Gå till innehåll

klintan

Medlem
 • Innehållsantal

  45
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

16 Bra

Om klintan

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Jag fortsatte med LCHF och nu 3,5 år senare är mina värden ännu bättre. Tror jag iaf... Eller? Läkarens utlåtande: "I dina blodfetter ses ett förhöjt kolesterolvärde. Nivån kan ofta påverkas med kostomläggning eller med ökad motion. Vid osäkerhet kring detta kan du diskutera detta med din vårdcentral. Därtill ses ett lätt förhöjt HDL och ApoA1-värde, vilket är associerat med det "goda" kolesterolet och är inte prognostiskt ogynnsamt. " Testade hos Werlabs och hade väl kanske hoppats på ett mer nyanserat/uppdaterat läkarutlåtande än sist. Mina höga HDL nämns ju, men det det blir ändå rödmarkering i provsvaren, info om att man kan påverka blodfetter med kost/motion och en hänvisning till vårdcentralen om man vill ha mer info. Konstigt. Vad säger ni? Kan man ha för högt HDL-värde?
 2. Tack för alla svar! Jag kommer fortsätta med LCHF, dock kanske med något mer fokus på omättat fett för att se om det påverkar LDL-värdet. Jag läste någon stans att vi som äter LCHF bör ha varit fastande längre än normalt rekommenderade 12 timmar när man tar blodprovet. Har detta stor betydelse och hur länge bör man då ha varit fastande? Någon som har erfarenhet av detta?
 3. Tack för din feedback och jag ska försöka ta till mig ditt synsättet, MEN ...det vore så mycket enklare att kunna säga till folk som frågar att jag har bra kolestrolvärden istället för att ge sig in i en diskussion om att kolestrol helt saknar betydelse. Därför önskar jag tankar kring de värden jag fick och om de anses OK, om läkaren därmed är dåligt påläst eller om jag bör göra något för att förbättra dem. Tack!
 4. Jag fick idag svar på min blodfettsanalys och en skriftlig rekommendation om att sluta med LCHF. Triglycerider 0,8 Kolestrol 8,7 HDL 2,1 LDL 5,8 Apokvot 0,8 Vad jag kan utläsa från Kostdoktorns kolestrolkurs är både min totalkolestrol/HDL-kvot på 4,1 och min apokvot på 0,8 bra eller OK resultat. Jag har inte träffat läkaren och hen lämnar sin rekommendation enbart baserat på min ålder och provsvaret. Läkaren nämner inte kvoterna i sitt utlåtande utan skriver: Jag är en man på 31 år, fullt frisk och normalviktig. Tränar regelbundet och äter en liberal LCHF och håller vikten eller går ner något. Jag har tidigare varit överviktig och gick ner över 20 kilo på lågkalori/lågfettkost för tolv år sedan. Det var jobbigt med dålig energinivå och hunger. Jag började äta LCHF januari 2012 för att slippa blodsockersvängningar och undvika att gå upp i vikt. Jag känner att jag mår BRA av att äta så här och hade självklart hoppats på ett utmärkt resultat och en uppmuntran om att fortsätta från läkaren. Frågan är om läkaren har riktigt dålig koll eller om det ligger något i rekommendationen? Är det sannolikt att mina höga LDL värden beror på tidigare rädsla för fett och att de sjunker om jag fortsätter med LCHF?
×
×
 • Skapa nytt...