Jump to content

Kaos-troll

Medlem
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

About Kaos-troll

 • Birthday 01/19/1993

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Kaos-troll's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

8

Reputation

 1. Beklagar sent svar, då jag faktiskt har varit lite ute Lilla anna: jag förstår exakt vad du menar och gillar idén! nessima: mycket bra tanke! detta ska jag ta vidare y62: det ska jag absolut göra, tack för tankar som kan göra en bok bättre! kram!
 2. Hejsan! Jag håller på att börja på en bok som handlar om Friluftsliv och lchf, en bok om både lchf och friluftslivs mat. Då jag har märkt att detta inte finns i nuläget. kommer finnas både simpla till mera avanserade måltider. lagas på både stormkök och öppen eld. så min fråga till er är att. Vad skulle ni vilja ha med i denna boken för mat eller annat? allt är uppskattat. om det är något ni inte vet om det funkar ute så skriv ändå! i värsta fall testa jag det ^^ kommer testa alla recepten ute nu under detta året och kanske lite längre. Då jag har turen att under 2015 att vara ute i ca 60-75 dagar ^^ puss och kram!
 3. Tack för svaren! med kokos fett, finns det någon kokosfett som inte är den där sönderhärdade "silverpaketet" ? och vart köper man nu detta.. Hur jag torkar köttfärs! stek det först ( annars kommer det bli en mögel bakteriehärd när man blöter upp det) lägg det sedan i ett tunt lager på en plåt med papper under( så det överflödiga fettet sugs upp, det blir inte bra annars, i alla fall vad jag har märkt) sätt in det i ungnen på 50°C grader i runt 16-24h ( tills det e smultort) VIKTIGT!! lukan till ungnen måste vara lite uppen så det blir en luft cirkulation, annars kommer de börja mögla då mögel lever gott i 50 °C (räcker att sätta en kniv i ungsluckan, det blir skit bra så ) Sedan kommer man ha det här snustorra köttet, som är litet och väger förvånadsvärt lite. ha det inte i en plastpåse, den ska ligga luftigt och torrt, så en bommuls påse är perfekt, lin och hampa, funkar med ^^ Till matlagning.. Låt det ligga i vatten runt 1h innan, sedan blir det exakt som förrut! låt smaka!
 4. Mitt namn är Fredrik Andersson, jag pluggar Friluftsliv, hantverk och Ledarskap på Sjöviks Folkhögskola, Började med LCHF för en vecka sedan och en så länge trivs jag. Nu om 1,5 månad så kommer vi att göra en 3 veckors Kanadensare färd i "orörd" miljö, alltså inte komma i kontakt med omvärlden. Så det jag undrar är vad kan vara smart att ta med så jag får i mig tillräckligt med energi de här veckorna, i vanlig kost brukar man räkna det dubbla, är det samma i LCHF? Köttfärs , ägg, grönsaker har jag inga problem att torka så det funkar. Ps. kan inte få i mig dessa av olika anledningar Fisk Jordnötter Hasselnötter Laktos (extremt känslig) Tack för svaret! MVH // Fredrik
×
×
 • Create New...