Jump to content

@rkbro

Medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by @rkbro

 1. +1 på det. (Vill fler hålla med så kan ni bara citera det här och skriva +2, +3 osv. Så man brukar göra på internetforum)
 2. Akademiska artiklar brukar väl ofta vara på hundra eller ett par hundra sidor? Har vi 18 artiklar och man ska kopiera upp dem i ett par exemplar och sprida ut... då blir det mycket papper. (Ser det framför mig och hissnar.)
 3. https://www.facebook.com/photo.php?v=401973269899762&set=vb.100002612760332&type=2&theater De här tycker jag är lite småskojigt. Filmen finns på facebook men har sekretessinställningen offentlig, så det borde vara synligt för vem som helst även den som inte har ett fb-konto. EDIT: Jag testade att öppna länken i en webläsare där jag inte var inloggad på fb och det funkade finfint. Så för alla och envar - hoppas ni får ett gott skratt. (=
 4. Det här är inte riktigt min hemma-arena men jag vill gärna hjälpa till eftersom du inte fått svar än. Läs de här så kanske det klarnar. http://www.kostdoktorn.se/kolesterol/ http://www.kostdoktorn.se/mina-halsovarden-efter-5-ar-pa-lchf/ Tycker nån att jag är helt ute och cyklar och inte alls svarar på frågan så ber jag om ursäkt i förväg.
 5. Jag röstar på godiset för min del. Godare än frukt. (Tror jag. Var längesen nu.) Alternativet är bara en gång i veckan. Det minst dåliga och som ger mig klart mest njutning för att vara elak mot min kropp är ju godiset.
 6. Det tänkte jag inte på. Så är det väl antagligen.
 7. Vad för probiotika? Är inte det juicer typ proviva som innehåller massor av socker?
 8. Nu har ju TS redan svarat men jag tänkte mig att det kanske, kanske fanns en möjlighet att hn menade "fett snåla" som i "väldigt snåla". Inte så sannolikt, men fullt möjligt och lite småroligt. Tror ordet 'fett' som i häftigt var nåt man använde sig av när jag gick i högstadiet för 10 år sen...
 9. @rkbro

  Avregistrera

  Jag har försökt hitta en lösning och det verkar inte gå. Bara undrar... Varför vill du avregistrera dig? Det kanske finns en bättre lösning på ditt problem än att ta bort ditt användarkonto.
 10. Jag tror inte man kan ta bort ett inlägg, en kan redigera det och bara skriva "(felpost)". Sånna inlägg är att betrakta som borttagna och eventuellt tar moderatorerna bort det när de ser det.
 11. Jag tycker de är lite konstigt att kolla på näringsinnehållet i g per 100 g. Korvar som innehåller mindre än 100g näring per 100g. Vad är det i övrigt? Vatten? Vitaminer? Luft? Kanske finns det nåt viktigt här som jag missat... upplys mig gärna isf.
 12. Har inte BK som sin grej "have it your way"? Är det bara i Sverige som de kör sin slogan stenhårt?
 13. Precis. Saker som blir hårt i kylen är bara ett problem om man har 37 grader i kylen eller 4 till 8 + i kroppen. (... och har du en sådan kroppstemperatur eller kyl så har du andra problem än vad du stoppar i kylen) Skillnaden på margarin och smör är väl knappast salthalten? Vem sjutton har fått för sig det? Klokt att knipa när nån inte förstår sig på saker... men tråkigt med så dumma människor. :/
 14. Jag har alltid trott att jag är kvällspigg, men jag tror det går att påverka. Läste i en annan tråd här om processer i kroppen som sker olika tider på dygnet utifrån vilken tidszon vi bor i. Oavsett om det där stämmer eller inte så är min erfarenhet att jag ofta är piggare om jag somnat vid 22 än om jag lagt mig min vanliga tid 00-01, med samma sömntimmar. Nåt annat som påverkar min sömn positivt är om jag försöker träna skapligt mycket. Jag kör inget intensivt utan försöker ge mig ut på en promenad en timme ungefär 3 gånger i veckan. Kanske är den friska luften, rörelsen eller både och men det gjorde mig mycket piggare. Sen har vi ju det här med D-vitamin. Finns massor att läsa på forumet och på det där stora internetet. De funkar för de flesta, men inte för alla.
 15. Lite halvt OffT, men rätt kul om ni frågar mig.
 16. I fredags började jag läsa Martin Ingvars 'Hjärnkoll på vikten'. Är inte någon bokmal så jag är själv förvånad över hur jag varit uthållig nog att läsa drygt 100 sidor på några timmar. Den kanske är riktigt intressant helt enkelt. Har man hängt här och på Docs blogg ett tag så innehåller den ganska lite nyheter, men nästan enbart ur "hjärn-perspektivet" och de är intressant. Är bara drygt halvfärdig men kan rekommendera den.
 17. Liten ordningsfråga - jag funderar på om du kan tänka dig att ändra ämnes-namnet till nåt som mer reflekterar det tråden innehåller. Jag är ingen moderator, så du behöver inte alls lyssna på mig. De är bara en öppen fråga och önskan från en forumnörd som vet hur de brukar funka. go kväll.
 18. De det är ju mobbning i klass med den som kan finnas på mellanstadie och högstadie. Är de vuxna människor eller 14åringar som säger sådär?
 19. McDonalds är bra för att de alltid ger en näringsdeklaration. Kolla på brickan, de ligger ett papper med lite gullig reklam på. Vänd på det så har man en näringsdeklaration där. Det mindre bra är att det är kolhydrater i nästan allting där. Det enda som är ganska kolhydratsnällt är deras sallader som då också innehåller så lite fett som möjligt. LCLF? Osäker på näringsinnehållet i deras bea-sås och cheddar-sås. Nån annan som vet?
 20. De låter nästan som att sköterskan trott att plasman är fett. Kan det vara så illa?
 21. Man kan väl göra tapetklister eller sprit av den?
 22. En möjlighet är ju att organisera en tittarstorm som mailar tittarombudet eller motsvarande person och frågar/önskar. Om tillräckligt många frågar/önskar så lär det bli så.
 23. Poängen är nog att det är lite olika saker man pratar om. Å ena sidan vad som funkar rent mekaniskt i kroppen. Det stämmer att kalorier in och ut funkar, rent teoretiskt. Den andra delen av det är vad som faktiskt funkar i praktiken. Klarar man att äta färre kalorier än man gör av med? Svaret på den frågan är att det är lättare att äta rätt mängd energi om man håller sig borta från kolhydraterna.
×
×
 • Create New...