Jump to content

Sasch

Medlem
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

About Sasch

 • Birthday 12/11/1974

Profile Information

 • Gender
  Male

Sasch's Achievements

(2/7)

36

Reputation

 1. Den gav vi till henne som påskpresent men hon orkar inte läsa säger hon men vi skulle kunna ge henne ljudboken vi har. Hon är ganska envis och är fettskrämd och vill äta det hon vill ha, lyssnar inte på min sambo när han tar upp detta ämne. Hon har även förlorat smaken så hon tycker inget är gott längre. Så det är ju inte så roligt med mat, speciellt inte att äta själv (hon är änka).
 2. Ja, det är det som är så konstigt . Läkarna säger att hon ska äta enligt tallriksmodellen .
 3. Hej kära LCHFare! Min svärmor väger närmare 200 kg, har diabetes 2, har kol och har sköldkörtelnedsättning. Hon äter 21 olika mediciner varje dag. Hon äter mycket kolhydrater, frukt, godis, kakor, bullar, glass, fun light och pulversoppor och använder margarin. Vi har pratat med henne att hon kan må bättre och gå ner i vikt om hon äter LCHF men hon tror ju på vad läkarna säger. Nu i förra veckan kom det en dietist hem till henne och tittade i hennes kyl,frys och skafferi och hon sa att hon inte behövde ändra på så mycket??? Hur kan hon säga det och se hur hon ser ut och mår??? Jag började prata om hur sjukvården inte hängde med i forskningen beträffande kosten och hälsan. Berättade lite boken "Hotet mot din hjärna" men vet inte om hon lyssnar på det örat. Men vad ska man göra? Byta till rätt läkare eller kostrådgivare? Har någon varit med om något liknande och vad har ni gjort?
 4. Tack för svaret! Får söka vidare bland trådarna....
 5. Hej! Jag skulle vilja få reda på olika erfarenheter från olika kurser som någon av er gått och vad ni gjort efter det. Jag skulle vilja påverka maten på förskolor/skolor och om jag skulle bli hjäpt av att gå någon kurs eller plugga till dietist. Är det någon som har ett tips på hur jag kan gå tillväga? Mvh Sara
 6. Bra förslag. Tänkte att någon skulle kunna föreläsa om kost för alla föräldrar och pedagoger.
 7. Hej! Jag har ätit LCHF i 8 månader och läst många böcker och foruminlägg och skulle vilja engagera mig mer för att förbättra barnens mat. Är det någon som har något tips eller råd för hur jag ska gå tillväga. Jag vet att det finns "Naturlig mat i skolan". Är det någon som bytt karriär pga kosten? Arbetar själv på förskola och kan knappt äta maten som lagas av ett storkök som värmer upp halvfabrikat. Jag är så less på dålig mat vi får. Rektorn lyssnar inte på vad jag säger för att hon läst om LCHF i tidningen och det är ju farligt. suck! /Sara
 8. Sasch

  Boktips!

  Värt att vänta på Vill dela med mig av det som e bra:)
 9. Sasch

  Boktips!

  Har läst "Idiologin, pengarna och kosten". Kan rekommendera den boken om man vill veta bakgrunden till: hur alla kostråden som gjorde oss sjuka kom till. Mycket intressant bok!!!
 10. Jag håller med i att låta bli andras rubriker ( Frustrerad!!! var min rubrik!) och särskrivningen, sjukt vanligt.
 11. Ja, tror inte att alla tar till sig eller inte läser eller ointresse. Jag fattar inte heller det!!! De verkar vara godisråttor hela bunten. Inte ok att bjuda på godis.
 12. Tack för alla svar!!! :) Nu har jag mailat verksamhetschefen och skickade med länkar om fruktos (tack för länken stoscha ) och "att bjuda på godis" (kostdoktorn). Ska bli intressant vad han svarar.
 13. Ja, det ska bli intressant att följa hennes kaloriräkningsföljetong
 14. I det här fallet var det jag som blev påhoppad. Jag sa ingenting om hennes kaloriräkning eller de andras fettskrämdhet eller sockerberoende.
×
×
 • Create New...