Jump to content

lchfvän

Medlem
 • Posts

  144
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lchfvän

 1. Dessa tre kan du väl bolla med. När det gäller barn så tycker jag att Monique har mycket bra råd och tankar: http://www.lifezone.se/ Även Ann Fernholm: http://ettsotareblod.se/ Även Lena Olovsson på Nolaskogs LCHF kursgård: http://www.nolaskogslchf.se/
 2. Numer är ju allehanda grönsaker odlade i växthus och näringslösning, så ev krypdjur kanske inte är så vanliga i sådana grönsaker, till skillnad från när grönsaker "alltid" odlades på fri jordlott. Ättika är väl bakteriedödande? Så det kan ju vara en viss vits med ättika. Sen blir ju kål kripigt av att ligga i vattenbad. Likaså rädisor.
 3. Tar man mindre än 2,5 dl rapsolja så kan det bli lite rinnigt.
 4. Lägg broccoli i ättiksvatten, då kryper ev. inneboende ut. Går bra med andra kålsorter också. (Kallt vatten och en matsked ättika. Låt ligga några timmar eller över natten i kylskåpet)
 5. Rapsodling dödar humlor och bin - Allan Edvall, När små fåglar dör... http://annikadahlqvist.com/2015/05/25/rapsodling-dodar-humlor-och-bin/#comment-366498
 6. Nu läser jag i Svenska Dagbladet: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/serbien-upprors-over-hallonskandalen_4582908.svd Det handlar om 100 miljoner för Serbien!
 7. Birgitta Höglunds matblogg - här hittar man diverse bakverk! https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/category/9-1-bakverk/
 8. Hushållskassa i snitt ca 2 200 kr, ganska stadigt, då inte familjemedlemmar/vänner "snyltat" Äter alla måltider hemma Köper en del kött via Internet, typ Gröna gårdar, Norrbete (det räcker länge) Passar på att köpa bra varor med kort datum, igår lövbiff drygt 500 gr för 50 kr, det blir många portioner (rullader), Änglamark Coop. Är noga med extra erbjudanden och kampanjer om det är bra produkter Prismedveten
 9. Koffeinfritt kaffe: Sen ca 3 år tillbaka så somnar jag inom en kvart och vaknar inte alls på nätterna. För min del handlar det om koffeinfritt kaffe. Jag dricker enbart koffeinfritt kaffe förutom enstaka gånger när jag blir bjuden eller enstaka gång vid sällsynta restaurangbesök. Känner direkt av kaffe med koffein, då blir det besvärligt att somna. En gammal bra regel är - drick inte koffeinkaffe efter kl 14. Det här med att dricka kaffe på maten är ett modernt påfund, så gjordes aldrig i den arbetarklass jag kommer ifrån, åtminstone inte till vardags. Jag tänker ibland på att man får betala 25 kr för en kopp kaffe på ett fik! Det är snudd på vad ett paket kaffe kostar i affären. Jovisst, dom ska hålla med kopp i bästa fall, men det är inte ovanligt med en stadig pappersmugg som inte behöver diskas.
 10. lchfvän

  salt

  Jo, det är sant, storkök använder inte joderat salt eftersom jod ger en bismak. Jag har haft en samtal med en marknadsförare på Sodexho som tillstod det.
 11. Generalsekreteraren i Insynsrådet är Jan Bertoft, Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/Om-oss/Organisation/Insynsradet/ "Konsumentverket styrs inte längre av en styrelse utan har istället stöd av ett insynsråd som utses av regeringen. Generaldirektören fattar beslut på myndighetens vägnar och bär ensam ansvaret för verksamheten. Han svarar i och med det direkt inför regeringen för sina beslut. Rådet sammanträder 4–5 gånger om året. Förutom Konsumentverkets generaldirektör Gunnar Larsson, som är ordförande, ingår följande åtta personer i rådet från och med den 19 februari 2015:"
 12. Sveriges Radio P3 - Om Livsmedelskontroll: ..."Den här veckan reder P3 Om därför ut hur livsmedelskontrollen i Sverige ser ut. Vem omfattas av livsmedelslagen? Hur går en kontroll av en butik eller restaurang till, vem är det som kontrollerar och vilka konsekvenser kan en kontroll få? Jonatan berättar ett ovärdigt minne om en matförgiftning och Isabelle reder ut hur det egentligen ligger till med hallonen." http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/528266?programid=4768
 13. Speciellt om man är diabetiker. Googla på Ringeracetat. Inlägg hos Kostdoktorn angående glukosdropp: http://www.kostdoktorn.se/lchf-och-glukosdropp-pa-sjukhus
 14. Erfarenhet inför operation, speciellt om det är en planerad operation och kanske en svag äldre patient: 1. Kolla upp blodvärdet, HB, det kan behövas förstärkande påse med blod. Så var det med min gamla förälder som skulle genomgå kärloperation. Blodvärdet var lågt och det behövdes två påsar blod för att få upp värdet. Ingen hade koll på sådant och utan min inrådan hade inget extra blod kommit till stånd. 2. Kontakta ev. koordinator inför operation (det brukar finnas en sjuksköterska som har övergripande ansvar, som sas ska samordna insatserna runt omkring). 3. Kolla upp ev. avslut av vissa läkemedel, blodförtunnande, inför operation. Man kan ju behöva sluta med blodförtunnande minst en vecka innan operation. Ev. även andra läkemedel. PS. Förklara gärna här i forumet vad cerebralt aneurysm betyder! Vi är ju vanligtvis lekmän vi som besöker Forumet. DS
 15. Har precis samma erfarenhet. Köpt en gång och blev besviken. Trodde som du - kött är väl kött eller fläsk är väl fläsk. Gourmemörad trodde jag betydde mörad, dvs välhängd, men så var det inte. Dom är trevliga hos tillverkaren/producenten - jag fick rabattcheckar som kompensation för min besvikelse.
 16. Nu blir det inga mer utländska bär öht, varken frysta eller färska.
 17. Nu läser jag på SR Jämtland att hallon är i farosonen. Hallon orsakade stort magsjukeutbrott i Östersund: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6165023 Restaurangägaren kan åtalas! (Bilden visar färska hallon?, men det kan ju vara journalistens misstag) "Det var restaurangägaren själv som kontaktade kommunens miljö- och hälsoskyddskontor efter att flera gäster hört av sig och berättat att de blivit sjuka. Restaurangägaren riskerar nu att bli åtalsanmäld." Man kan nu undra om kommunen och äldreboendet i Ljungby också blir åtalsanmäld? Där dog ju människor, vilket är ännu värre än att "bara" bli sjuk! Tillägg: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/jamtland/hallon-aterkallas-efter-smittoutbrott-i-ostersund http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/ar-du-det-minsta-orolig-koka-baren Orsaken till att man kan bli dålig av att äta frysta eller också färska bär är, enligt Erik Ullnér, att bären ibland har vattnats med orent vatten. Det kan också bero på att den som plockat bären inte tvättat händerna ordentligt.
 18. Det var en mycket korkad livsmedelsexpert, hon har förmodligen inga egna barn. Inte heller verkar hon ha umgåtts med barn öht. Många gånger har jag varit på självplock av jordgubbar och jag lovar att barnen ätit åtskilliga jordgubbar utöver dem som hamnat i korgen. Röda vinbär direkt från frysen hinner aldrig tina innan dom är uppätna. Hur många barn äter inte naturell yoghurt med diverse fruktbitar och bär. Inte behöver man lura i barn frukt och bär! Det är ju alldeles förskräckligt att ha sådana representanter i livsmedelsindustrin.
 19. Här är Lindahls produkter: http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/ Jag köpte den Grekiska EKO för några veckor sedan. Pris ca 20 kr hos COOP. http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/grekisk-yoghurt/grekisk-ekologisk-yoghurt/ Men - var mjölken kom ifrån framgick inte.
 20. Tack för att du visste det om märkningslagstiftningen...! Om det är bra eller dåligt, vetikatten!
 21. Grädde just nu i mitt kylskåp: Inte EKO Coop: Vispgrädde 40% från svenska gårdar - Falköpings mejeri (fd Grådö mejeri, som Coop sålt) - 5 dl Lidl: Vispgrädde 40% från svenska gårdar, tillverkad i Sverige - 5 dl Pris på Lidl var 15:95 och på Coop 18:95 eller 19:95. För att vara en medveten konsument så får man räkna med tidsåtgången - en halv kontorstjänst!!!
 22. lchfvän

  Arla - 1000 g

  Nu läser jag på Sveriges Radios hemsida om att Arla har ändrat viktmärkningen från liter till gram??? 1 liter filmjölk är inte längre 1 liter utan 1000 g? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6160748 Någon som sett det?
 23. lchfvän

  Namninsamling

  Här: http://www.kostdoktorn.se/professor-tim-noakes-anmald-av-dietistforbund-stod
 24. Hittade ett recept på "Rättikagratäng". Det blev jättegott. http://snyggjonny.blogg.se/category/lchf.html
 25. Hur man gör ghee? http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d715ce7b9cb46223306c49d-hur-man-gor-ghee Det finns många olika tips på hur man gör ghee. Googla.
×
×
 • Create New...