Gå till innehåll

meanderix

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

meanderix vann senast 2 Augusti 2014

meanderix hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om meanderix

 • Rank
  Nyanländ
 1. Ok, här är en lista med de mejerier som jag tror framställer mest grädde: Arla Falköpings Mejeri Wapnö Norrmejerier Skånemejerier Jag har länkat till deras kontaktsidor, så alla som är intresserade av att vi i Sverige får tillgång till fetare och godare grädde -- gör era röster hörda!
 2. Absolut, jag tycker vi kan våga oss på en liten aktion och se om det ger resultat! Har vi någon lista på svenska mejerier? Jag känner till Arla och Falköpings mejerier...
 3. Jag får testa detta, men det är ett helt annat kilopris (ca 200 kr/kg för clotted cream och 50 kr/kg för double cream.) Vet inte om det beror på att det importeras eller att det är en annan framställningsprocess.
 4. Under min vistelse i London blev jag nyfiken på vad livsmedelsbutiker erbjuder för oss som äter LCHF. Jag kom ganska snart fram till att lightprodukter och fettskräck är det som dominerar även i detta landet. Med ett undantag: du hittar i mejeriavdelningen något som kallas för "double cream", som är vispgrädde med en fetthalt på 47,5% och med kolhydrater om endast 1,5% (!). Denna grädden var dessutom gudomligt god och väldigt mättande. Priset var 60p, motsvarande 7 kr för 150 ml. Är det någon som vet vart man hittar denna produkten i Sverige?
 5. Sweet Coffee House heter caféet på Nordstan. Det var ett gott lunchalternativ med kyckling och surkål, men jag tyckte att surkålen var ganska söt och misstänker att den inte var helt kolhydratfri.
×
×
 • Skapa nytt...