydrat rik måltid eller två utan att det är katastrof för min vikt? mycket fett OCH kolhydrater är ju rena kalori bomben, därför jag undrar.. hjälp mig.. alla svar välkommna.. tack på förhand..
×
×
  • Create New...