Jump to content

Salkin74

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Salkin74

 1. Jag har samma symptom som Fredrik Kornberg, dvs bechterews och tar Humira. Jag började med LCHF för ca 5 år sedan och märkte direkt att min oroliga mage blev bättre trots att jag då åt Orudis som är tråkig mot magen. Efter några månader märkte jag att jag fick mindre ont i ryggen där min bechterews huvudsakligen sitter och gnager, om jag slarvar med kosten, dvs äter mera kolhydrater blir jag ganska snabbt sämre, har även märkt att mina skov är mildare när jag äter LCHF. Äter inte superstrikt LCHF, dock har jag sedan början på sommaren även använt mig av metoden 5-2 (mer 6-1 :-)) och tycker även det ger bra respons i kroppen! Kan hur som helst rekommendera LCHF och jag tror inte din man behöver oroa sig för att gå ner för mycket!
 2. Nu satsar jag vidare med några kilo/cm till samtidigt som jag ska lägga på mig lite mera muskler, vill se vältränad ut inte mager!
 3. Hej! Testa periodisk fast typ 5:2 eller 16:8, vet du inte vad det är så googla det. Ger en boost och känns inte heller svårt när du hittat din variant av det. Det funkar dessutom superbra ihop med LCHF, då LCHF ger ett jämnt blodsocker, vilket gör fasta enklare! Jag hamnade på en plattå och tog mig förbi den med min variant av 5:2 (alla har mer eller mindre sin egen variant) har sedan fortsatt med 5:2 och LCHF (ätit i ca 4 år). Lycka till!
 4. Salkin74

  Mäta blodsocker

  Se till att värma fingret innan och att du sticker tillräckligt djupt, fega inte! Mätte flera dagar isträck i två veckor i våras, men tröttnade då jag hela tiden låg mellan 3,8 och 4,9 oavsett om jag ätit eller på fastande mage, drog då slutsatsen att mitt blodsocker är grymt jämnt!
 5. Liten uppdatering: Jag mäter inte blodsocker och ketoner längre. Väger numera ca74-75 kg och är ca 81-82 cm runt magen. Dvs jag lyckades gå ner som jag tänkte, dock har jag tagit hjälp av periodisk fasta, egentligen hoppa över luncher och äta mindre portioner. Gav den extra kicken och känns inte svårt!
 6. Tja du är ju på kostdoktorns sida så varför inte kolla hans blogg. http://www.kostdoktorn.se/kolesterol#tolka kolla liten bit ner på enkel riskanalys. Tror inte du har speciellt mycket att oroa dig för, bara att köra på. Jag har själv aldrig testat och känner inget behov av att göra det heller, tror att jag har bra värden, mår dessutom bra så varför testa?
 7. Mina gamla kläder är rätt ur modet, om jag nu hade några kvar. De som nu blir gamla (läs:stora) åker i någon återvinningsbytta för de ska jag aldrig ha igen!!!
 8. Ja det du nämner är en bieffekt av LCHF som sällan tas upp, klädproblemet! Experter är för eller emot p g a att olika värden i kroppen blir antingen bra eller dåliga av LCHF, de argumenterar för sin sak både i tidningar och bloggar. Men ingen inom modebranschen tar upp problemet med kläder som tidigare satt bra, kanske till och med snyggt, börjar hänga både här och där. Varför uppmärksammas inte detta problem, borde inte LCHF förbjudas för det gör att vi måste skaffa nya kläder i garderoben, dessutom är det ingen som diskuterar NÄR ska jag skaffa nya kläder, hur många kilon är lagom mellan klädköpen, för tidigt köpta kläder eller kläder köpta under en period av kraftig viktnedgång är ju snart förstora de med. När kommer denna tas upp på t ex efter tio? Sedan kan ekonomerna lägga sig i att LCHF inte är bra för privatekonomin, alla dessa klädköp kommer att urholka kassan hos var och varannan! Så det är med ett varningens finger som jag numera rekommenderar LCHF, du kommer att få skaffa nya kläder, kanske flera gånger! Jaja du kommer att må bra och dina värden kommer att bli perfekta, men du kommer att ha dålig ekonomi under tiden p g a kläder, kan du klara det så kör bara!
 9. Jag kör "min" variant av 5-2 kombinerat med LCHF det funkar utmärkt. Fem dagar äter jag LCHF, inga konstigheter. Två dagar fasta, i mitt fall normalt måndag och torsdag, byter ibland om det inte passar med träning/vardag. Dessa dagar börjar jag med att äta normal frukost vid ca 6-7 på morgonen, dricker sedan vatten och kaffe under dagen och någon gång vid 18-20 äter jag middag (LCHF), räknar inga kalorier, men håller ner portionen, dvs äter kanske hälften av normalt. Sedan äter jag en normal frukost igen morgonen efter. Skulle det bli helt outhärdligt på dagen har jag med mig ett ägg att äta. Har kört i ca två månader och har äntligen kommit över tröskeln vid 75 kilo utan någon direkt ansträngning, siktar på att bli av med några kilon till. Har dock inte gjort några andra mätningar på blod och liknande, men känner att jag mår bra av dett och dessutom sparar jag pengar då jag äter mindre. En annan effekt har blivit att jag tänker på hur mycket jag äter övriga dagar! Jag räknar aldrig kalorier utan kör på känsla, det viktiga för mig är att jag äter lite på fastedagarna!
 10. Har idag mätt mina värden två ggr, på morgonen och på eftermiddagen. kl 6:20 blodsocker 4,5, ketoner 0,4 kl 15:20 blodsocker 4,4 ketoner 0,7 Annat noterbart är att jag i mars minskat 2,6 kg i vikt och ca 4 cm på magmåttet. Mitt mål till sommaren är 75 kg och 86 cm runt magen, det är tre kilo kvar och två centimeter, kanske inte alls omöjligt!! Tidigare har jag haft svårt att komma under 78 kg, det är det som fått mig att testa ketonmätning för att komma förbi den tröskeln. Har tidigare konstaterat att mitt blodsocker är väldigt jämnt över dagen när jag äter hyffsat strikt LCHF, då jag inte mäter min mat vet jag inga gram eller procent hit och dit, men kolhydrater hålls så lågt jag kan och fett snålas det inte med, den största förändringen är mindre protein som jag har förstått kan påverka mer än man tror. Samtidigt tränare jag och behöver proteinet till musklerna så det gäller att hitta en vettig nivå, vill ju inte förlora muskelmassa.
 11. Hej! Jag tycker du ska mäta istället för att stirra på vågen, jag hade perioder när jag inte gick ner ett kilo, och kanske till och med upp, men magmått och bröstmått minskade samtidigt och det är det som betyder något. Skaldeman skrev en gång i någon bok typ, väga sig gör jag bara för att få reda på hur mycket jag påfrestar jorden, ja eller nåt liknande. Måtten är det intressanta, vikten en bisak enligt mig! Du skriver inget om träning, om du rör dig samtidigt som du äter LCHF är min erfarenhet att jag bygger muckler lättare och de väger mer än fett, men har mindre volym, så än en gång, mät!
 12. Imorse mätte jag ketoner för första gången, använde Glucomen LX mätaren. Värdet blev 0,9 Tänkte inte mäta varje morgon, utan kanske 1-2 ggr per vecka. Stickor är ju inte precis gratis! Värdet indikerar begynnande ketos, målet är att komma ner till optimal ketos för att få eftektivare viktnedgång. Inte direkt så att jag numera är tjock, men för ca 10 år sedan ville jag vara i bra badsäsongsform och nu tänkte jag att det var dags! ;-)
 13. Har ätit LCHF 5 år, jag har under den tiden minskat 13,8 kg och mitt midjemått har blivit 18 cm mindre. Jag väger idag 78 kg och har midjemått 86 cm till 178 cm lång kropp. Min mage har lugnat sig och jag mår allmänt bättre, orkar mer och har blivit av med mina kraftiga blodsockerfall. Jag har nu senaste veckan kört strikt LCHF i förhoppning att komma i ketos och minska ytterligare till sommaren. Då jag i dagsläget inte äger en ketonmätare (är beställd) bestämde jag mig för att testa mitt blodsocker flera gånger per dag. Det viktigaste värdet säger alla är det på morgonen, ligger stadigt på 4,3-4,4. För att få en bild av hur min strikta LCHF-mat påverkar mitt blodsocker har jag mätt flera gånger och olika tider, både före mat, efter, ja ni fattar. Hur jag än har mätt verkar mina värden ligga mellan 3,7 och 5,0, lägsta uppmätta värde är 3,7 och det högsta är 4,9. Jag är inte diabetiker men tror det är bra att hålla blodsockret på en jämn nivå. Det jag undrar är om någon annan gjort liknande mätningar och fått liknande resultat. Jag är grymt nyfiken på vad en ketonmätning skulle visa, mätaren beställdes igår, så det dröjer nog några dagar innan jag får den. Det ger min kropp lite mer tid att vänja sig vid lite kolhydrater och förhoppningsvis öka på ketonerna i blodet.
×
×
 • Create New...