Zpider

Medlem
 • Innehållsantal

  364
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  14

Allt postat av Zpider

 1. Så var den positiva trenden bruten. Veckoviktuppgång. Jaja, sånt är livet. En snabb analys kan vara det mycket stressiga slutet på första semesterveckan. Har tyvärr en till sådan vecka, men sedan vänder det. Förutom det där med höet då. Än ser det inte ljust ut på den fronten.
 2. Jag vet mycket väl vad som blir följden av ”fel ätande”. Värken kommer smygande, först i mina händer och sedan i led efter led. Och nu känner jag att jag återigen lyckats bekämpa värken. Ca fem veckor tog det den här gången innan det vände, fem veckor med strikt LCHF. En bit kvar men ljuset närmar sig snabbt nu. Jag är aldrig helt smärtfri men klarar ett liv utan tabletter. Och det här vet jag ju om. Ändå faller jag dit efter en smärtfri tid. Tror på något sätt att ”nu är jag frisk, nu går det bra.” Det går aldrig bra. Tror aldrig jag blir gammal nog att lära mig.....
 3. Slitit i dag. I trädgården. Men så rolig det är. Dagens positiva: ett sorgligt hörn i trädgården är nu äntligen fixat och fint.
 4. Även i semestertider försvinner dagarna fort. Nu i början får jag undan en hel del men har inte tagit tag i höet ännu. Viktnedgång blev det den här veckan också. -3 hg. Gårdagens positiva: en skön stund på trappan i kvällssolen.
 5. Tänk vilken underbar känsla: söndag kväll och jag ska inte arbeta i morgon. Dagens positiva: fick färg på kroppen när jag rensade rabatten iklädd bikini.
 6. Så är jag då framme till slut, vid den hett efterlängtade semestern! Nu har jag sex veckor framför mig med allt annat än mitt vanliga arbete. Viktigast nu i början är höskörden. Så jag ska så sakta börja plocka om i förra årets höbalar för att få plats för årets när det är dags. Hade tänkt mig iväg till den lilla staden för att delta i det stora LCHF-evenemanget. Men jag kom inte igång. Kan ju inte skylla på att det är särskilt lång resväg dit, men det blev inte av i år heller...... Dagens positiva: gubben klippte gräset när jag kom hem, så jag slapp.
 7. En vecka har hon bott i eget hus, dottern. Verkar gå ganska bra. Med mig alltså. Matveckan har känts bra. Visst blev det jordgubbar, lite nötter och några kex till osten under helgen men ändå åt rätt håll. Veckoviktnedgång -1 hg. Hade givetvis hoppats på mer, men det är ändå neråt. En sjutusan till huvudvärk idag men den släppte nu ikväll. Dagens positiva: pantade mååånga flaskor och fick bättre plats i mitt skafferi.
 8. Helgen är över. Konstigt att den alltid är för kort...... Har förberett maten till i morgon. Både lunchlåda och middag. Mina elever går bara eftermiddag på fritids den här veckan så då väljer jag att ta med egen mat. Och i morgon kväll ska jag först visa hembygdsgården för ett blivande brudpar och sedan ha planeringsmöte för ett sommarevenemang. Så tiden är lite knapp. Men det ska gå bra. Dagens positiva: nedräkningen till semestern!!! En vecka kvar.
 9. Midsommarafton går mot sitt slut för mig. Gubben jobbar, dottern har fest i sitt hus och sonen tog bilen till samhället för pizza med kompisar. Men det har ändå varit en helt behaglig dag. Städat och möblerat om i huset eftersom ett rum blev ”ledigt”. För att vi skulle slippa bygga ut huset fick dottern använda vardagsrummet på nedervåningen under uppväxten. Nu är hon ”uppväxt” och jag har fått ett vardagsrum igen. Maten har funkat bra idag. Och jag försöker, även när jag är ensam, att äta sittande vid ett bord med fint porslin och servett. Kan lätt bli ett hafsgöra annars med snabba måltider. Dagens positiva: mina glada barn.
 10. Zpider

  Trädgårdstråden

  I dag har jag ätit späda sallads- och spenatblad. Från egen trädgård.
 11. Kvällen före midsommar. Även om inte vädret är det bästa är känslan av annalkande ledighet underbar. Har planerat min mathelg noga och gjort min lista. Jag har alltid varit mycket för listor. Livet blir så mycket lättare då. Köpte collagen idag och ska prova. Hoppas att mina naglar får hjälp men om en och annan rynka blir mindre gör det inte heller något. Dagens positiva: vilken tur att vi inte firade midsommar idag på jobbet. I detta vädret.
 12. Då har livet tagit ett stort kliv och nu börjar en annan tideräkning. Dottern ska sova första natten i sitt hus. Stort är det, både för henne och för mig här hemma. Men det kommer att gå bra, vi vänjer oss. Maten tragglar på. Försöker kombinera ihop så det inte ska bli så mycket spill. Matlådor görs till både den ena och den andra. Då och då får det bli en kylofrysrensardag för att ta vara på det som finns där. Veckoviktnedgång äntligen. -7 hg. Dagens positiva: bröllopsdag.
 13. Springklubben har haft sin sista vårträff. Nu tar vi sommarlov till i augusti då vi kör höstcupen. Sprang inget idag eftersom det är en del poäng som ska räknas såhär sista gången. Räknandet och springandet går inte ihop, stressen kommer emellan. Och nu för tiden väljer jag hellre att avstå stressen. Dagens positiva: packat väskan för några dager hos kära vänner.
 14. Tog ett recept ur en bok av Klara Desser och tittade sedan i kyl och frys. Och det blev jättegott! Hade ingen fläskfilé så det fick bli nötkött. Hade inte allt som stod men en del av annat. Försöker göra som gubben när han lagar sin gudomligt goda mat: inte följa recepten för strikt och inte vara rädd för att krydda. Dagens positiva: ett lass med skräp till soptippen.
 15. Och där kom de, kvigorna. Nu har de tagit min nyfixade hage i bruk.
 16. Så har tiden tagit ett hopp igen och jag hann inte med. Springandet går så där, men inte fem gånger i veckan. Men i fredags gick jag fem gånger runt en hage. Slå ner stolparna en sträcka, gå tillbaks och hämta tråden och rulla ut den, gå tillbaks och sätt fast tråden. Fram, tillbaka, fram, tillbaka, fram. Och sedan börja om med att slå ner stolparna en sträcka, gå tillbaks.... Kanske räknas det också .... Dagens positiva: en annan hage också klar och väntat på kvigorna.
 17. Ut efter vägen i dag med, jag och dottern. Och hundarna förstås. Tänk, det kändes mycket bättre idag. Torsdagspositiva: slängde ett slitet plagg som gjort sitt. Bättre plats i garderoben.
 18. Jodå, 30 minuter blev det ute efter vägen. Lite regn fick vi med oss på tillbakavägen. Trots allt skönt efter en krävande dag. Onsdagspositiva: den extra promenaden jag fick upp till samhället eftersom dottern tog bilen till det närbelägna köpcentrat.
 19. Tisdagspositiva: det går framåt. Tog mig runt 8,3 km vid kvällens ”träningstävling”. Mestadels sprang jag.... Dottern har haft avslutning på sin gruppträning och vill träna kondition. Jag behöver träna uthållighet och kondition. Så nu har vi en överenskommelse hon och jag. Minst fem gånger per vecka ska vi gåspringa 30 minuter. Vi kör i 15 minuter och sedan vänder vi. Vi har gjort så vid tidigare tillfällen och tillfredsställelsen är stor när sträckan ökar på samma tid.
 20. Söndagspositiva: jag klarade nästan alla låtarna felfritt vid kvällens konsert.
 21. Zpider

  MAF-tråd

  Jodå, vackra är de de där rackarna. Den här våren står jag inte på god fot med den som härjat i min fårhagen under lammningsperioden. Livets gång men aldrig trevligt när naturen styr för mycket.
 22. Kommer du på något som hjälper under någorlunda lång tid (mer än någon månad eller så) så får du gärna tipsa mig. Trodde inte det kunde bli värre....
 23. Helt plötsligt har flera dagar gått förbi. Lördagspositiva: vi firade vår 18-åring som fyllde år mitt i veckan.
 24. Måndagspositiva: tja, skulle väl kunna vara vårkonserten med orkestern då. Tisdagspositiva: klarade av 7,8 km vid kvällens träningstävling.
 25. Jahaja, så var den helgen slut. Söndagspositiva: ca 25 m stängsel uppsträckt och fixat.