Gå till innehåll

lchfvän

Medlem
 • Innehållsantal

  144
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

86 Utmärkt

Om lchfvän

 • Rank
  Stammis
 1. Koffeinfritt kaffe: Sen ca 3 år tillbaka så somnar jag inom en kvart och vaknar inte alls på nätterna. För min del handlar det om koffeinfritt kaffe. Jag dricker enbart koffeinfritt kaffe förutom enstaka gånger när jag blir bjuden eller enstaka gång vid sällsynta restaurangbesök. Känner direkt av kaffe med koffein, då blir det besvärligt att somna. En gammal bra regel är - drick inte koffeinkaffe efter kl 14. Det här med att dricka kaffe på maten är ett modernt påfund, så gjordes aldrig i den arbetarklass jag kommer ifrån, åtminstone inte till vardags. Jag tänker ibland på att man får betala 25 kr för en kopp kaffe på ett fik! Det är snudd på vad ett paket kaffe kostar i affären. Jovisst, dom ska hålla med kopp i bästa fall, men det är inte ovanligt med en stadig pappersmugg som inte behöver diskas.
 2. lchfvän

  Kefir

  Jag är intresserad. Tackar. Kan du skapa en e-postadress för närmare kontakt?
 3. lchfvän

  Quorn

  Inte för att jag själv tänker äta/köpa Quorn, men jag har några i min omgivning som absolut inte äter kött. Idag smakade jag på en liten bit quorn-filé...det var väldigt salt, men i övrigt ganska smaklöst. Jag sökte i finska livsmedelsdatabasen: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=33925〈=sv Fett: Mycket fettsyra 18:2 linolsyra Fett: Mycket fettsyra 18:3 linolensyra Mineralämnen: Det var ju väldigt mycket natrium och salt i. Vitaminer: I stort sett inga vitaminer. Detta kan väl inte vara något vettigt att äta?
 4. Nu såg jag Kostdoktorns inlägg om "Jag slutar", där finns en läkare som skrivit en kommentar och fått en massa gillande på sin kommentar. Han har ju skrivit vad han heter och söker man på hans namn så hamnar man här: http://www.slso.sll.se/SLPOtemplates/SLPOPage1____2624.aspx Det finns väl anledning att tro att han minst sagt är en positiv LCHF-läkare och finns i Stockholms län! http://www.kostdoktorn.se/jag-slutar#comments
 5. Själv har jag inga bebisar, men om jag hade, skulle jag luta mig mot Monique - http://www.lifezone.se/ och hennes Barnmatsbok.
 6. Verkar vara ny ägare på Amy´s Café. Vet inte om det är LCHF-inriktning? http://www.amys.se/
 7. Peter B: TV-programmet Jenny Strömstedt: http://annikadahlqvist.com/2014/10/28/kostdebatt-ikvall-hos-jenny-stromstedt/ http://www.kostdoktorn.se/tv4-om-dieter-med-kostdoktorn-och-marcus-nu-pa-natet
 8. Skulle gärna se en sådan lista med LCHF-positiva läkare, vårdcentraler m fl, men tyvärr är det ju så styrt av landstingsbidrag så jag tror inte att det är någon läkare/vårdcentral som vågar rekommendera LCHF, knappt till diabetiker. Det kan möjligtvis finnas enstaka läkare som är positiv när patienten själv har tagit initiativet. En gång för länge sen påbörjades en sådan lista på dr Dahlqvists gamla blogg: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/lchf_positiva_l%C3%A4kare (tyvärr, länken funkar inte) Efter TV-debatten häromkvällen så känns det ju än mer mörkt att tala om kost och hälsa/LCHF i offentliga rum.
 9. Grattis till ett nytt liv med bättre förutsättningar för lång god hälsa.
 10. Ecoist hälsobutik & Café, Sibyllegatan 51, Sthlm. http://ecoist.se/blogg/about/ Har inte varit där, men det verkar lovande. LCHF-variant på menyn.
 11. nilu Precis, vi uppfattar saker på samma sätt. Jag äter sällan restaurangmat öht, men det händer. Många krögarna har ingen aning om vad LCHF egentligen innebär när man ber om mer grönsaker istf potatis o likn. En maträtt utan potatis, ris eller pasta är ju inte automatiskt LCHF. En köttbit/fiskbit med enbart "kalla" grönsaker är ju inte helt och hållet LCHF.
 12. Jo, dom finns. Här t ex: http://www.hotelcity.nu/lchf-meny.aspx
 13. Skulle det inte vara restauranger med LCHF på menyn, alltså krögare som förstått vad LCHF är?
×
×
 • Skapa nytt...