Jump to content

Anders A

Medlem
 • Posts

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Anders A

 1. Ha, intressant! Jag som också små-oroat mig över en liten kulmage som är för omfångsrik när man mäter med måttband... ca 105cm... men när jag lägger mig ner blir den platt och fin, 22-23 cm hög bara.
 2. När något blir populärt finns det alltid de som vill försöka tjäna pengar på det. Vi har under de senaste åren sett massor av LCHF-produkter, LCHF-hjälpmedel, LCHF-böcker och mängder med LCHF-bloggar. En del bra, en del mindre bra och många urusla. Utmaningen är att se vilka som är seriösa och som man kan lita på. Jag lärde mig tidigt att just den här bloggen (Kostdoktorn/Diet doctor) hade en seriös inriktning och det här tillhörande forumet en hel del personer som hade vettiga åsikter. Jag följer dock en hel del andra LCHF-inriktade sajter också men har dock sållat bort en del där jag sett att de skriver mest för att kunna tjäna pengar på samarbetspartners och produkter snarare än att seriöst ge bra tips och insikter i ämnet. Ett grundtips kan vara: sajter där du måste leta efter innehållet mellan alla annonser kanske man ska vara lite fundersam över... Med det sagt finns det - som flera redan nämnt - inte bara ett sätt att äta LCHF. Vi är alla olika och kan behöva olika varianter och hjälpmedel för att lyckas bra. En del behöver äta strikt, en del (som jag) klarar oss med en liberal variant. En del klarar att äta tills de är mätta, en del inte utan måste ha andra riktlinjer. Kanhända kan handflatemetoder och mealsizers hjälpa en och annan som annars har problem.
 3. Ett steg i rätt riktning även om, som Nisse skriver, det är lång väg kvar. Folk i allmänhet (och uppenbarligen en och annan dietist också!) börjar ju bli medvetna om sockrets onyttighet. Även om inte alla fattar kopplingen kolhydrater - socker, dvs de undviker godis och läsk men vräker i sig pasta och bröd... (även om det förvisso också är ett steg i rätt riktning.) Men det är nog en bra bit kvar innan man kan få folk i allmänhet (och definitivt dietisterna!) att förstå att mättat fett inte bara är ofarligt utan rentav nyttigt och en av de bästa energikällorna.
 4. Har du kollat in den här? https://www.gardsnara.se/stockholm/kott_chark_och_fagel/kott
 5. Prata med chark-avdelningen i affärerna, inte sällan har de lokalt kött till försäljning där (lite beroende på var du bor såklart). Säkert inte billigt i mindre volymer, men bra!
 6. Man bara suckar uppgivet av sånt här trams... och att media glatt sprider det. Fast det sistnämnda är ju inte så konstigt eftersom de är mer intresserade av att få klick/sälja lösnummer än att förmedla sanningar... http://omni.se/a/Eo3Ey2
 7. Jag får också hyfsat ofta kommentarer om extrem kost, då svarar jag alltid med motfrågan "vad är det för extremt med LCHF?"... Varpå jag oftast får kommentaren att "ni äter ju bara kött" varpå jag svarar att då vet personen inte vad LCHF är... och att jag aldrig ätit så mycket grönsaker som idag! Och sen förklarar jag lugnt hur jag äter och oftast blir de lite förvånade. Sen slutar de ju kanske ändå med att "det är ju ändå extremt att inte äta bröd, potatis och pasta".... men nåja, det beror ju kanske på att folk alltid vill ha sista ordet. Nåt litet frö lyckades man kanske ändå så.
 8. Nej, nej, nej. Det måste ju stå: "Varning! Innehållet kan strida mot vetenskap och beprövad erfarenhet och kan allvarliga förbättra din hälsa"
 9. Visste inte att det fanns. Besöker i princip aldrig startsidan. Plockar upp senaste nyheterna via Facebook flödet eller bloggnytt-sidan... https://www.dietdoctor.com/se/nytt
 10. Jag tycker det ser ut som om du har utmärkta värden, antar att du äter LCHF. Här kan du läsa lite mer om hur du tolkar värdena. Den enkla analysen Total/HDL ger 4,19 = bra. Bör åtminstone vara under 6, än hellre under 5 och allra helst under 4. https://www.dietdoctor.com/se/kolesterol#tolka
 11. Fd statsminister Göran Persson levererar en bredsida till alla som försöker skylla klimatproblemen på de svenska korna. Självklart måste reportern avge en disclaimer efteråt: "men detta är ju hans åsikt som lantbrukare..." - men det är klart, denna TV kanal ligger ju i framkant när det gäller att propagera för och laga vegansk mat i rutan och ständigt påminna oss om att vi måste minska köttätandet. Tänk om folk (Och gärna också journalister) kunde lära sig den stora skillnaden mellan billigt, importerat kött från djur uppfödda på spannmål i stora stallar och kött från svenska kor som får gå ute fritt och beta...
 12. Som nämnts ovan, vad VOF säger står inte högt i kurs här. Skulle man bli utsedd till Årets förvillare av dem skulle man nästan ta det som en komplimang... Sen finns det faktiskt en del som hävdar att man kan leva gott och nyttigt utan grönsaker. Ganska ny teori för mig i alla fall, är själv lite skeptisk, men det var jag å andra sidan till den här konstiga "fett-dieten" också innan jag lärde mig lite mer...
 13. Positivt överraskad! Trodde det skulle vara trams (som det brukar vara i ämnet...) men var ju riktigt bra. Var ju i och för sig mest LC och inte så mycket HF, men ändå i rätt riktning. Speciellt överraskad att man kunde frysa in och sedan rosta bröd och det då blev mer resistent stärkelse av det hela. Och att det blev ännu mer resistent stärkelse om man värmde upp kyld kokt potatis. Trodde det måste ätas kallt...
 14. En annan intressant fråga är ju vad slags LDL du har, stora fluffiga eller små täta, vilket APO-kvoten svarar på. Be om en sådan om den inte togs nu.
 15. Hej, ja detta var ju några år sedan. Jag utreddes av hals-specialist som sade att jag talade fel (!!!) och remitterade mig till en logoped som dock konstaterade att jag var en "harklare", dvs jag höll på och harklade mig regelbundet utan att tänka på det vilket irriterade halsen. Väl jag slutade med det minskade och så småningom försvann problemen. Kan dock känna av lindriga besvär ibland och då ofta vid torrt klimat, typ vintern, så kör då med luftfuktare om det behövs. Tror alltså inte det var vare sig LCHF eller något tillskott som var mitt problem. Har alltså kört LCHF i snart 6 år nu, minus 22 kg på ett år, kilon som inte har kommit tillbaka heller. ? Kan du ha kört mycket med AC nu i sommar kanske med torr luft som följd?
 16. Makrill i tomatsås är något jag ofta tar till. ☺
 17. Tyvärr är det ju inte politiskt korrekt att förespråka nötköttsuppfödning idag... det är ju bara mindre kött och mer vegetariskt som gäller och som det skrivs om i media. Jag tror definitivt att Savorys metod skulle kunna göra enormt mycket för klimatet. Och att vi skulle få bra kött från dessa djur som får gå ute och beta fritt. SAMT att då jordarna skulle hämta sig på ett naturligt sätt och bli bättre att odla på igen utan konstgödsel och annat mindre bra konstlat.
 18. Bra skrivet! Meddela gärna om den kommer in så man kan hjälpa till att dela den.
 19. Finns hur mycket recept och tips som helst att googla fram. Exempelvis: https://www.dietdoctor.com/se/lchf/recept/vegetariskt https://www.dietdoctor.com/se/kategori/mat/vegetarisk-lchf Det kan dock vara lite svårt att få i sig allt man behöver näringsmässigt beroende på vilken typ av vegetariskt/veganskt man tillämpar. Läs gärna här: https://www.annahallen.se/vegetarian-och-lchf/
 20. Ja man kan ju undra vad dessa "forskare" som tagit fram detta har för kopplingar till spannmålsindustrin... sen är ju argumenten larviga. Typ "sluta inte röka för då tål du cigarettrök sämre framöver"... Doh! Drabbades av en Julilska a la Karl-Bertils pappa när jag läste och hörde detta i morse men bestämde mig snabbt för att inte låta det sabba mitt julhumör. Nu är det snart dags att dyka ner i den feta, goda julmaten! ? God Jul på er alla! ?
 21. Läs boken Vegomyten skriven av en fd vegan om hur det förstörde hennes hälsa permanent. Förvisso bara en berättelse men intressant ändå. Hon har mycket bra resonemang och teorier kring detta ned veganism.
 22. Jag har en och älskar den. Så lätt att slänga i lite kött och blandade grönsaker, kanske lite rotsaker om man inte är superstrikt, krydda, buljongtärningar, bara att experimentera fritt... ?
 23. Någon förvånad? https://www.expressen.se/noje/-michael-rasade-i-vikt--har-gatt-upp-allt-igen/
 24. Precis Tony, och om detta läser man inget i media. Allt är bara köttets fel. Jag tror vi måste återgå till gamla tiders växelbruk, där djur tillåts gå och beta något eller några år och på så sätt göder marken på ett naturligt sätt för att sedan odla något eller några år och sen tillbaka igen. Men vi måste också sluta med den dåliga köttproduktionen där djur står inne alltför mycket och matas med spannmål. Den är inte bra för vare sig djuren, köttets kvalitet och därmed vår hälsa eller klimatet! Ut med djuren på bete!! Och enda sättet detta kommer att ske är att vi slutar köpa det billiga skitköttet och köper bra och därmed dyrare kött från frigående djur, helst från närområde. Det kommer nog tyvärr att ta tid, först måste man förmå folk (och politiker) att förstå allt detta. Sen att förmå folk att prioritera bra kött före fredagsmys-chipsen. ?
 25. Om vi nu alla skulle go vegan, hur länge skulle det då dröja innan vi utarmat alla odlingsjordar och svälter ihjäl?
×
×
 • Create New...