Jump to content

SaraB

Medlem
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Göteborg

SaraB's Achievements

(2/7)

80

Reputation

 1. Har slopat mjöl och socker och samtidigt ökat på fettet under drygt 2 1/2 år. Det tog mig drygt ett år att gå ner från 95 kg till att ligga kring 62 kg och där har jag hållit mig sedan dess utan problem, utan att överhuvudtaget behöva tänka på hur mycket jag äter. Är 161 cm lång så jag har normalt bmi. Drar storlek 34 till 40 beroende på modell och passform. Trevligt med vikten utan tvivel, men jag måste säga att det bästa har ändå varit det övriga effekterna jag fått ta del av; slipper min enorma trötthet, från att ha varit i riskzonen för diabetes ligger nu mitt långtidssocker t.o.m. under referensintervallet, mina leder och muskler känns som att de är gjorda för att användas istället för att krångla, göra ont och "gnissla", sover bättre, fantastiskt humör och tålamod, m.m, m.m. En annan bieffekt av min tid med lchf är att jag inte heller är lika lättledd av så kallade auktoriteter längre utan aktivt söker och värderar kunskap utifrån eget huvud. Jag är en besvärligare människa numer helt enkelt. ;-) Det är så mycket som förändrats till det bättre och vilket gör att livet numera känns mycket roligare och spännande.
 2. Blir också slemmig av mejerier. Men den stora anledningen till att jag som regel avstår från det är att jag upplevde att jag var så fixerad vid min dagliga kaffe med grädde. När jag testade att dricka kaffet svart slutade jag att hetsa så över när jag skulle få min kopp och märkte också att det inte heller var lika viktigt att fundera på "mörk choklad eller inte mörk choklad?". Jag triggar tydligen mitt kolhydratssug med mejerier. Och finnar brukar också dyka upp efter jag fått i mig komjölksprodukter som t.ex. grädde, crème fraiche, yoghurt. Smör är inget problem vad jag har märkt och lite fårost brukar inte heller ställa till det.
 3. Tar du magnesium samtidigt med något annat? Jag fick hjärtrusningar av mg när jag hade problem med ryggen och åt Diklofenak. Löste det genom att låta det gå en timme emellan.
 4. Det som kan hända när man använder just skärpvertyg med trissor är att friktionen mellan knivens stål och trissans porslin/metall alstrar värme kring eggen. Det beror förstås på hur snabbt och länge man drar. Jmfr hur man kan göra upp eld genom att gnida olika material mot varandra. Vet inte om det är det som hänt med just dina knivar. Men det finns skärpvertyg med porslinshjul som man häller vatten i för att kyla ner om det skulle vara det som är problemet. Det är ju synd att köpa nya fina knivar och sedan förstöra dem med fel skärpning. En felhärdad kniv är bara att slänga. Hoppas du hittar något du trivs med.
 5. Vad har du använt för att skärpa dina knivar? Skärpverktyg som alstrar värme vid användning kan härda om eggen så att den blir skör. Då är en hård och tunn egg som på t.ex. Global extra känslig. Gillar du inte japanskt tillverkade knivar så kanske Porsche kan vara något för dig. De har fått bra betyg i flera tester. Själv använder jag Zwilling och Spitzenklasse. Mycket nöjd. Tysk kvalité går inte av för hackor.
 6. Bästa knep på fettfläckar - galltvål! Gnid in tvål i fläcken tillsammans med lite vatten en kvart-tjugo minuter innan du tvättar som vanligt i maskin. Funkar varje gång. Även på gamla, vältvättade fläckar. Tvålen finns i fast form och som såpa. Jag har köpt på Hemtex och Cervera.
 7. Jag fick mindre problem m snarkning och sömnapné m lchf. Tuggar fortfarande på tänderna dock även om det blir bättre om jag tar tillskott av magnesium. Har under sommaren varit generös m 70% choklad och grädde i kaffet och märkte att jag fick beläggning på tungan igen som jag haft innan jag slutade med kolgydrater. I samband med detta började jag snarka mer och vakna av andningsuppehåll igen. Detta trots att jag håller normalvikt fortfarande. Så min fundering är om snarkning och apné kan ha att göra med att slemhinnorna i svalget på verkas av sockerintag/torsk/candidaöverväxt? Någon som vet?
 8. Låter trevligt! Har skrivit in i min almanacka. Smsar dig om jag får förhinder.
 9. SaraB

  Huden.

  Jonas Bergqvist svarade på den frågan på föreläsningen han höll i Göteborg i helgen. Tydligen är det så att i generna på dagens förädlade vete finns 60 markörer för gluten till skillnad från de 15 som fanns i urvetet. Ganska stor skillnad.
 10. Tips på snäll laga-mat-tv; kolla in Jamie Oliver's 30-min middagar. Kommer inte ihåg exakt titel på programmet eller vilken kanal det är. En hel del kolhydratstinn, brittisk mat, men även sånt jag gillar att laga och många bra idéer och tips. Han har skön filosofi när det gäller mat, att det ska vara enkelt och näringsrikt även om pasta och potatis fortfande är något han använder som oftast.
 11. Eftersom jag är överkänslig/allergisk mot socker är det inget jag vill ha insprutat direkt i blodet om jag är med och kan bestämma om saken. Dessutom är det inget jag skulle behöva under den begränsade tid det handlar om eftersom jag är fettdriven, jag har direkt tillgång till kroppens egen energireserv.
 12. Fick också "hjärnan-behöver-socker"-föreläsningen när jag var inne för planerad operation i höstas. Hade skrivit socker och stärkelse i rutan avsedd för överkänslighet och allergier. Narkosläkaren idiotförklarade mig alldeles säkert inombords, men jag fick min vilja igenom. Att man ens ska behöva diskutera... Hoppas du är på benen snart igen, Larz!
 13. Mer av Jan den underbare. http://hallkaftenlampjavel.tumblr.com/post/31126387106
 14. Jan Stenmark http://hallkaftenlampjavel.tumblr.com/post/27699427062
 15. Efter ett helt sjukdomsfritt år med ganska strikt lchf testade jag under våren att äta sånt jag låtit bli. Mest för att jag ville se om det verkligen påverkade mig så illa som jag kom ihåg det, och för att jag var nyfiken på om jag fortfarande skulle tycka att det var gott. De gånger jag endast åt socker och kemikalier (som t.ex. lösgodis) blev jag "bara" så där sockertrött och irriterad och finnarna tittade fram igen. Varje gång jag kombinerade med mjöl blev jag smällförkyld. Var under våren förkyld tre gånger i samband med att jag ätit bröd el annat mjölbaserat. Plus alla de andra symptomen. Precis som du redan dagen efter. Jag tror inte att det handlar om slumpen.
×
×
 • Create New...