Swehollow

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Swehollow

 • Rank
  Nyanländ
 1. Det här var intressant läsning och verkar såklart rimligt att det skulle ha effekt även på mina tarmar. Intressant och bra tips.
 2. Koststrategi... Jadu. Hittils har den varit att äta normal husman enligt gammal modell. Mycket hemlagat, mindre snabb mat. En klassisk 3 dels tallrik. Jag kan inte påstå att jag konditionstränar men spelar racketsport nån/några dagar i veckan oftast och har ett fysiskt krävande jobb som lagerarbetare.
 3. Låter bra. Hur har det gått med deppressionerna och ångesten?
 4. Hej allihopa. Jag är en man på 27 år, som under väldigt många år haft problem med magen. IBS liknande symptom med omväxlande lös/hård mage och magkramper (långt ner i magen) har varit det värsta det senaste 2 åren. Har inte gjort några direkta observationer om att jag skulle vara överkänslig mot en viss sorts mat. Det kommer randomly så att säga. För någon vecka sen kändes det som att jag inte orkade mer och surfade som vanligt runt för eventuella tips och ramlade då över LCHF som en metod för att mota magproblem. Har nu kört detta i cirka en vecka och märkt skillnad i hur magen aggerar. Främst, jag går mycket mindre på toaletten (uppenbart då matmängd är mindre), och det är något positivt. Jag känner att jag vill ge det en chans men vill fråga er följande: Vad är det i själva LCHF kosten som hjälper magar att må bättre? Är det att gluten försvinner ur dieten? Är det mängden socker man stoppar i sig? Är det fettet som på något sätt smörjer tarmarna? Jag är 180 lång och väger 62 kilo just nu.... Jag är alltså trådsmal, på gräns till undernärd. Detta är inte mitt eget val, då jag äter mycket mat och helst skulle gå upp till en 70 kilo cirka (but no such luck).. Kan jag som inte behöver hålla vikten (snarare lägga på mig) äta mer sockerrika produkter, utan risk att förstöra magen? Mitt enda mål med LCHF skulle vara att få en bättre mage, slippa oroa sig om att springa på toa, ha ont osv. Jag har för övrigt bra med energi, är sprallig, kvick och så vidare. Tack på förhand