kristina

Medlem
 • Innehållsantal

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

14 Neutral

Om kristina

 • Rank

 1. Tack snälla för svar och peppning! Nytt år, nya tag! Lovar att ta ta i detta efter denna infernaliska infektion. Allt gott! / Kristina.
 2. Äter LCHF sen många år, ibland slarvar jag. Stor familj med många festliga tillfällen. Nyligen pensionär från ett fysiskt krävande arbete. ( är 62år) promenerar till o från, inte varje dag dock. Har en slinga på ca 6 km som jag följer, en till två ggr i veckan. Div. ledproblem har hindrat mej från att ta i mer. Nu bättre. Har på senare tid även vattenfastast max 4 dagar, även ätit enl. 5:2. Då har blodsockret förbättrats väsentligt, enl. mej, fastesockret gått ner till ca 7 efter 3 dagar. Har tankar på att vattenfasta igen när denna infektion gått över. Verkar bara det bästa.
 3. Hej, tack för svar. Senaste HBA1c, ca 6 mån. sedan låg på 55. Fastesocker på morgonen är högt, mellan 8-9. C-peptid är inte taget på mej vad jag kan se på lab.res. över tid.
 4. Undrar hur länge man kan ha ett högt blodsocker vid influensa? Är inne på andra veckan, men ingen feber längre, var som högst 39,6. Nu hosta och täppt i näsan. Äter 2000mg Metformin/dag till mat. Blodsockret under dagarna har legat på 9-11. Annars runt 7-9. Öka dosen Metformin? Vill inte börja med insulin......
 5. Roligt med så många kunniga människor! Tack för all info, ska beställa några av H.Blombergs häften..... mycket intressant. ? Tänk om man kunde kombinera vanlig skolmedicin med annat tankesätt, t.ex holistisk.. blir lite trött på att bara bli behandlad för symptomen som ev. kan bero på nåt helt annat. Men det verkar vara lättare att skriva ut nåt enstaka piller istället......ska lösa häftet om B-12 noga! Tack för info!
 6. Tack igen för utförligt svar! Ja, man får se till att förbli frisk! Jag är en aning metabolt sjuk dock. Medicinerar med blodtrycksmediciner o Metformin just. Vägrar statiner..... 10kg övervikt. ( 62 år) Ätit enl. Lchf i ~ 8 år, till o från, ibland mera strikt o ibland lite friare. Motionerar medelst promenader, 5-6 km 3-4ggr i veckan. Senaste provtagningen var helt ok. Vet några som tar B12 som tillskott, just för hjärta o kärl och även för hjärnans funktion, dessa personer är helt friska. Det var därför jag blev intresserad av vitaminet. Tack igen för svar, ska fundera ytterligare..... ?
 7. Tack för utförligt svar. Kan även påverka homocysteinvärde, detta värde i sin tur påverkar t.ex hjärta och kärl. Skulle denna kontroll kunna ingå i de vanliga proverna vid diabeteskontroll? Skulle dessa prover kunna ingå som standard?
 8. Har läst att vid mångårig användning av metformin minskar upptaget av B-12. Verkar även vara dosberoende. Bör man köpa kosttillskott? Även äldre människor har sämre upptag av vitaminet, även om de är friska i övrigt.
 9. Tack alla för goda råd. Ska noga tänka över detta med Metforminet. Tack Andreas! Mycket intressant läsning om diverticulit i länken! Tack Anders! LCHF-mat kommer jag absolut inte att sluta med. /Hälsningar Kristina.
 10. Har haft problem med trög mage länge av och till, som då har, som jag tror lett till tarmfickor som lätt blir inflammerade. Har kunnat själv "läka ut" pågående besvär med flytande kost. Ibland har jag varit tvungen att få antibiotika. Äter nu både pre-och probiotika i förebyggande syfte. Äter även från apoteket inhandlat magpulver som löses upp i vatten när jag känner att magen håller på att bli trög. Har ätit LCHF i ca.6 år för att få ner både blodtryck (140/85 ca) med tablett Atacand 32mg och Felopidin 5mg, och blodsocker (Hb1ac-2011 =5.7 och 2012=6.8) Tror att det höga sockervärdet i senaste mätningen beror på att jag varit sjuk hela hösten i olika infektioner, matförgiftning, med efterföljande diverticulit, vinterkräksjuka, halsinfektion. Har även psoriasisartrit i två fingerleder, ingen medicinering för det. Kan det höga sockervärdet bero på alla infektioner och inflammationer? Har fastevärden allt från 6.8 på morgonen till uppåt 9 ibland. Har även ca.15 kilos övervikt, som jag har försökt i alla år att bli av med, med hjälp av LCHF, men främst vill jag få ner blodsockret. Motionerar med gåstavar och arbetar 2-skift som är tungt kroppsligt. Orkar därför inte promenera varje dag. Dricker mycket måttligt och snusar, mår bra i övrigt med denna kosthållning. Läkarna här vill sätta in mej på Statiner, Metformin, vill dock inte själv detta. De arbetar efter vetenskap och beprövad erfarenhet har jag fått höra några gånger, drar mej för att söka där överhuvudtaget. Undrar om de gör mej "sjukare" än vad jag egentligen är? Är kvinna, 56 år i menopaus. Blev lite långt detta. Frågan är Vad mer kan jag göra för att slippa alla dessa diverticuliter,törs jag fortsätta med LCHF?(Tänker på "fibrer") Hur får jag ner fastesockret? Ska jag tacka ja till ytterligare medicinering?(Törs man det?)