Zpider

Medlem
 • Innehållsantal

  114
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Zpider vann senast 1 Augusti

Zpider hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

517 Enastående

Om Zpider

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

302 profilvisningar
 1. Zpider

  Vardagsliv

  Tisdagspositiva: veckoviktnedgång.
 2. Zpider

  Vardagsliv

  Måndagspositiva: att denna dag äntligen är kväller.
 3. Zpider

  Vardagsliv

  Intensiv söndag. En hel del pyssel runt och med djuren. Sådant jag inte hinner under veckan. Och många timmar i dotterns hus. I dag har vi tapetserat. Fläskfilé från egen gård blev det till middag. Eget hopkok med ost och grädde. Blev ingen matlåda över, men en stor gryta köttfärssås finns nu färdig till i morgon och andra dagar. Söndagspositiva: känner mig nöjd med en bra och givande dag.
 4. Zpider

  Vardagsliv

  En bra lördag. Eftersom jag sover mycket lite fick jag en lång morgonstund med min stickning. Skönt att få sitta utan att känna att jag ska iväg. Ja, hundarna var jag ju iväg med först på en tidig morgonpromenad. Jobbat några timmar i dotterns hus har jag också hunnit Och så det där med maten. I dag gjorde jag en stor sats med nuggets, receptet hämtat ur boken ”Matkärlek”. Mina tonåringar äter dessa med glädje. Visserligen har de pommes till, men även grönsaksmängden ökar på deras tallrikar. Jag åt dessa Nuggets med sallad och bea. Och så räcker det till middag en kväll i veckan också. I morgon ska jag försöka göra en sats köttfärssås så det finns färdigt att värma när vi kommer hem på måndag. Då är i alla fall två middagar klara. Lördagspositiva: jag slängde en burk med småkakor ur frysen. Är nog mest förvånad att de fanns kvar.......
 5. Zpider

  Vardagsliv

  Fredagspositiva: en vacker fredagsblomma på mitt bord.
 6. Zpider

  Vardagsliv

  Jag prylsanerar mitt hus just nu. Det går skapligt bra, någon sak då och då. Men det är konstigt nog mycket svårare att sanera i skafferi och kyl. Där har det en förmåga att hamna saker som jag nog måste ha kvar. ”Tänk om det kommer någon? Vad ska jag bjuda på då? Bäst att ha lite hemma.” Och vad händer sedan tro? Jo, jag äter ju upp det själv. Synd om det ska bli för gammalt....... Och torsdagspositiva: en stund hos min farbror på boendet.
 7. Zpider

  Vardagsliv

  Har jag bestämt mig för att bara skriva positivt så får jag bannemig inte ge upp efter en vecka. Men ibland får jag fundera lite.... Onsdagspositiva: matmittiveckan med båda ungarna.
 8. Zpider

  Vardagsliv

  Tisdagspositiva: veckoviktnedgång och jag har skaffat en ny låda att lägga bortsanerade prylar i.
 9. Zpider

  Vardagsliv

  Måndagspositiva: känslan när jag levererat en välfylld kartong till Röda Korsets Kupan.
 10. Zpider

  Vardagsliv

  Vilken dag, vart kom energin ifrån? Storröjning både inne och ute. Brasan brann en bra stund med gamla brädor och sådant. Inne börjar det bli ordning i mitt stora skafferi. Och i Röda Korslådan är det trångt nu. Snart dags att leverera. Och så är frysen påfylld med ”härproducerat” griskött. Just det, här, inte närproducerat. Kan inte närmare bli.
 11. Zpider

  Vardagsliv

  Kämpar på med ätandet. Börjat fundera på att jag kanske äter för lite. Så på helgerna försöker jag äta frukost. Inte lätt efter att jag vande mig av med det för flera år sedan. Helgernas lunch brukar nästan aldrig hinnas med eftersom vi alltid är mitt i någonting. Middagen brukar bli sen. Vardagens lunch däremot är tidig. Så pass tidig att en frukost över huvudtaget inte behövs. Middagen svår att hinna med efter alla aktiviteter som jag dragit på mig efter arbetet. Djur och andra intressen. Lusten att laga mat finns inte heller, även om jag försöker. Lördagens positiva: en lycklig dotter har beställt köket till sitt hus.
 12. Zpider

  Vardagsliv

  Fredagspositiva: fredagsblomman inköpt och några köksskåp städade och gallrade.
 13. Zpider

  Vardagsliv

  Torsdagspositiva: var lite svår att hitta. Men en pryl ner i Röda Korsetlådan och en pryl i soptippskorgen.
 14. Zpider

  Vardagsliv

  Onsdagens positiva: en timme spelande på älskade flöjten tillsammans med musikskolans orkester. Och så fungerar telefonen igen, efter fem veckor......
 15. Zpider

  Vardagsliv

  Dagens positiva: jag tackade nej till ett erbjudande om att bli ambassadör för ett idrottsarrangemang.