Kungsjöbackens Kök

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Kungsjöbackens Kök

 • Rank
  Nyanländ

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.malinslchf.blogspot.com
 1. Härligt!!! LCHF är perfekt under älgjakten!! Med Ägg & bacon i magen kan jag gå hur långt som helst med hunden och sen nöja mig med kaffe och nåt kokt ägg vid brasan mellan såtarna ))
 2. Jag har i ca 5år före min kostomläggning 2009 tagit två-tre kortison-depå-sprutor om året under pollensäsongen + ibland även "vanlig" allergimedicin för att klara av att leva normalt... 2010 glömde jag bort att beställa tid för den första sprutan och tänkte att jag känner mig nog ganska bra och kan vänta lite tills det är dags för gräs som jag reagerar mest mot...döm om min förvåning när jag knappt kände något?! Tror jag åt 5 Kestintabletter det året, inga ögondroppar, ingen inhalator, ingen nässpray och INGA SPRUTOR!!! Har ej behövt någon medicin varken 2011 eller 2012. Även mitt Atopiska eksem är bättre men där handlar det ju även om att sköta huden allmänhet och det kanske jag inte alltid är så bra på när jag "nästan är bra" ;O) Herpesblåsor har jag inte sett på fler år!
 3. Jag lade om till LCHF-kost 090701 och första året åt jag bara det som "var tillåtet"(enligt 5g/100g principen) Eftersom jag ser LCHF som ett "sätt att äta" så kallar jag det inte "fusk" om jag FRÅNGGÅR mina principer. Däremot har jag nu lärt mig vad som gjorde att jag bytte livsstil: Gluten får min mage att värka, bli uppblåst och "helt stanna" på nån timme vid intag = går helt bort ALLTID!!! Socker triggar mig till mer sötintag och får mig "att klättra på väggarna", jag blir okoncentrerad och sen helt slut i kropp och tanke. Ibland kan jag dock dricka en cider eller en liten Baileys för att jag gillar det och ändå hamnar på banan igen utan större bekymmer. Skulle aldrig inta det "för någon annans skull" - bara för att jag själv vill! = ingår inte i vardagen men vid särskilda tillfällen! Rotfrukter har jag inga problem med - undviker potatis men äter gärna lite morötter och palsternacka ibland - inget speciellt händer i kroppen som jag känner av iallafall = så funkar JAG! Fördelarna med denna kosthållning gör att jag gärna inte avviker från den: Min pollenallergi är nästan helt borta - förr tog jag både kortison depåsprutor och antihistamin för att kunna vara utomhus och leva som vanligt under pollensäsongen... Magen mår prima från dag 1!!! Jag är mycket piggare och har lättare att komma ihåg saker. Har gått ner 13kg som en bonus och känner mig nu "normalviktig" Jag tror att man måste ha en sund inställning till LCHF och se det som en LIVSSTIL inte som en diet eller bantningsmetod där man "fuskar" eller måste vara "strikt" (även om man ÄR det!) Lite svamliga tankar från mig )
 4. Jag håller med en av de ovanstående "skrivarna": HÅLL DET ENKELT!!! Utgå från den mat "ni åt innan" - plocka bort kolhydratrika livsmedel och handla hem bra råvaror! Sen är det ju bara att öppna kylskåpet och laga något av det som finns ;O) Själv känner jag att jag gärna äter samma mat flera dagar i rad och att det inte är så stor skillnad mot för 3½ år sen när jag lade om min kost. Men det klart...det beror ju på VAD man åt då... Här äter vi älgkött och kyckling, nån form av fet sås och lite grönsaker i form av kokta, gratäng eller mos. Behöver inte vara en massa recept egentligen utan har man bra livsmedel hemma så får man alltid ihop nåt bra! ))
 5. Bra med ett nytt forum! Detta ska jag sprida vidare - mycket lärdomar som kan spridas vidare på denna mötesplats! Tack!