Jump to content

viddmeister

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

viddmeister's Achievements

(2/7)

0

Reputation

 1. Jag gjorde 5 personliga inlägg och 3 på Kostdoktorn på Facebook utan svar. Då gjorde jag account här ihop om att få svar. Och det var som jag trodde. Kostdoktorn ignorerar helt o hållet sanningen och bara ursäktar sig bort med att säga saker som " Tyvärr var det bara 8 minuter av en ung styrketränande man som tittar in i kameran och berättar att fetma beror på kalorier. Gäsp." Och: Uppenbarligen klarar han som ung tränande man att äta stor andel kolhydrater (exempelvis bananer) utan att bli fet. Grattis till honom." I videorna förklarar första personen sanningen om hur vikten styrs, att protein är lika insulinogent som kolhydrater etc och andra videon hur man kan uppnå viktnedgång med att bara äta mätt på kolhydrater och grönsaker. Det Durianrider(killen i andra videon) har gemensamt med dock är att vissa matgrupper är dåliga, i hans fall protein och fett då det inte är bra för dina hormoner och att fettet du äter, är det du har på dig, vilket vi alla borde veta är falskt. Säger det ännu en gång: Har inget emot folk som följer Lchf lr Lchf av sig själv. Har emot folk som är stora i världen (som t.ex Doc, Taubes, Sisson etc ) sprider falsk information att det är inte är kalorier som är problemet, utan kolhydrater i sig. Vilket är bara ett exempel. Fick säga mitt i början och är nöjd nu då vet till 100% hur kostdoktorn egentligen betér sig när man fick ett svar då man försöker få ut sanningen. Tack för mig
 2. Som jag nämnde, studierna finns där! Högt intag beror såklart på ditt dagliga behov av kalorier för att hålla vikt. Ligger den 500 kcal överskott tack vare protein lagras det som fett, exakt som om de vore kolhydrater.
 3. Protein är lika känsligt som kolhydraterna. Detta är testats av flera tränare jag känner till, samt finns studierna överallt! Alla har sitt dagliga behov! Skulle man överstiga med en hög fett och protein diet så man kan lida lika mycket som om kolhydraterna var med i sin diet!
 4. Det är rörigt de håller jag med om. Så mycket lögner från det hållet. Du kan få diabetes även fast du drar bort kolhydraterna då protein är lika insulinspikande. Ett faktum som Doc inte vågar nämna... Han tycker kaloriräknare har en ätstörning, men jag tycker det är mer hälsosamt om man vet lite allmänt om kost och näring, samt att man rör på sig dagligen. För då får man ju äta vad man vill Mycket hälsosammare för mänskligheten att ha den friheten Lchf är inget magiskt, det är bara lågkolhydratkost. Möjligheten för viktökning finns där med!
 5. Jag har aldrig nämnt att jag är emot folk som följer Lchf, vare sig det är o hålla vikten eller mår bättre av det. Kör på! Det jag har problem med är lögnerna. Är du medveten om att t.ex protein är lika insulinspikande som kolhydrater?? Även om du tar bort kolhydrater finns riskerna kvar för diabetes, något som tydligen Taubes och Eenfeldt skiter helt fullständigt i. Nu vet jag inte hur insatt du är i kost & näring, men när förespråkare som har stor kännedom går ut o ger felaktig information till nybörjare ser jag som icke acceptabelt. Och det du nämnde med att betala räkningar: Tycker du det är hälsosamt om folk ljuger för att få sin inkomst då andra som tar in lögnerna kan skadas själva av det?
 6. Jag som Ian - Har inget emot folk som följer lchf till 100% utan att veta mera om kost o näring utanför och mår bra med sin livsstil. Jag håller på o slimma ner så man får på sig sina gamla jeans med hjälp av att dra ner på kolhydraterna... Det enda jag vill ha slut på är alla lögner som görs från de största förespåkarna inom kost och näring! Inte bara eenfeldt, utan allmäna kostråd kan också va bullshit.... Det orsakar ju också skador inom människor på olika sätt! Finns redan också dokumentärer på folk som lidit hårt av lchf, även n¨got som Andreas inte vågar lägga energi på att svara.
 7. Eftersom Andreas skrev "Tyvärr var det bara 8 minuter av en ung styrketränande man som tittar in i kameran" Så gör jag ett försök att posta ett bloginlägg av en vuxen herre, då jag gissade som rätt att du skiter i o lyssna på sanningen då den kommer från en ung herre. http://www.alanaragonblog.com/2010/01/29/the-bitter-truth-about-fructose-alarmism/ En länk jag gärna ser dit svar på. Dock vet jag redan att du kmr inte hålla med mig då du redan tjänar bra med pengar på all falsk information du sprider. Tack o hej!
 8. Riktigt bra skrivet! Som Ian nämner i beskrivningen, vill folk ha lågkolhydratskost för att dom PERSONLIGEN gillar det pga mättnadskänsla, energinivåer och hålla vikten nere, stöttar ha ntill 100%. När lögner dras upp, då är vi på en annan plan!
 9. Förklar hur kolhydrater har med diabetes att göra då! Är du som Eenfeldt och Gary Taubes att du bara helt o hållet glömmer att protein är insulinhöjande?? Har en människa som dagsbehov 2500 kcal för att hålla vikt så går den upp 4-500 g i veckan om han lägger på 500 kalorier. Oavsett fett protein lr kolhydrater. Du som doktor borde va medveten om detta, annars ser ju du helt fel på kost o näring. Som Mr Eenfeldt
 10. Förklar hur du inte kan ha nått samma resultat om du drog bort protein och fett och levde på en plant-baserad diet?
 11. För alla som ser upp till Kostdoktorn & följer Lchf, men inte har så stor kunskap om kost & näring. http://www.youtube.com/watch?v=rcJHXGQt9K0 En video jag starkt rekommenderar om alla lögner som görs av LCHF förespråkare för att tjäna pengar. Jag är 100% medveten om att drar man ner på kolhydraterna så är chansen till viktminskning stor, men ge inte ut falsk information till folk snälla nån. Dock styrs vikten av mängen kalorier, inte kolhydrater. Här har vi perfekt exempel: En kille som förespråkar för frukt och kolhydrater. Många lögner då han har en verksamhet, men bevisar starkt att kolhydrater inte är boven. 2 Väldigt bra länkar! Titta innan Mr Eenfeldt tar bort detta inlägg, då jag är säker på det inte är det bästa för hans verksamhet. Hej på er!
×
×
 • Create New...