nokenok

Medlem
 • Innehållsantal

  113
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

384 Enastående

Om nokenok

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

641 profilvisningar
 1. Jag skulle nog vilja ha typ automatgilla på dina inlägg, jag kanske inte alltid håller med 100%, men jag kan inte komma på att jag någonsin ogillat dem 🙂 Något för forumteamet att fixa? Det senaste är inte helt seriöst bokstavligt menat, men jag brukar verkligen uppskatta dina inlägg. Se inte detta som ett påhopp om präktighet 😉
 2. Pepparmyntsolja... Men var försiktig, bara en liten droppe på tungan, det är väldigt starkt. Du vill inte gnugga ögat med det finger du använde att ta droppen.
 3. nokenok

  Högt LDL

  Nej, du har utmärkta värden (åtminstone de som du visar här), och du verkar må bra, och dina kollegor som vill medicinera dej verkar inte ha någon aning.
 4. nokenok

  Hellenius

  Även om diandet inte är så specifikt LCHF, det är nog för mycket socker i energiprocenten, så är det en kost som ger ketos. Så i praktiken håller jag med. ¨
 5. Detta känns som en anknytning till ämnet
 6. @Robert N Din doktor verkar väldigt okunnig. APO-kvoten aningen hög, men om jag förstår dej rätt har doktorn inte ens sett den? HDL och triglycerider väldigt bra! Vilket är ett jätteviktigt mått. Sockervärden fantastiska! Vilket kanske är ett ännu viktigare mått. LDL högt - Men de har ingen betydelse, åtminstone inte för hjärtsjukdom, kanske istället kan skydda. Dagens hjärtriskkalkylatorer tar inte ens hänsyn till LDL. Om jag hade dessa värden skulle jag be doktorn dra dit pepparn växer om denne vill skriva ut statiner.
 7. @Zepp Är det inte så att du närmar dej pensionen? Blir det läge att köra igång då? 🙂
 8. Informationen är visserligen ball, men det var all jag menade 🙂
 9. Du hittar också ball information som finns i böckerna på hans hemsida, om än i form av blogposter och inte lika strukturerat som i boken. https://thefastingmethod.com/blog/ Bläddra bakåt bland posterna, jag tror det mesta finns kvar även om de bytt websida och adress. Dessutom finns massor på Youtube.
 10. Haha.. Det var inte så många saker i listan man vill äta. Varför inte en del torkat kött, salami etc, istället för alla de sockerdrypande processade kolhydraterna. MIn lista skulle se väsentligt annorlunda ut 🙂
 11. Kräver också ved 🙂 Ett alternativ kan vara några gasoltuber.
 12. Funkar alldeles utmärkt med en klick pastej på tallriken bredvid äggen eller omeletten. Jag gör bara nån typ av bröd/kex till jul.
 13. Frysta animalier funkar också några veckor särskilt om det är kyligt ute, eller om du har annan kylmöjlighet, och framförallt om du har strömmen kvar. Man kan också tillaga det före detta frysta och få utökad tid att äta det. Pratar man i perspektiv ett par veckor funkar detta helt tillräckligt.
 14. Här hittar du en ny podcast från LCMD där Dave en kort bit in i avsnittet pratar om vad som hände med hans kolesterolvärden efter en längre fasta. En intressant podcast även i andra avseenden. http://lowcarbmd.com/episode-72-dave-feldman
 15. En lång fasta gör definitivt att värdena inte blir jämförbara med vanlig nattfasta. Läs Dave Feldman https://cholesterolcode.com/ Han säger bl a att om fastan går över 14 timmar kan det ske stora förändringar.