Jump to content

elki8004

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About elki8004

 • Birthday 11/12/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Solna
 • Interests
  Mat & bakning

elki8004's Achievements

(2/7)

10

Reputation

 1. Det är väl för dyrt att göra riktigt lchf bröd. De anser nog att de inte kommer att tjäna på det. En annan orsak är väl att lchf inte tillåter några konserveringsmedel och e-ämnen. då blir det ju rätt svårt att lyckas ifall man inte bakar brödet själv varje dag på själva stället (som jag kommer att göra i fortsättningen där jag jobbar) Det är väl inget konstigt om man tänker sig att den som kom på detta recept inte har en aning om vad våran kosthållning handlar om. Jag skulle gå fram och säga till dem att de får ändra benämningen på brödet!
 2. Ännu en gång vill jag påpeka att det är ett litet cafe det handlar om ingen restaurang. Det är mest "hämt-sallader/smörgåsar" som gäller. Nu är det bestämt att det ska finnas tre olika alternativ för sallad: Räkor,kräftstjärtar med ägg Kyckling, feta, oliver Vego: Kronärtskocka, keso, feta, oliver, soltorkade tomater alla sallader har extra avocado och man kan få en bit brieost till om man önskar. Dressing väljer man själv och där finns det bl.a. majjo och aioli. Nu har jag hittat ett riktigt bra recept för fröbröd som dessutom är nötfri Så även frukostmackor med extra pålägg kommer att finnas med. Avocado, ost & skinka och Avocado, brieost & kalkon. För er som undrar så finns det även smoothie på grekisk yoghurt, vispgrädde och frysta bär Någon annan tänkbar kombo? Vad är det som saknas? /e
 3. Härligt! Än så länge är det egentligen bara sallader och mackor på sallad som är helt klart. From imo så kommer det finnas fröbröd. Jag har ordnat så att man kan få en bit brieost till sin sallad eller macka
 4. Tack för tipset! Dock är det lite svårt att genoföra nu i början. Det är nämnligen många som är skeptiska mot detta tänk Visar det sig att det börjar "sälja" så kan jag stå på mig lite mera Det är det jag väntar på! Håller på o provar massa olika recept på "bröd" till frukostmackorna och har lyckats ganska bra kan jag säga. Känner mig rätt nöjd.
 5. Du har rätt i att det grekiska köket funkar rätt bra att anpassa, men du missförstod mig lite det är ett litet kafe jag pratar om. Jag drömmer om att det ska finnas alternativ till den vanliga pastasalladen som inte bara är low carb utan även fet! På diverse restauranger går det oftast att få det man är ute efter. När det kommer just till cafeer så är det inte så lätt! Det är min erfarenhet iaf! Jag har upplevt att det är väldigt svårt att undvika dressingar som är rena sockerbomber samt att bli mätt på riktigt fett. Snabb mat är det som gäller
 6. Gör det! Jag förstår, jag äter inte heller bakelser o sånt! Men jag älskar att baka!
 7. Vilken bra ide! Att jag inte tänkte på det! Enkelt och gott! Tack!
 8. Hej! Cafeet har grekiskt koncept och heter Nostimo. Vi finns på Sveavägen 25. Större delen av utbudet är grekiska filodegspajer. Om det visar sig att intresset för lchf alternativ finns så kommer vi ösa på med fler grejer!
 9. Hehe! Kul att ni tycker det är intressant! Kom gärna med förslag på vad ni skulle gärna vilja ha som alternativ på ett sånt ställe!
 10. Hej, Jag jobbar på ett nyöppnat ställe i centrala Stockholm. Jag har möjligheten att kunna påverka vad som serveras och vi kan därmed erbjuda lchf alternativ till både frukost och lunch. Mättande sallader pch "mackor" på salladsblad med möjlighet till riktiga dressingar som majjo, aioli. Jag undrar bara: Hur mycket folk finns det därute som känner att det finns för få alternativ för oss till den just feta delen av våra sallader? Visst kan man utesluta pastan men de flesta dressingar som finns är ju rena sockerfällor! Sedan undrar jag också hur många skulle vara intresserade av fika alternativ? Cafeet ligger på Sveavägen. Tacksam för svar!
×
×
 • Create New...