Jump to content

Odi

Medlem
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Luleå

Odi's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

 1. Det är ju ett alternativ som kanske kan vara intressant, ja såvida det inte kräver alltför mycket arbete kanske Jag har dock sökt tidigare men fortfarande inte hittat någon sådan bonde i närheten av mina hemtrakter. Nåväl jag överlever väl, men då smör är en av mina primära energiikällor och det verkar kunna vara näringsmässig skillnad på smör och smör så vore det ju trevligt att hitta det man vet är kvalitet.
 2. Yster: Angående fördelningen mellan kraft- och grovfoder så mailade jag en gång tidigare Thise mejeri i Danmark som tillhandahåller Coop Änglamarks smör, och fick där svaret att: samt att: Så det är väl det jag funderar på att göra, att bunkra upp rejält med smör där i juni så man har ett tag. Dock har jag ganska liten frys så kanske kokar ghee som håller bättre utan frys. Men helst hade jag ju velat ha 100% gräsbete samt en kontinuerlig källa till det året runt. Smör är ändå en av mina primära kalorikällor så jag vill ju ha bästa kvalitet på det. Angående beställningar från utanför EU så intressant vad du skriver. Jag har faktiskt beställt annat från iherb.com flera gånger efter den jag beskrev ovan men då alltid sluppit denna avgift, men när jag tänker efter så var den där första ghee-beställningen den enda som överstigit just 400 kr (inkl. frakt), så vad du säger kan kanske förklara varför det blev så. Jag har fått tips om att det är lugnt så länge man ligger under ca: 320 spänn exkl. frakt, och jag har antagit att jag sluppit senare extraavgifter eftersom jag följt detta. Men vid närmare eftertanke så låg även den första ghee-beställningen under 320:-, men det var frakten som drog iväg, så kanske att det kan vara som du skriver ifall frakten är inräknad i det. Om det inte är så att man måste tänka på båda, d.v.s. att ligga under 320:- exkl. frakt men inte över 400:- inkl. frakt, men mja, bara spekulerar. Ännu en faktor som var speciell för den gången var att paketet var tyngre så att jag fick det skickat med UPS International i stället för "Global priority mail" via DHL, men undra om det ska spela någon roll vad gäller införselmoms.
 3. Hej! Jag har inte lyckats hitta någon smörsort i affärerna som jag vet uppfyller detta, och det verkar inte heller som att t.ex. irländska Kerrygold eller isländska Smjör går att få tag på i här i Sverige - eller har jag fel? Finns det något sätt? Jag kan tänka mig att beställa från utlandet och att betala mer än normalpris om jag bara hittar något ställe att få tag på det, inom rimliga gränser då. Det går ju nämligen att beställa ghee från gräsbetessmör från t.ex. iherb.com för ca: hundralappen per 370 gram med frakt inkluderad, men det känns ändå som lite väl mycket. Jag testade dock att beställa fyra stycken därifrån för någon månad sedan, men då åkte jag dessutom på någon sorts importavgift så det blev till och med ännu dyrare. Antingen hade jag bara otur den gången eller så gäller det då dessutom att beställa färre antal per gång för att slippa detta, men då blir det ett jädra beställande : ) Och lite prismässigt i överkant dessutom. Någon som sitter på någon lösning? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...