Zpider

Medlem
 • Innehållsantal

  237
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

Allt postat av Zpider

 1. Zpider

  Vardagsliv

  Hej på er. Nu har jag tagit det stora klivet att våga skriva här. Är mycket nervös måste jag erkänna. Gör jag något fel hoppas jag att jag får hjälp. Först och främst så behöver jag en "dagbok" där jag kanske kan förmedla lite framgångar. För framgångar har jag gjort! Stora! Jag vill inte skriva en lång berättelse, så det kommer i etapper. Mitt liv med lchf startade för snart sex år sedan. Min gode vän G hade till slut lyckats få mig att prova i två veckor. Jag var ganska motsträvig innan dess, min far dog relativt ung i hjärtinfarkt så jag skulle minsann inte äta så mycket fett! Nu tänker jag annorlunda. Starten berodde förstås på, som för så många andra, min vikt. Övervikt men inte fet kallade jag den då. Jag gick så småningom ner ca 18 kg. Har inte stannat där men heller inte ökat katastrofalt. Det har inte varit en dans på rosor genom alla sex åren, men överlag riktigt behagligt Och jag fick så mycket annat! Så många goda resultat och fördelar. Mer om detta vid andra tillfällen.
 2. Zpider

  Vardagsliv

  Lördagspositiva: ett efterlängtat besök hos frissan.
 3. Tänk så väl jag känner igen mig i dessa ord! Det jag minns från den boken är en karta över tillvaron. När man stor vid ingången och ser att det är rörigt längst upp till vänster är det inte bra. Ingången kan vara till rummet, huset, trädgården, garaget eller vad som helst. Oavsett vilken ingång jag står vid så är det rörigt längst upp till vänster. Jag kommer däremot inte ihåg vad det betyder, men att det stämde in på mig. Så jag försöker alltid rensa längst upp till vänster.
 4. Zpider

  Vardagsliv

  Piggare i kväll men nu får det vara nog, fredag eller inte. Fredagspositiva: tanken på att jag inte ställer in alarmet på väckarklockan.
 5. Zpider

  Vardagsliv

  Börjar fundera på det....
 6. Zpider

  Vardagsliv

  Somnade i stolen. Dottern väckte mig och sa att nu fixar vi djuren så du får lägga dig. La mig tjugo i sju och tror jag sov vid halv åtta. Konstiga drömmar men sov till klockan ringde kvart i fem. Bröt min 24-timmarsfasta i går lunch och körigt på jobbet innebar att jag var utan kaffe från onsdag ca kl 15 till nu. Och jag kan lova att det smakar underbart......
 7. Zpider

  Vardagsliv

  Så trött, så obeskrivligt trött.
 8. Zpider

  Vardagsliv

  Onsdagspositiva: solens varma strålar som lyste på mig idag.
 9. Zpider

  Vardagsliv

  Jag äter när jag är stressad, orolig, upprörd, haft motgångar och när jag haft en känslomässigt jobbig dag på jobbet. Det finns säkert fler anledningar. Låter som en ursäkt, jag vet, men dessa tillfällen leder lätt till ”kontrollbrist” i mitt ätmönster. Därför försöker jag undvika dessa tillfällen så mycket jag kan. Planera och vara förberedd, ta hjälp och lyssna på råd, minska på uppdrag och åtaganden. Och intala mig själv att jag gör ett bra jobb, för det gör jag. Så länge min hjärna och mitt hjärta mår bra och tar det lugnt är ätandet inga problem. Men trots att jag vet allt detta så händer sådant som igår. Tisdagspositiva: trevlig kväll med släktforskarträffen.
 10. Zpider

  Vardagsliv

  Så obeskrivligt trött jag var igår. Men jag följde med gubben ner till dotterns hus där jag skruvade kökslådor ett par timmar. Sovit hela natten men mycket oroligt. Det där jag åt ”fel” i går var ju egentligen inte gott. Och det vet jag ju i förväg, men ändå! visst var det en viktuppgång men jag tar tag igen. Släpper det inte högre nu!
 11. Zpider

  Vardagsliv

  Jag är en känsloätare. En stor känsloätare. Efter en kämpig dag på jobbet, smörgås på mellis och en rajd i godishyllan på Ica överväger jag att inte väga mig i morgon. Lär knappast bli någon veckoviktnedgång. Måndagspositiva: en tur till tippen med fylld bil, och en tom därifrån.
 12. Zpider

  Vardagsliv

  Söndagspositiva: lyckat resultat vid första försöket att laga mat i födelsedagspresenten. Crock-Pot.
 13. Zpider

  Vardagsliv

  Lördagspositiva: att ha så härliga grannar.
 14. Zpider

  Vardagsliv

  Fredagspositiva: jag och min man firades av våra barn (vi har båda fyllt år i veckan) och jag har nu en crook pot i huset. Spännande.
 15. Zpider

  Vardagsliv

  Torsdagspositiva: ett gott skratt tillsammans med kollegorna.
 16. Zpider

  Vardagsliv

  Tack
 17. Zpider

  Vardagsliv

  Tack
 18. Zpider

  Vardagsliv

  Onsdagspositiva: att jag fortfarande känner glädje i att fylla år.
 19. Zpider

  Vardagsliv

  Tisdagspositiva: veckoviktnedgång
 20. Zpider

  Vardagsliv

  Måndagspositiva: känslan i renbäddat.
 21. Zpider

  Vardagsliv

  Söndagspositiva: föreningens bokslut är färdigt.
 22. Zpider

  Vardagsliv

  Lördagspositiva: fyndat kläder på rean.
 23. Zpider

  Vardagsliv

  Fredagspositiva: att jag, med traktorns hjälp, lyckades flytta på något av all den snö som kom idag.
 24. Zpider

  Vardagsliv

  I dag blir det svårt att hitta det där positiva. För mycket händer på jobbet. För många elever som far illa på olika sätt och jag räcker inte till. För många kollegor som far illa och jag räcker inte till. Torsdagspositiva: är ändå mina elevassistentkollegor. Vi kämpar på för våra skyddslingars bästa.
 25. Zpider

  Vardagsliv

  Okej. Då har jag bara 9-14 år kvar.