Jump to content

Per J

Medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Huddinge

Per J's Achievements

(2/7)

8

Reputation

 1. Borde du inte diskutera byte av medicin med din läkare? När jag fick Enalapril kändes det inte bra i kroppen, då sattes den ut och ersattes med Losartan som jag inte märkt något negativt av.
 2. Om man är inloggad på forumet borde inloggningen följa med till bloggsidan så man slipper fylla i namn och e-postadressen när man vill kommentera.
 3. Jag sätter punkt 6 som viktigast, de övriga punkterna är bra tips för att uppnå punkt 6.
 4. Ischoklad, enklare att använda små bullformar i stället för små knäckformar, det blir inte lika kladdigt på köksbänken.
 5. Härlig värme nu, kokosoljan är helt flytande så nu kan den intas som en nubbe, byxvarm nubbe.
 6. Undrar hur normal avföring ska vara i konsistens? Det lutar nog att jag har festivalmage varje dag.
 7. Glöm inte att ta vara på de bortsilade mandlarna, de ska man torka och göra mandelmjöl på.
 8. Om du kör med ShapeUp rekommenderar jag dig att du dubbelkollar näringsinformationen med andra källor. Många av livsmedlen är inlagda av andra användare och många felaktigheter finns. Själv valde jag betalvarianten, så innan jag lägger till ett livsmedel som favorit kollar jag förpackningen eller annan källa för att komma sanningen så nära som möjligt. Det tar lite tid i början men vartefter så finns det mesta jag använder med.
 9. Jag provade att fördela energiintaget på 3, 2 och 1 måltid och kom fram till att 1 måltid per dag passade mig bäst, sen middag. Inga problem med att dricka svart kaffe och te under dagarna när jag har en middag att se fram emot, troligen befinner jag mig i ketos som i sig kan ha en aptitnedsättande funktion. Jag blir sedan mätt på två skivade kokta ägg på en bädd av finskuren isbergssallad, rödlök och några cocktailtomater, allt toppat med skagenröra. Ett par timmar efter middagen kommer ett sug så jag går och lägger mig lite tidigare, lite småhungrig. Dagen efter är jag inte speciellt hungrig så det är inte frågan om att äta ikapp, det är snarare så att mindre mat mättar mer nu. Nu är det bara att köra på några månader och sedan be om att få lämna blodprov och se om det blivit några förbättringar.
 10. Du lär inte få ett svar från Unilever inom överskådlig tid, att deras fullhärdade kokosfett är ofarligt, de lever ju på andra produkter som utgår ifrån att mättat fett är farligt. Jag tycker att de går ett steg för långt när de härdar sitt kokosfett vilket Alba Dalby inte gör och som Unilever inte gjorde för ett antal år sedan, det var en hel del skriverier om det på en del forum då. Annars så är ju också ditt svar politiskt korrekt, ideologin om processad mat är sämre än oprocessad.
 11. Jag har läst Gunnar Lindgrens sida tidigare när jag sökt efter fakta varför man absolut inte ska välja "silverpaket", men den ger inte några fakta om varför den ska betraktas som nästintill oätlig, bara att de har olika tillverkningsätt. Jag har absolut inga invändningar mot att ekologisk kallpressad kokosolja är en bättre produkt, men däremot har jag invändningar mot uttryck som "Att vissa köper det är illa nog, men vi kan väl inte tipsa om silverpaketen här...?? Väldigt mycket bättre att säga att DOM SKA DU INTE KÖPA, hur fattig du än är." Nu tycker jag det känns lite onödigt att Unilever härdar sitt kokosfett så jag väljer hellre Alba Dalbys motsvarighet som inte är härdat. Det som är bra med kokosfett är det höga innehållet av medellånga fettsyror och då främst laurinsyran, och trots sökande på webben har jag inte funnit några jämförande analysdata som visar på att "silverpaketen" skulle vara ett så dåligt alternativ att förtäring avrådes. Mitt intryck av "silverpaketsdebatten" är att om en "sanning" upprepas tillräckligt många gånger så blir den en sanning som inte ifrågasätts, ifrågasätts den är ofta samma svar som du själv gav: "...Unilever..." Man kan nästan dra en parallell till Ancel Keys rapport om hur farligt mättat fett var, som upprepades så många gånger att den blev en sanning som fortfarande idag inte ifrågasatts av tillräckligt många. Så min fråga som kvarstår: Är innehållet i "silverpaketen" så farligt att förtäring avrådes och finns det inget nyttigt alls kvar i dem?
 12. Jaha, det var bara ett politiskt korrekt påstående utan grund. Jag bojkottar inte ett företags alla produkter bara för de har andra dåliga produkter i sitt sortiment, hur skulle det se ut om jag bojkottade Arla för att de har nyckelhålsmärkt fruktyoghurt och andra lightprodukter i sitt sortiment? Jag har läst både här och där att LCHF är farligt, är det något jag ska ta på allvar utan grund?
 13. Eftersom jag inte äter kokosfett direkt ur burken som det är, så nöjer jag mig med silverpaket för runt 20:- halvkilot. Dock inte Unilevers som är härdat utan Alba Dalbys, skillnaden är att Unilevers har en mer stearinliknande konsistens medans Alba Dalbys är mjukare i rumstemperatur. Jag bryr mig inte om de små extra nyttigheterna som finns i ekologiskt kallpressat kokosfett då jag inte anser det vara ekonomiskt försvarbart. Jag köper mitt på Citygross.
 14. Jag är mer intresserad av hur fördelningen av mättat, fleromättat och enkelomättat fett påverkar hälsan än totala fettintaget.
×
×
 • Create New...