Jump to content

Minimicro

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Karlskoga

Minimicro's Achievements

(2/7)

5

Reputation

 1. Jo, jag har konstaterat det samma. I samband med ägglossning och sedan även runt menstruation så infinner sig ett hysteriskt sug. Kommer på mig själv med att springa i skåpen och titta efter något hela tiden. Motion hjälper, men mest är det nog ett sätt Tt fördriva tiden och hålla mig från kylen.
 2. Jag svarar här på lite av varje som skrivits. Jag har använt hjälpmedel för att hålla koll på kolhydraterna och det är med den hjälpen som jag kommit fram till att jag inte verkar tåla alls många gram per dag om jag inte ska gå upp i vikt igen. Håller jag mig kring 5 gram går det någorlunda, men kring 10 gram/dag så lägger jag på mig. Angående kosttillskott så har jag nyligen börjat att äta Omega3, D3 och Magnesium. Jag hoppas att det ska göra någon skillnad. Kanske kan jag bli lite piggare. Jag vet att jag inte får tillräckligt med sömn. Jobbar nämligen skift samtidigt som jag är ensam mamma till en 2åring. Det är bara undantagsvis som jag får sova en hel natt. Det vanliga är att jag får gå upp flera gånger varje natt till pojken. När jag får sova en hel natt känns det fantastiskt! "Under de senaste två åren har jag tagit bort mer och mer kolhydrater ur min kost. Är glutenallergiker så ja äter ändå inte pasta och bröd och sånt. Sen tog jag bort potatis, ris och frukt. Jag äter en del ost, men har dragit ner på det också. Äter knappt grönsaker alls längre." Kontrollfråga: Är det någon särskild kosthållning du försöker följa? Hur kommer det sig att du började dra ned på kolhydrater bortom det du är allergisk mot? Varför äter du knappt grönsaker längre...om (antar jag) du kanske egentligen vill göra det? Den kosthållning jag försöker hålla är givetvis lågkolhydratskost, LCHF. Där finns det varken plats för bröd, potatis eller frukt. Anledningen till att jag dragit ner mer och mer på grönsakerna är ju för att försöka minska andelen kolhydrater i kosten. Då jag inte märker av någon viktnedgång får jag givetvis dra ner ännu mer. Vad tränar jag? Lite av varje skulle jag säga. Styrketräning, löpning och olika instruktörsledda pass så som body pump, body combat, indoor walking är det som stått på schemat det senaste året. Jag gillar att sporta så jag provar gärna på olika saker och byter sport då och då. Jag har kört på stenhårt nu och bara ätit två gånger om dagen och har nu lyckats att gå ner 3 hekto. Vilket förmodligen inte ens är en nedgång :-p. Ett glas vatten så är det borta. Jag tänker fortsätta på inslaget spår en månad och sen utvärdera och kanske ändra på något mer. Hoppas hoppas hoppas...
 3. Jag är så frustrerad just nu. Jag går helt enkelt inte ner i vikt. Jag går UPP i vikt. Det senaste halvåret har jag gått upp 5 kg. Jag blir galen! Visst jag har fuskat men jag börjar undra om jag inte ska kunna äta en endaste kolhydrat utan att gå upp i vikt. Under de senaste två åren har jag tagit bort mer och mer kolhydrater ur min kost. Är glutenallergiker så ja äter ändå inte pasta och bröd och sånt. Sen tog jag bort potatis, ris och frukt. Jag äter en del ost, men har dragit ner på det också. Äter knappt grönsaker alls längre. Det känns som att det enda som återstår är ägg och bacon. Allt annat går jag upp i vikt av. Det hjälper heller inte att träna. Jag kan tappa något kilo på riktigt strikt LCHF, men all glädje med mat känns som borta när man bara kan äta bacon och ägg. De senaste tio åren har jag levt med stor inre stress och nu börjar jag fundera på om det kan vara så att jag är så full av kortisol att det hindrar viktnedgången. Vad har ni för erfarenheter och tips? Det känns så tröstlöst att läsa om alla som rasar i vikt bara av att ta bort potatisen från tallriken. Jag vägde i morse 66,6 kg och jag är 164 cm lång. Jag vägde 58 kg när jag var i bättre form och då hade jag ändå en del extra hull så nu känns det ganska jobbigt.
 4. WHO rekomenderar inte att man BARA ammar efter 6 månaders ålder. Men fortfarande rekomenderar de amning. Det som styr hur mycket annan mat barnet behöver är ju barnets vikt. Går barnet fortsatt upp i vikt är det bara att amma på. Smakportioner ersätter ju inte amningen.
 5. Jag använder visserligen inte Cocosa utan KungMarkatta men jag har vid två tillfällen fått enorma kramper i magen efter att ja ätit en tesked olja. Första gången en fredagmorgon. Tog en sked på morgonen innan jag stack till jobbet. Inom en halvtimme började smärtorna komma. Det höll i ca två timmar och försvann sedan av sig självt. Två dagar senare började jag dagen på samma vis. En tesked innan jobbet och precis son förra gången fick jag jätte ont i magen när jag kom till jobbet. Då det blev värre än första gången ringde jag sjukvårdssupplysningen men där trodde hon på magkatarr. Ca två timmar efter att det startade så försvann smärtorna av sig självt. Jag har inte vågat ta någon olja efter det. Jag har tagit en sked på morgonen många gånger förut, men aldrig haft problem. Det här var väl ingen hjälp till trådstartaren kanske, men kanske bra att veta att det finns fler som upplevt något liknande. Om någon vet vad det kan bero på så är jag nyfiken att veta vad.
 6. Ta bort bär och nötter först. Hjälper inte det kan du även undvika mjölkprodukter som någon skrev. Jag själv måste dra ner på ALLT. Jag går inte ner ett hekto om jag så tänker på ost och broccoli. Alla är olika men fortsätt att härda på du. Det kan ju ta ett tag för kroppen att fatta att det här är det som gäller nu.
 7. Min klåda försvann efter ytterligare någon vecka med strikt lchf. Nu är det helt borta.
 8. Jag har inga synliga utslag, men precis samma känsla. Kliar massor på bröstet och ryggen. Blir galen!
 9. Jag använder tvättnötter när jag tvättar kläder. Det fungerar jättebra. Tvätten blir ren och mjuk utan sköljmedel. Googla och läs om dem. Jag rekommenderar alla att prova dem. /Madeleine
 10. Det beror ju förståss på hur du definerar ung men jag och min kompis var också med på kryssningen och vi är 27 respektive 25 år. Vi tyckte det vr väldigt intressant med alla föreläsningar, men att det kändes lite som PRO:s årsmöte. Jag tycker det är lite konstigt att inte fler yngre var med. Har de inte anammat LCHF eller visste de helt enkelt inte om att resan gick?
×
×
 • Create New...