Zpider

Medlem
 • Innehållsantal

  20
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

94 Utmärkt

Om Zpider

 • Rank

 1. Vardagsliv

  Tänk, på fem månader har jag gått från en kilometertid på 8,49 till 6,37! Eller sprungit faktiskt......
 2. Vardagsliv

  Då har tiden tagit ytterligare ett stort kliv. Jag har svårt att sova, känningar av ”kvinnoåldern” och är småstressad. Inga bra tecken men en fingervisning om att jag behöver strikta till mitt tänk något. Jag har ökat på mina längre springturer nu genom att lägga större delen av dem på kvällstid. Vikten håller ungefär samma bana och midjemåttet har minskat. Och jag kommer mycket lättare upp på hästryggen. Men jag känner en smygande oro i kroppen. Den vill jag inte ha! Vi har höstlov nu så den här veckan kan jag överlåta mina pedagogiska luncher på annan personal. Perfekt läge för en vecka med egen lunchlåda. Kan vara det jag behöver för att rätta till mig igen.
 3. Vardagsliv

  Vardagslivet lunkar på i en relativt jämn takt. Mitt ätande är inte 100%bra, men funkar. Kan nog tacka mitt springande att kläderna börjar anta en annan passform. När jag på nytt tog upp mitt springande den 11maj bestämde jag att den helgen Lidingöloppen går ska jag springa en mil här hemma. Och ja, i morse gjorde jag det.
 4. Vardagsliv

  Jag har här och där i olika trådar läst om fenomenet med knakande leder på LCHF kost. Och jodå, det har jag också. Om det beror på ätandet eller inte låter jag vara osagt. Men när jag tänker efter har det nog tilltagit. Åldern kanske kan vara en bidragande orsak? iI alla fall, mitt knakande sitter i nacken. Ganska snart efter att jag blir stilla känns det som om lederna fastnar. En liten rörelse följs av ett knakande, som kanske bara jag hör. Det gör inte ont och är väl heller inte direkt otrevligt. Men nog börjar jag undra efter att ha läst flera kommentarer om detta.
 5. Vardagsliv

  I augusti sprang jag nästan 8,5 mil. Känner mig djupt imponerad.
 6. Vardagsliv

  Hemkommen efter en helg på annan ort. Firat en släktings födelsedag. Trevligt att träffa alla men en jobbig helg om jag tänker mat och dryck. Sista natten var bedrövlig ångestfylld. Kan ha viss inverkan att det är räkningsbetaladags. Spelar ingen roll att jag vet att det går bra, lika jobbigt varje gång. Men nu måste jag ta rejäla tag i mitt ätande innan det spårar ur helt.
 7. Vardagsliv

  Tiden, tiden, tiden. Alltid denna tiden. Undrar var den tar vägen. Aldrig räcker den till. Och ändå kommer det ny. En ny vardag startar här. Jobbet är igång och i morgon övergår vi från fritids till skola. Grabben ska börja gymnasium på annan ort, så i eftermiddag blir det installation i liten lägenhet. Möblerat och grejat har vi redan gjort men idag följer han inte med hem........ Tjejen är kvar hemma ett år till (tror jag) men i veckan klarade hon sitt körkort. Så det blir nog mindre av henne här med...... Sådan är tidens gång och ska så vara. Lite jobbigt för en mamma.....
 8. Vardagsliv

  I morgon övergår verkligheten till vardag igen. Dags att börja jobba.
 9. MAF-tråd

  Låter som ett mellanting av stretch och yoga i mina öron. Intressant. Kan jag nog tänka mig ihop med mina "meditationstunder" efter springandet. Ska försöka hitta vidare i detta.
 10. Vardagsliv

  Mina varannandags springturer gör minsann nytta! Den 8 juli sprang jag den "långa" slingan på 7 km. I dag gjorde jag det igen och kortade tiden med 2,70 minuter. Till vardags springer jag 20 eller 30 minuter. Och även där blir det förbättringar. Kommer lite längre nästan varje gång.
 11. Vardagsliv

  En annan stor fördel med det här tänket, förutom smärtlindring, är nattångesten. Alltså att den försvinner. Det har varit några år med dålig sömn, ångestkänslor, "hela världen rasar" och stressen som följer på detta. Jag kan inte säga hur lång tid det tog efter att jag la om kosten innan nätterna återigen blev behagliga, men tror mig minnas att det gick ganska fort. Jag sover inte särskilt många timmar på en natt, men jag sover gott. Utom efter ett återfall! Trots att jag vet att detta fenomen kommer efter intag av kolhydrater, oavsett sort, så är det så svårt att låta bli när suget sätter in. Men nu börjar det närma sig semesterslut och vardag igen. Det är alltid lättare när det är vardag
 12. MAF-tråd

  Då ska jag nog prova kombinera detta ett tag. För skoj skull.
 13. MAF-tråd

  En fråga: om jag springer ena dagen ( puls 145-165 backigt) och MAF:ar andra dagen (puls 129) gör det någon nytta? Sliter det på kroppen? Tar effekten ut varandra? Tycker MAF-tänket låter mycket behagligt men vill just nu inte överge mitt springande när jag kommit igång.
 14. Vardagsliv

  Jag stretchar alltid efter mina springpass. Oavsett hur långt eller länge det blir. Tror ju inte att jag egentligen behöver för träningsvärkens skull men det är skönt. Skönt att dra ut musklerna. Eftersom jag tycker om att springa på morgonen använder jag den stunden som lite meditation inför dagen. Står en stund och tittar på djuren i hagarna, beundrar mina rabatter, lyssnar på världen runt mig, fåglar och vindbrus. När jag hinner.....
 15. Vardagsliv

  Efter att jag "upptäckte" denna biverkning så har jag läst mycket positivt från flera håll, om olika sorters värk som blivit bättre. Något jag framför så snart det blir diskussion om mitt ätande.