Syrran

Medlem
 • Innehållsantal

  27
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

32 Bra

Om Syrran

 • Rank

Senaste besökare till profilen

270 profilvisningar
 1. Tack för dina fina ord och gratulerar till dina barn! Det är hemskt att oroa sig för sina barn, man vill dem ju inget annat än gott och han är en supermysig kille som dagligen överöser mig med fina ord, så att hitta positiva saker med och om honom är inte svårt, han är en klok liten grabb. Skolan är ett kapitel för sig och jag ska kontakta rektorn och föreslå att personalen tittar på "Sockerfilmen" som finns på svt play. Där kan man ju väldigt enkelt se vad socker gör med ens kropp. Pedagogiskt till pedagogerna kanske är det som behövs?
 2. Hej! Det är hemskt när barn retas, jag känner igen det där med hur ordet "tjock" används från när jag själv var barn. Om han fortsätter öka i vikt trots att vi är mycket noga med maten så kommer jag kontakta vården. Tur att han älskar sin kyckling, den äter han gärna morgon, middag och kväll!
 3. Hej! Jag har haft några hektiska dagar och har inte haft tid att läsa artikeln tidigare. Det var intressant och obehaglig läsning. Man undrar ju ännu mer vad man får i sig via maten egentligen, kan man lita på att det inte finns i köttet när det når oss?
 4. Jag har funderat på det också. Vi har hypertyreos i släkten, men ingen med hypotyreos vad jag vet. Nu ska vi köra så strikt LCHF som det går med honom och det har vi aldrig gjort förut, men om det inte har någon som helst inverkan så kommer jag kontakta vården för att kolla upp det. För att sakta men säkert öka i vikt, trots bra mat, är lite konstigt. Men han kanske är som jag stackaren, att han måste vara supernoga med vad han äter. Känns bara så trist att han ska börja vara det när han är så liten.
 5. Många skulle kalla honom tjock och jag har frågat om någon sagt något dumt till honom i skolan, men han säger nej. Han brukar tala om allt han grubblar på för mig, så jag tror inte att han ljuger om det, men det vet man ju aldrig. Hans storasyster skulle aldrig reta honom för något sådant, hon skulle försvara honom om någon var dum. Han är jämnstor, men stor och vi har till exempel stora problem att hitta överdragsbyxor som passar honom. Alla sitter jättetajt och han kan knappt röra sig. Dagens mode är ju väldigt smalt och det är ju trist, barn ska väl kunna röra på sig och leka även om de är lite större? Han har inga autistiska drag.
 6. Visst är det svårt! Vart man än vänder sig finns det socker. Är barnen hemma och leker hos någon kompis så får de ofta glass och bullar till mellanmål.
 7. Han är en underbar kille som vi gläds åt, men han är också en ledsen kille över detta. Visst är det trist med godis i skolan! Jag tycker att det borde vara svårt att som vuxen helt missa det här med att socker inte är bra... Jag försöker påtala detta, men det är inte lätt. Men skam den som ger sig! Kycklingfilé och majonnäs är jättebra och det får han mycket. Problemet är att han inte äter mycket alls, men ändå sakta men säkert går upp i vikt. Tyvärr är det så att en del av oss kan överäta på nyttig mat och gå upp i vikt. Jag är en sådan. Jag går upp i vikt om jag inte kör periodisk fasta varje dag och hoppar över frukost även om jag äter LCHF. Jag tror faktiskt jag går upp i vikt av att titta på en bakelse... Vi är inte särskilt maniska med att han ska äta en massa olika mat, men vi eftersom det tar tid att vänja sig vid ny mat kan det ju vara bra att smaka nytt ibland.
 8. Ah, tack för hjälpen!
 9. Hej igen! Ursäkta en oerfaren forumdeltagare, men jag kan inte svara er en och en, hur gör man det? Tack för era svar och tankar! Trollmormor: Han har alltid legat på övre delen av kurvan, både vad gäller längd och vikt, men nu har vikten börjat dra iväg lite. Pappa är 190 cm lång och jag 170 cm lång. Pappa är normalviktig och jag har alltid fått kämpa för att hålla vikten. Syster: Han äter oftast kyckling till frukost, jag håller på att få in lite äggröra också. Han äter så dåligt i skolan, så jag vill att han får i sig bra frukost så han står sig länge. Vad gäller fysisk aktivitet så har vi badat otroligt mycket i sommar, det älskar han, han är stark och uthållig. Vi har hund, så när jag promenerar brukar han cykla. Vi har en vacker studsmatta i trädgården som han tycker om att hoppa på. Han är ingen gruppmänniska och är inte intresserad av lagsporter. Vi hoppas att han "växer in i sin vikt", vi ska iallafall göra allt vi kan för att hjälpa honom. Men det är svårt att göra det utan att prata vikt. Jag säger till honom att kroppen inte mår bra av socker och mjöl och själv säger jag aldrig något om att jag försöker gå ner i vikt. Erik 2: Tack! Han äter inte mycket mejeriprodukter. Dricker några glas mjölk i veckan, annars dricker han vatten, han tycker inte om ost eller yoghurt. Antibiotika har han väl ätit en gång för cirka två år sedan. MariaF: Han är jämnstor. Vi kör också med att han måste smaka en liten bit och han gör det tillslut, han är inte lika ståndaktig som din son, det låter jobbigt för honom, hoppas det blir bättre. Min son har alltid varit försiktig med nya saker, men han tycker verkligen inte om att gå i skolan. Han har gått ett år i förskoleklass nu och börjar ettan efter lovet och det har definitivt inte blivit lättare med maten eller andra nya saker sedan han började skolan, så förändring påverkar honom absolut. Ha det!
 10. Hej på er! Jag har en son som är sju år, han är 133 cm lång och väger lite över 40 kilo. Han har alltid varit storväxt, men nu tycker jag det blir värre och värre. Sedan tre och ett halvt år tillbaka har vi tagit bort så mycket socker vi kan i familjen eftersom jag fick upp ögonen för LCHF då. Vi har aldrig juice, saft, kakor och annat sådant hemma. Jag äter LCHF alltid och min familj gör det till stor del. De får ytterst sällan pasta eller ris. Min son tycker inte om godis särskilt mycket, inför skolavslutningen till exempel fick de en hel påse lördagsgodis i skolan och han hade hela påsen med sig hem utan att ha tagit en bit, eftersom han inte tycker om det. Om jag fick godis när jag var liten så struntade jag i om det var gott, jag åt det för att det var godis... Hans passion är popcorn och det får han på fredagskvällar och som lördagsgodis. Han är otroligt kräsen när det gäller mat. Hans favorit är stekt kycklingfilé med majonnäs till. Han har väldigt svårt att smaka på nya saker som han inte vet vad det är. Han äter inte frukt. Jag försöker att ha färdig kycklingfilé som han kan äta till mellanmål, men ibland får han smörgås. Jag kämpar på med att få honom att smaka på nya saker, men han kan inte ens byta majonnäsmärke utan att bli arg. Han äter verkligen inte mycket. Om han vräkte i sig mat hade jag förstått att han var stor. Hans tioåriga storasyster äter mycket mer och hon är smal. Det är så sorgligt för han säger ofta att han är tjock. En sjuåring ska inte behöva tänka på detta alls! Finns här någon som har erfarenhet av detta? Hormonobalans? Tips på hur vi kan hjälpa honom? Vi ska prova att köra strikt LCHF med honom här hemma, skolan kan man ju tyvärr inte göra något åt, fast å andra sidan så äter han knappt någonting alls i skolan. Ha det!
 11. Japp, magen blev bra direkt! Jag har hört någonstans att hårdost kan vara lite stoppande. Funderar på om jag ska prova igen och äta lite ost, jag vill ju gärna gå ner några kg iallfall. Fast inte till vilket pris som helst! Synd om dig som inte kan äta mejerier längre. Har tyvärr ingen aning om det är vanligt att det blir så när man går över till LCHF.
 12. Jag håller med om att man ska äta så att man mår bra! Lös i magen ute på stan är ju ingen höjdare... Matintaget har jag beskrivit i svaret till Omnivoren.
 13. Jag har inga allergier och kan äta allt. Så jag äter fisk, kött, fågel, ägg, grädde, ost, creme fraiche, bearnaise, majonnäs, någon mandel ibland och lite ovanjordgrönsaker. När jag ville testa utan mejeriprodukter så uteslöt jag allt utom smör och gjorde äggmjölk till mitt te, fast bara på ägg och vatten, jag tycker inte det är gott med smör i teet. Kokosmjölk använde jag inte alls vid det här testet. Frukost: ägg på något vis med bacon. En vanlig middag kunde se ut så här: stekt eller kokt lax med spenat blandat med smör. Har funderat på om det var något med äggmjölken som magen inte pallade, för jag har inte använt det förut. Men ägg äter jag ju varje dag. Fast då är de ju tillagade på något sätt förstås.
 14. Jag har ätit LCHF sedan i mars och jag har mått jättebra av det. Jag har ca tio kg jag behöver bli av med, väger 75 kg och är 170 cm lång och är kvinna. Men jag har inte gått ner någonting och heller inte gått upp i vikt. Så jag tänkte att jag skulle utesluta mejeriprodukter för att se om något hände. Jag stod ut i två veckor. Sedan orkade jag inte längre. Jag hade konstant diarré. VARJE gång jag åt så dröjde det en liten stund tills jag fick springa på toan. Jag vågade inte åka någonstans för att jag fick springa på toa hela tiden. Jag har ju hört att folk fått diarré av mjölkprodukter, men inte när de uteslutit dem. Någon här som har någon erfarenhet av samma sak och kom på något fantastiskt sätt att slippa diarré? Jag började gå ner lite i vikt, men jag orkade ju tyvärr inte fortsätta. Det kan ju vara så att jag gick ner i vikt på grund av att allt bara rann rakt igenom också... (Ja, det trodde jag ju aldrig för ett år sedan att jag skulle sitta här och prata om diarré på ett forum på nätet .) Ha en trevlig dag!
 15. Hej! Måste bara säga att det är ett jättkonstigt råd! Jag har två barn på tre och sex år och jag har aldrig fått rådet att ge dem burkmat. Jag har heller aldrig gett dem det. De kan äta samma mat som vi vuxna, det är ju bara att mixa maten och ta det lugnt med kryddningen. Då vet man väl verkligen vad de får i sig! Barnmat är enligt min mening väldigt dyrt och innehåller ofta socker. Gjordes det inte en undersökning för några år sedan som visade att en väldigt stor del av innehållet bestod av vatten också, eller minns jag fel? Ha en bra dag!