Gå till innehåll

Hedster

Medlem
  • Innehållsantal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

22 Bra

Om Hedster

  • Rank

  • Födelsedag 1981-10-14

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. När du räknar kolhydrater räknar du med fibrer då eller? Orkar inte spola i klippet men är rätt säker på att Lustig säger att livsmedel har kolhydrater i form av socker/stärkelse eller fett. Inte kolhydrater i form av fiber som han säger är bra. https://fineli.fi/fineli/sv/elintarvikkeet/11057?q=avokado&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=name&sortOrder=asc&component=2331& kolhydrater digerebara avokado skalfri utan kärna 0,8gr fett 19,4 https://fineli.fi/fineli/sv/elintarvikkeet/28933?q=avokado&foodType=ANY&portionUnit=G&por
  2. Övervikt bland barn är ett annat problem, och där ligger Grekland i topp, följt av USA och Italien. 37 procent av grekiska flickor och 45 procent av grekiska pojkar är antingen överviktiga eller lider av fetma. I Kina är andelen allra lägst. Där är 4,5 procent av flickorna och 5,9 procent av pojkarna överviktiga eller feta, enligt OECD:s statistik. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forskare-varnar-for-fet-generation_6659434.svd Antal överviktiga per land, plockade ut några länder. Norge 55% Sverige 50% Frankrike 49,3% Grekland 49,1% Italien 44% Publicerad: 2013-04-25 hur det ser ut t
  3. Solens strålar och det nordiska solståndet För att förklara detta lite närmare så ligger Stockholm på cirka 59 grader N. D-vitaminer bildas ur UV-strålning (ultraviolett) inom ett spektrum som heter UVB och alltså ej via UVA-strålar. UVB-spektrumet ligger mellan frekvenserna 285 och 315 nm (nanometer) och för att denna strålning ska tränga genom atmosfären, måste solen strålar komma över cirka 45 grader. I Sverige och stora delar av norden, så står solen tillräckligt högt endast mellan april- september och då mellan klockan 10.00 och 16.00 på dagen. Från http://www.d-vitamin.biz/d-vitamin.as
  4. Varför din Helsingsborgs dagblad länk är trams. http://www.ion-silver.com/lundastudien.htm
  5. Tack alla för svar.. Har inga andra värden att jämföra med så får ta nya om ett halvår-år. D-vitaminet kommer jag halvera dosen på, det var nog största anledningen till att jag gjorde "kollen" för att se var jag låg med det. D-vitaminen innehåller k2 förövrigt. Jag har väldigt svårt att gå ner mera i vikt nu, har gått ner 35kg ca men inte minskat något de senaste två åren. Skulle vilja ner 15 till kanske, Kan mitt testosteron ställa till det? Men det är väl inte så lågt att man skulle få någon hjälp med det genom sjukvården då det ligger inom gränserna?
  6. Hejsan. Fick dessa provsvar efter drygt tre år på LCHF och undrar om mitt Apo-B värde. Är det dåligt eller inget att bry sig om ? Mitt höga järnvärde kan nog bero på järntabletter efter blodgivning, ska sluta äta dom efter donation nu. D-vitamin värdet är efter 5000ie tillskott per dag från Augusti till Jan, väger ca95kg man 33år. Tacksam för svar.
  7. Från våra kära SLV Intag via livsmedel De flesta livsmedel innehåller 10-100 mikrogram silver per kg (1) och medianintaget per dag från livsmedel inklusive dricksvatten har uppskattats till ca 7 mikrogram (1). I vissa länder används silver för desinficering av drickvatten (2). Silver är inom EU en godkänd livsmedelstillsats och tillåtet att använda som färgämne i några få livsmedelsgrupper; nämligen som överdrag till konfektyr, i chokladdekor och likörer (3). http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-och-press/Bilagor-till-nyheter/Angaende-eventuella-risker-med-kolloidalt-silver-i-kost
  8. Jo SLV har ju järnkoll på allt! Detta skriver dom om fett tex. Fett är en viktig energikälla för våra kroppar och rätt sorts fett i rätt mängd är avgörande för att vi ska må bra. Många skulle må bättre av att äta mindre fett. Men för de flesta är det ännu viktigare att byta till rätt sorts fett, det vill säga att äta mindre mättat och mer omättat fett. För mycket fett kan leda till övervikt och mycket mättat fett kan leda till hjärt- och kärlsjukdom. En enkel tumregel är att välja mjukt fett istället för hårt. I allmänhet kan man säga att ju hårdare ett fett är i rumstemperatur desto mer
  9. Hedster

    Ketonix

    Koppla ur den och koppla sen in den igen så borde den lysa blått efter några minuter. Min gjorde det ivarje fall.
  10. Jag köper dessa. Har beställt via ebay https://www.phoenixnutrition.com/vitamin-d3-k2-5000iu-100mcg
  11. Själv köper jag späck från gris som jag tärnar och smälter ut fettet ur. Det blir då ister som jag har i fritösen. Istret förvaras i fritösen i rumstemperatur och håller i mer än ett år åtminstone (har inte blivit dåligt än på mer än ett år). Resterna från späcket matar jag fåglarna med på vintern så dom får lite bra mat oxå Kör fritösen på ca 170 gr med ister då rykpunkten är ca 180 gr...
  12. Sesambröd 6 st ägg. 4 dl sesamfrön. 5-6 dl riven ost. 2 msk fiberhusk. 2 tsk bakpulver. 1. Mixa sesamfröna ca 1-2 minuter. (Skall inte bli helt pulveriserat) 2. Blanda alla torra ingridienser tillsätt sedan ost och sen ägg. 3. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt (två plåtar för tunnare bröd) och grädda i ca 10-15 min på 225 gr. Vill man ha knäckebröd så torkar man brödet på ca 100 gr efter gräddningen. Detta bröd blir verkligen brödigt och det är ju inte mkt konstigheter i det heller. Funkar bra som hamburgebröd oxå.
  13. http://sv.wikipedia.org/wiki/Karpaltunnelsyndrom kanske...
  14. Kokosbollar 100 gram smör 100 gram kokos + ev. garnering (1-2 matskedar sötningsmedel, t.ex. sukrin) 2-3 matskedar kakao 2 matskedar kallt kaffe 1 tesked vaniljpulver Blanda rumsvarmt smör med de övriga ingredienserna och rulla till små bollar. källa: www.alltomlchf.se Eller ischoklad kanske,smält hälften choklad hälften kokosolja/fett. Man kan även ha i nötter el dyl.
  15. Dom jag brukar köpa på citygross innehåller/100gr: protein 70gr kolhydrat 0-1gr fett 30gr Brukar krossa dom oxå till panering av tex schnitzel. Hade det även på julskinkan istället för ströbröd
×
×
  • Skapa nytt...