Jump to content

Tommy Runesson

Medlem
 • Posts

  374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by Tommy Runesson

 1. Nu har jag hittat en ny runda att springa och idag sprang jag den för andra gången. Lite mörkt på sina håll men riktigt trevlig. Har nu kört två varv två gånger. Ett varv är ungefär 2KM. Får se om det blir tre varv på onsdag eller fredag. Alternativt ökar jag istället upp till 12+1 istället för mina 10+1. För att senare lägga på ett varv. Vi får se i övermorgon...

  • Like 1
 2. Jag har kommit igång hyggligt med mina förberedelser för NY 2017. Jag började "springa" i somras och nu (om det inte vore så kallt och "knöligt" springer jag 4-6 KM tre gånger per vecka. Jag springer 10 minuter och går 1 minut och följer runkeeper slaviskt. När underlaget blir bättre ska jag testa att köra mina 10+1 lite fler "varv" och försöka komma upp i 10km.

   

  Min plan är att trappa upp löpningen och öka från 10+1 till 15+1 under våren. Men som det känns just nu så får det räcka. Jag ökar hellre med 1 "varv" extra. Men vi får se...

  • Like 4
 3. Efter Jonas Coltings superinspirerande föreläsning i Jönköping i torsdags kan jag inte annat än försöka komma igång snarast med lite träning. Ska försöka gå lite i veckan som kommer då det varit lite lite av sådant senaste veckorna...

 4. Jag brukar ha med vispgrädde som exempel på ett ganska "lömskt" livsmedel. Visst det är fett men om man som jag äter riktigt strikt så blir det faktiskt en del kolhydrater av vispgrädde.  Men som flera sagt (ungefär) så är det individuellt och funkar det så funkar det. Jag brukar avråda från vispgrädde och försöka få bort tänket att man kan äta hur mycket som helst. Det finns mycket kolhydratseffektiva livsmedel som smör och majonnäs... :-)

  • Like 5
 5. Ja, skytte är riktigt kul Synd bara att jag aldrig lyckas få till några guldserier så jag kan skaffa licens... Nu börjar som tur är luftsäsongen och då kan man använda sin egen picka... Får se om jag gör en ansträngning på krutet nästa vår om allt annat i livet planar ut... :-)

  • Like 1
 6. Detta var ett intressant tips :) följer din sida och har sett att du skrivit lite om din hobby där. Nu bor jag tyvärr i Helsingborg men annars hade det varit kul att komma på någon spelträff eller liknande. Har du tips på något enklare spel som man kan lira ensam eller med en god vän? allt är av intresse egentligen.

  Det beror lite på vad man tror att man gillar. Det finns många trevliga "brädspel" som är lätta att komma igång med. Solospel är inte så vanliga men de blir fler och fler. En trend när det gäller brädspel nu är samarbetsspel där man tillsammans spelar mot "spelet". De går ofta i teorin spela ensam. Det finns ett "system" som heter "Command and Colours" och det finns i olika "settings". Allt från "Ancient", dvs romare, sparta, greker, Napoleonic, som är vad det låter som... "Napoleonkrigen". Sen finns det amerikanska inbördeskriget, WW2 och fantasyvarianter. Grunden är samma men de skiljer sig lite. Dessa spel är för två spelare och är enkla att lära sig men utmanande att spela.

  • Like 1
 7. Ja, det lär som sagt dyka upp delmål med tiden men målbilden kommer ändå vara lite större.

   

  Nu på morgonen har jag promenerat en bit med de nya skorna och även om jag trodde att mina vanliga promenadskor var platta så känner jag direkt att de nya skorna jag köpt (http://www.northsport.se/product.html/ms-merrell-barefoot-trail-glove-2?category_id=137) saknar "stöd" och är väldigt platta. Jag får nog ta lite kortare promenader ytterligare några dagar innan jag är upp på milen igen...

   

  Vi får se om "barfota"/"framfota" är min grej eller om det känns bekvämare med "vanliga" skor. När jag tittar på filmer så ser barfotalöpning så mycket "trevligare" ut och det är det som lockar...

  • Like 2
 8. Det jag menar är att jag håller med Tiny Tom att löpning inte nödvändigtvis är hälsosamt. Det finns förmodligen betydligt bättre motionsalternativ om det är "bara" hälsa man är ute efter. Så mitt "projekt" har jag inte dragit igång för att "må bättre" utan för att jag vill ha ett tydligt och kaxigt mål med en ökad fysisk aktivitet. Jag skulle kunna bara börja styrketräna lite funktionellt och kanske öka mina promenader till lite ledig löpning... Men jag vill alltså ha ett rätt coolt mål att sikta på. 

 9. Kul med responsen.

   

  Jag gör inte detta ur ett hälsoperspektiv utan jag vill liksom ha ett "bra" mål för att komma igång med lite träning. Att bara "börja jogga lite" känns lite tunt för mig... Men om jag efter ett tag känner att löpning inte är min grej så "avbryter" jag projektet. Jag kommer inte på något sätt "lida" mig igenom detta även om jag naturligtvis fattar att springa 4 mil kommer kräva viss fysisk och psykisk påfrestelse...

   

  Delmål kommer jag förmodligen hitta utmed vägen. LCHF-loppet tex... Det har jag gått en gång och det vore väl lite kul att kunna springa det också... :-) Men jag kommer inte sänka ambitionen angående New York. Möjligtvis att jag byter ner mig till London eller Berlin... :-)

   

  Jag har nu fått mina skor så jag ska börja gå lite i dem inne och sedan kortare prommenader. När jag nu "känner på dem" så är nog mina vanliga promenadskor ganska platta också så de känns inte konstigt att gå i. Det borde vara ett bra tecken antar jag...

   

  När det gäller träningsupplägg kommer jag lyssna på mina "coacher" och mitt mål är inte att bli snabb på något sätt så intervallträningen för mig kommer med största sannolikhet första året vara från gång till joggning inte joggning till sprint... Någon sprinter kommer jag aldrig bli... Förutom på upploppet då förstås... :-)

   

   

   

   

   

  /Tommy

  • Like 4
 10. Tack... Jo, jag ska med styrketräning under vintern försöka bygga lite styrka i de muskler man kan behöva för att komma igång att springa. Jag ska verkligen försöka "hålla mig" innan jag börjar springa. Jag vill försöka klara detta "helt utan" några skador alls om det är möjligt.

  • Like 2
 11. Japp, jag ska börja försiktigt. Så fort jag får skorna jag beställt ska jag gå in dem med kortare sträckor. De skor jag har nu är rätt vanliga "walkingskor" men de har faktiskt ganska platt profil om jag jämför med vinterkängorna jag har.

   

  Jag ska absolut titta på den länken. Jag gillar att teoritisera innan jag börjar med saker.

  • Like 2
 12. Jag fick min DVD igår och filmen var mycket bra. Ganska "basic" vilket ju naturligtvis är bra. Kände väl kanske inte att jag lärde mig jättemycket men filmen är fylld med bra intervjuer (bla Andreas).

  • Like 3
 13. Jag arbetar som HR-Specialist med inriktning på arbetsrätt, avtalsrätt löner och förmåner. Det geografiska ansvarsområdet är Norden och Baltikum men fokus ligger på Sverige...

  På fritiden bloggar jag en del och så blir det mycket spel i alla analoga former. Det målas små figurer och byggs spelbord och spelas rollspel. Säljer även spel på Narren i Katrineholm... :-)

   

  Bästa skivan som någonsin spelats in är: Forever Young - Alphaville

  Bästa boken som någonsin skrivits är: The God Delusion - Richard Dawkins

  Bästa filmen som någonsin spelats in är: Robocop - Verhovens "original".

  Bästa TV-Serien som någonsin visats är Buffy the Vampire Slayer

  • Like 2
×
×
 • Create New...