Jump to content

Zpider

Medlem
 • Posts

  398
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Zpider last won the day on July 15 2020

Zpider had the most liked content!

Recent Profile Visitors

663 profile views

Zpider's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

2.1k

Reputation

 1. Hej. Nu är jag tillbaka. Tror jag. Eller det känns så nu i alla fall. Har saknat er här. Några ”gamla” kanske finns kvar och så alla nya förstås. Varför jag efter nio år på LCHF valde att trappa ner vet jag inte. Under året 2020 gick jag ner mycket i vikt och tänkte väl att kanske jag klarar mig själv. Det gjorde jag på sätt och vis men plötsligt tar livet en annan vändning. När pandemin ökade drog jag på högväxeln i mitt springande. 2020 fick jag ihop 165 mil och vintern 20-21 startade jag en ”runstreak”. Tänkte som så att jag ska vara fullt frisk när jag blir sjuk. Allt gick jättebra och min kropp svarade på alla punkter. Utom en. I januari fick jag inflammation på bukspottkörteln som sedan visade sig vara en cancertumör. Den upptäcktes tidigt, hade troligen bara gått några månader. Jag konstaterades vara ”för ung”, vilket i sig är upplyftande, och operation skedde i mars. All blev bra, ingen spridning och det onda borttaget. För säkerhets skull genomgår jag nu en cytostatikabehandling. Den i sig går bra men som följd har jag fått lungemboli och diabetes typ 2. Lungembolin håller sakta på att ge med sig. Halva bukspottkörteln är borta och till slut orkade den väl inte mer. Nu håller jag på att lära mig leva med detta. Har fått ner blodsockret från ca 24 till ca 8-10. Tabletter till viss del men även kosten bidrar. Så nu är jag mer och mer på väg in i lchf -tänket igen. Hoppas komma ner en bit till och kanske (när cytostatikan är över) kunna ta bort någon tablett. Trots allt detta mår jag bra och förbereder mig (och chefen ) på att börja jobba halvtid första september. Jag saknar springandet och hoppas snart få börja med det igen.
 2. När folk runt mig frågar hur mycket jag gått ner brukar jag säga vikten i smörpaket (500grams). Då brukar de fundera en stund....
 3. Tänk, jag mår fortfarande så oförskämt bra! Långledig. Springer. Går ner i vikt. Klarade 105 pass löpning mellan jul och midsommar. Totalt ca 75 mil. Börjat på ny räkning nu, 100 ggr mellan midsommar och jul. Kommer bli fler mil. Nu springer jag oftast 45 km/vecka, ibland längre. Klarat milen under timmen och mitt längsta pass hittills är på 21 km. Sedan november har jag ”tappat bort” 22 smörpaket från kroppen. Äter skapligt tycker jag. Det som inte hör till LCHF kompenserar jag bra med springandet. Så livet rullar på och största bekymret nu är den där höstskörden som inte kommit igång ännu.
 4. Jag måste bara få säga att jag mår oförskämt bra! Det allvarliga samtal jag hade med mig själv under julledigheten har gjort nytta. Jag är helt övertygad att det är den största orsaken till att jag mår bra. Jag bestämde mig för att sluta stressa! Så, jag känner efter, tänker efter, säger nej, avstår och lite annat. Jag vill inte börja på aktiviteter som är återkommande varje vecka, jag vill inte boka upp mig på något i ”framtiden” och jag gör det där sedan. Känner helt enkelt efter om jag har lust att göra nu. Visst, ibland kommer den där stressen smygande men då försöker jag göra klart med en gång och bli av med det. Jag vet inte vad det ska kallas hur jag äter just nu. LCHF men inte strikt. Kanske knappt liberal. Har släppt in frukten i mitt liv men inte potatis/ris/pasta och minimalt med bröd. Är inte rädd för det feta men heller inte manisk för att få i mig. Och i stort sett skippat sockret. Många säger att jag måste unna mig, att jag måste leva också. Då brukar jag svara att det är det jag gör. En utmaning jag la på mig själv var att om allt känns ok ska jag klara ”milen” till påsk. I dag var det ok så jag gjorde det. Med nya skor och minus 18 smörpaket på kroppen var det en skön känsla. Så jag får väl säga Glad Påsk då.....
 5. Är inne i ett bra flyt nu och klarar släppa tankarna fritt när jag springer. Då kom jag på en sak. Nu är jag på samma vikt som när jag gjorde min första, stora viktnedgång med lchf. Då, för ca åtta år sedan.
 6. Numera säger mitt BMI att jag inte längre är överviktig....
 7. I dag är jag stark.... joggingturen i pannlampans sken körde jag i ett lite ”hårdare” tempo. Den här gången hade jag inte orkat prata med den som inte var med. Ska kanske varva graden av hastighet/puls ....... Gubben försvann till sin jobbvecka och lämnade chokladasken hemma. Den jag fick före jul men inte rört och som han hade lovat att äta upp innan han åkte. Tre bitar kvar. Nu ligger de i komposten........
 8. Funderar på om det är möjligt med 100 joggingpass mellan jul och midsommar? Tror det för idag har jag gjort 10/100.
 9. Jag trivs otroligt gott i klänning eller kjol men av någon anledning fick jag för mig idag att ta på mig mina gamla, goslitna jeans. Och ett bälte.......
 10. Gott nytt år på er allihop! I dag tog jag fram måttbandet. Senast det hände var i början av augusti. Och det var mycket glädjande !
 11. Denna komplediga fredag har jag kört kast med liten höbal. 100 stycken som flyttats två gånger. Man tager vad man haver och två flugor i en smäll. Eller vad man ska kalla det. Avslutat dagen med en ljuvlig julkonsert i bygdens kyrka. Njutit av fulländade röster.
 12. Katter är mycket härliga djur. I mitt nästa liv ska jag bli en katt.
 13. Såja, ”julen” är över. I alla fall den jobbigaste delen ur ätvinkeln. Lugnt har vi haft det, ingen släkt bara familjen. Den är visserligen utökad med en svärson men vi är ändå bara fem. Annandagen tillbringades med syskon och mor. God mat naturligtvis, och en himmelskt god saffranskaka. Efter att jag släppt ut hästarna i morse tog jag en joggingtur efter vägen. Det var ett tag sedan nu och jag är förvånad att jag klarade hela sträckan utan paus. 15 minuter och sedan vända efter en lång skön nedförsbacke. Vilket naturligtvis ledde till en lång jobbig uppförsbacke på vägen tillbaka. Pulsen låg stadigt på 142-143 förutom uppför och nerför. Pendlade där mellan 188-137. Så det var ett lugnt och behagligt tempo. Skulle nog tillochmed kunnat pratat med den som kunde varit med.
×
×
 • Create New...