Jump to content

Sasch

Medlem
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sasch

 1. Den gav vi till henne som påskpresent men hon orkar inte läsa säger hon men vi skulle kunna ge henne ljudboken vi har. Hon är ganska envis och är fettskrämd och vill äta det hon vill ha, lyssnar inte på min sambo när han tar upp detta ämne. Hon har även förlorat smaken så hon tycker inget är gott längre. Så det är ju inte så roligt med mat, speciellt inte att äta själv (hon är änka).
 2. Ja, det är det som är så konstigt . Läkarna säger att hon ska äta enligt tallriksmodellen .
 3. Hej kära LCHFare! Min svärmor väger närmare 200 kg, har diabetes 2, har kol och har sköldkörtelnedsättning. Hon äter 21 olika mediciner varje dag. Hon äter mycket kolhydrater, frukt, godis, kakor, bullar, glass, fun light och pulversoppor och använder margarin. Vi har pratat med henne att hon kan må bättre och gå ner i vikt om hon äter LCHF men hon tror ju på vad läkarna säger. Nu i förra veckan kom det en dietist hem till henne och tittade i hennes kyl,frys och skafferi och hon sa att hon inte behövde ändra på så mycket??? Hur kan hon säga det och se hur hon ser ut och mår??? Jag började prata om hur sjukvården inte hängde med i forskningen beträffande kosten och hälsan. Berättade lite boken "Hotet mot din hjärna" men vet inte om hon lyssnar på det örat. Men vad ska man göra? Byta till rätt läkare eller kostrådgivare? Har någon varit med om något liknande och vad har ni gjort?
 4. Tack för svaret! Får söka vidare bland trådarna....
 5. Hej! Jag skulle vilja få reda på olika erfarenheter från olika kurser som någon av er gått och vad ni gjort efter det. Jag skulle vilja påverka maten på förskolor/skolor och om jag skulle bli hjäpt av att gå någon kurs eller plugga till dietist. Är det någon som har ett tips på hur jag kan gå tillväga? Mvh Sara
 6. Bra förslag. Tänkte att någon skulle kunna föreläsa om kost för alla föräldrar och pedagoger.
 7. Hej! Jag har ätit LCHF i 8 månader och läst många böcker och foruminlägg och skulle vilja engagera mig mer för att förbättra barnens mat. Är det någon som har något tips eller råd för hur jag ska gå tillväga. Jag vet att det finns "Naturlig mat i skolan". Är det någon som bytt karriär pga kosten? Arbetar själv på förskola och kan knappt äta maten som lagas av ett storkök som värmer upp halvfabrikat. Jag är så less på dålig mat vi får. Rektorn lyssnar inte på vad jag säger för att hon läst om LCHF i tidningen och det är ju farligt. suck! /Sara
 8. Sasch

  Boktips!

  Värt att vänta på Vill dela med mig av det som e bra:)
 9. Sasch

  Boktips!

  Har läst "Idiologin, pengarna och kosten". Kan rekommendera den boken om man vill veta bakgrunden till: hur alla kostråden som gjorde oss sjuka kom till. Mycket intressant bok!!!
 10. Jag håller med i att låta bli andras rubriker ( Frustrerad!!! var min rubrik!) och särskrivningen, sjukt vanligt.
 11. Ja, tror inte att alla tar till sig eller inte läser eller ointresse. Jag fattar inte heller det!!! De verkar vara godisråttor hela bunten. Inte ok att bjuda på godis.
 12. Tack för alla svar!!! :) Nu har jag mailat verksamhetschefen och skickade med länkar om fruktos (tack för länken stoscha ) och "att bjuda på godis" (kostdoktorn). Ska bli intressant vad han svarar.
 13. Ja, det ska bli intressant att följa hennes kaloriräkningsföljetong
 14. I det här fallet var det jag som blev påhoppad. Jag sa ingenting om hennes kaloriräkning eller de andras fettskrämdhet eller sockerberoende.
 15. Tack för era svar och stöd ! Är det någon som vet hur det går till när man räknar kalorier? Hur kan hon gå ner i vikt?
 16. Kom precis hem från ett möte på friskis (där jag leder familjegympa), där en av mina kolleger (som har lånat Matrevolutionen av mig i våras) och hon berättade att hon börjat räkna KALORIER!!! Och hon berättade att hon har gått ner 4kg på två veckor??? Hur kan det gå till och funkar det i längden??? Blev besviken på att hon gjort tvärtom. Hon ska plugga till dietist så det är väl därifrån hon fått den idén . Det bjöds på bullar och frukt men jag hade matlåda (fläskpannkaka). En kollega hade med sig 3% keso med bananer i. Hon satt och hånade sin kollega som åt ostrullar med smör i som mellanmål och det verkar ju hälsosamt säger hon. Men det var bara han som stod sig vid en fyra timmars operation :D, de andra var hungriga och trötta. Sen tyckte jag att det inte var ok att friskis bjuder på godis på familjegympan eller till de vuxna vid halloween, jul, påsk, alla hjärtans dag osv och de flesta andra tyckte att det var ok . Verksamhetsledaren tyckte att man kan ha en korg med frukt att bjuda på bredvid godiset och jag sa att det är som godis det med och då fick jag värsta påhoppet om att det beror på vilken kost man tror på osv. Kände mig väldigt onormal, ledsen och ensam när alla andra är fettskrämda och tycker att det är ok med socker mm. Kände bara att jag ville skriva av mig och kanske få lite stöd från er, underbara människor!
 17. Titta på det här klippet. Kan barn äta LCHF? Med Moniqe Forsberg. Hon tar upp många bra argument, varför barn inte ska äta socker.
 18. Hur kan man ens ge barn på förskolan godis och glass??? Jobbar själv på en förskola där vi/föräldrar slutade ge barn glass för många år sedan. Vi sätter barnet i fokus, födelsedagsbarnet får sitta på en speciell stol på samlingen, en flagga vid sin plats vid matbordet med underlägg, får välja ballonger (så många ballonger som barnet fyller), barnet får välja aktivitet på samlingen och vi sjunger för barnet. Försök med att ge det som förslag till pedagogerna. Använd läroplanen som stöd: Lpfö-98/10 "Förskolan ska sträva efter att varje barn: utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande". De ska vara professionella pedagoger och arbeta pedagogiskt med barn, inte som man kanske gör hemma när barnet fyller år som att ge glass, kakor, tårta och godis. Socker ska inte förekomma på vare sig förskola eller skola!!!!
 19. Hoppas att fler inser hur bra man mår utan kolhydrater, socker och mjöl men också utan e-nummer och tillsatser i maten.
 20. Har bara sett det på City gross
 21. Jag trodde att jag var öppen men var inte det när några bekanta berättade att de börjat äta LCHF kost för två år sedan med stor entusiasm. Men jag var nyfiken men hade en sambo som stoppade mig. Jag surfade runt om kost och hälsa (i påskas) och på så vis slukade jag allt som handlade om LCHF. En del behöver kanske intressera sig och läsa själva men hur man får andra människor att börja läsa är svårt. Skulle vilja ge Andreas bok till ALLA.
 22. Känner igen mig i era berättelser. Mina syskon är helt emot LCHF och mina närmsta kompisar också. Tycker att det är lite jobbigt att inte kunna hjälpa dom med sin migrän eller fetma. De vill inte ha min hjälp. Känner mig lite ensam i min kost. Vill ju dela min kunskap till ALLA. Tur att alla ni finns :) !!!
 23. Det kanske bara är City gross som märker ut Äkta varor? Eller??
 24. Ok! Tack! Får handla mer på City gross istället .
×
×
 • Create New...