Jump to content

Oljelampan

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Oljelampan's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

  1. Hej! För cirka 30 år sedan läste jag en artikel om en pensionerad läkare som haft problem med dålig blodcirkulation i underben och fötter. Han berättade att han efter att ha börjat massera dem med Kronolja behövt börja klippa tånaglarna efter många år, eftersom cirkulationen blev så bra. Han sa att linolsyran i oljan var förklaringen. När jag söker oljor med hög andel linolsyra hittar jag dem som vi LCHF:are skyr som pesten; solros- och majsolja. Men nu gäller det ju externt bruk. Någon som har några kunskaper om detta? Oljelampan.
  2. Tack Tiny Tom! Det är ju tyvärr så att trötthet påverkar humöret. Därför var det väldigt välgörande att läsa din initierade förklaring! Att min 24-åriga dotter aldrig sett mig så här smal, men fortfarande överviktig, räcker långt för att uppehålla motivationen. Ett par lustiga effekter jag upplevt; För ett tag sedan lade jag märke till att jag satt lite underligt när jag åt. Jag satt rak i ryggen, men ändå med munnen rakt över tallriken. Kom då på att jag under många år dragit in stolen tills magen tog i bordskanten. Nu fanns det inte lika mycket mage mellan mig och bordet. Den andra var att jag plötsligt märkte att jag hade huvudet alldeles för framåtlutat när jag satt och läste. Skälet var att min stödkrage av fett försvunnit. Så nog står jag ut med en tillfällig trötthetssvacka! Disciplinen får användas till att ta det lite lugnare med träningen. Hälsningar Oljelampan (Som bränner fett och skiner)
  3. Tack för svaren, Lussan och Zepp! Minns att min far höll på mycket med fasta på 70-talet. Har för mig att han sa att man initialt kunde må dåligt, eftersom gifter som var bundna i fettet frigjordes. Därav min fundering.
  4. Hej! Jag har ätit LCHF i flera år, men efter att initialt rasat i vikt hamnade jag på en platå där jag stannat länge. Men nu har jag lyckats komma i ketos igen genom extrem LCHF och träning. Upplever en påtaglig omdisposition av kroppen. Vikten går långsamt ner, medan min tyngdpunkt vandrat från naveln till bröstkorgen. Men trots min träning, mycket cardio, så tycker jag att jag blivit tröttare och fått ett ökat sömnbehov. Min fundering är om min snabba förlust av gammalt lagrat fett innebär att gifter i det frigörs och påverkar mitt tillstånd? Någon med liknande erfarenheter eller till och med kunskap?
×
×
  • Create New...