Jump to content

Moore

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Moore's Achievements

(2/7)

2

Reputation

 1. Hur kan det bli så olika forskningsresultat? Hur kan en läkare vara säker på en sak och en annan raka motsatsen? Det finns de som säger att mättat fett är livsfarligt och de som säker att det är ofarligt - rent av hälsosamt. Igår läste jag att hjärtkärlen kalkar igen av ägg - Andra säger att det är det bästa man kan äta. Här hör man om höga kolesterolvärden, men de är ofarliga för alla läkare som varnar om dem inte förstår modern forskning? Jag försöker äta och leva hälsosamt men jag erkänner att jag blir förvirrad och osäker och vet inte hur jag ska bli övertygad om det ena eller det andra. Det finns forskning som stödjer olika teorier. Läkare som hyllar och varnar om samma saker. Är resultaten så marginella, svåra att tyda eller kan det vara så hemskt att forskare verkligen döljer/vinklar sanningar för pengar och därmed utsätter folk för lidande och för tidig död? Jag vet att många här gjort viktresor och därmed blivit övertygade. Men om man inte själv känner av någon fysisk övertygelse utan vill ha fakta?
 2. Hejsan hoppsan, Här hade det hänt en hel del intressant. Ja, kraven/riktvärden är hårdare för diabetiker, jag antar att det är för att man löper en högre risk att drabbas av hjärt/kärlsjukdomar. Om någon har något intresse av hur det gick så testade jag att ändra kosten. Jag drog ner på fett, inga ägg och sprang någon mil extra i veckan. Resultatet blev ett mer svängande blodsocker. Jag tycker den fetare kosten fungerat som en buffert på blodsockret. Jag gick ner 3-4Kg i vikt. Jag fick minska insulindoserna trots att det automatiskt blev det mer kolhydrater då jag gått hungrig och försökt undvika fettet. Så mer hårt bröd, rotfrukter och liknande. Läkaren tog nya prover och han var supernöjd. Alla värden var perfekta och inom riktvärdena för diabetiker. Meen.. Hur gör man nu..
 3. Naturligtvis är det så, jag kanske var otydlig. Jag har inte många känningar. Tror jag.. Det händer någon gång i veckan och då lever jag ett aktivt liv med mycket hårda träningspass. Blodsockret kryper även upp runt 10 någon gång i veckan. Inte sällan i samband med varandra dessa faktorer. Hård träning, lägre blodsocker och sen högre morgonen efter. Men jag vet inte hur andra diabetiker ligger heller. Även min diabetessköterska tycker att jag ligger alldeless för pressat. Jag tycker det är konstigt. Det bästa vore väl att eftersträva "normala" blodsockervärden. Den här biten känns det som att jag har koll på, jag gör så gott jag kan. Men det är saker som kolesterolet som oroar mig nu.
 4. Jaså, att värderna skulle kunna vara förhöjda ett par år visste jag faktiskt inte. Ett par månader har jag hört talats om tidigare. Ja jag mår ganska bra faktiskt. Jag ser flera fördelar med kosten idag samtidigt som jag så klart är lite rädd för förhöjda risker när det gäller tvetydiga råd om vad som är bäst för oss.. Jag håller med om att min läkare borde fördjupa sig mer istället för att endast hugga på kolesterolvärdena. Han höll dock med om att Hba1c Var jättefint. Lite för bra. Jag kunde unna mig lite mer när jag åt, tyckte han..
 5. Det är starkt gjort! Jag antar att jag inte är övertygad om att "det nya" är det rätta.. Jag är livrädd för komplikationer och följdsjukdomar som vi löper större risk att råka ut för. Jag gör allt jag kan för att leva hälsosamt. Men det är inte alltid svart och vitt vad som är det. Och man vill ju kunna lita på läkarvården.. Jag imponeras av din beslutsamhet..
 6. Jag är ju lite inne på samma spår, men om de gamla råden är så fel, hur kan det få fortgå? Varför uppdateras inte läkarkåren? Kan man neka kolesterolmedicin när läkaren säger att man måste börja med det? Jag fick tre månader på mig att försöka få ner mitt farliga värde genom mindre ägg och ost.. Men om jag inte lyckas.. Hur tar man diskussionen? Är det någon som gjort det med sin läkare?
 7. Ja andreas går mot strömmen, man är ganska liten när man sitter hos doktorn som säger att kolesterolet blivit farligt högt och måste medicineras. Man frågar om hur han ser på mordernare sätt att se på kolesterol men han svarar att som han lär ut är sjukvårdens riktlinjer som man måste följa.. Ok? Äter man ett enda ägg har man fyllt hela dagens kolesterolbehov så detmkan man inte äta, osv..
 8. Din läkare verkar mer förstående än min och dina värden var ännu högre än mina? Jag har en bunt med papper/provsvar. Hur ser beteckningen för apokvoten ut? ApoB/ApoA1.kv ? Den är mätt tidigare år i papperen men inte i år. 2009 0,52 2010 0,43 Lchf 2011 0,72 2012 0,72 2013 -
 9. Jag är med på vad du menar och jag har själv också läst om rekommendationerna runt ägg, inklusive nya råd att det ska vara ofarligt. Att kolesterolvärdena ej går att påverk med kosten har jag också läst. Men mina värden är raka motsattsen till den läran. Från första året med lchf steg mitt "onda" kolestero markant som synes här ovanför. Var det bara en slump? Att jag därmed ska dra slutsatsen att fortsätta äta ägg, ost och mer fett samt snällt ta min kolesterolmedicin?
 10. Hej. Jag är bekymrad efter mitt läkarbesök igår och måste ventilera. Nu är det ca 2,5 år sedan jag började äta enligt lchf. Jag märkte väldigt stor skillnad på blodsockervärdena som blivit ännu bättre. Hba1c igår var 43. Jag har dock gått upp lite i vikt. Igår var jag på årlig kontroll hos min diabetesläkare som tyckte mina värden var kanon. Förutom ett, kolesterolvärdet, som hade varit okej om jag inte haft diabetes och striktare riktvärden. Jag har läst om och om igen om stora och små ldl partiklar men jag blir inte klok på detta eftersom min doktor nu vill ge mig medicin för att sänka kolesterol. Eftersom det syns väldigt väl på mina värden när jag började med lchf så sa jag att jag vill prova göra lite ändringar i kosten först. Jag fick inte äta ägg för doktorn och jag äter ganska mycket ost som jag kan dra ner på. Om det kan hjälpa..?? Jag delar gärna med mig av mina värden för diskussion och input från er kunniga. Det märks tydligt att mitt kolesterol gick upp markant när jag började med lchf 2011. Kolesterol 2008 3,3 2009 3,9 2010 4,0 Börjar med lchf 2011 5,7 2012 5,5 2013 5,3 Triglycerider 2008 0,8 2009 0,7 2010 0,7 Lchf 2011 0,6 2012 0,6 2013 0,9 Hdl 2008 1,5 2009 1,3 2010 1,4 Lchf 2011 1,7 2012 1,6 2013 1,6 LDL 2008 1,5 2009 1,5 2010 2,3 Lchf 2011 3,8 2012 3,6 2013 3,4 Ldl/hdl kvot 2008 1,0 2009 1,7 2010 1,6 Lchf 2011 2,3 2012 2,2 2013 2,1 Jag undrar om det finns fler som har typ1 och "problem" med kolesterolet? Äter i princip alla diabetiker över 30 kolesterolsänkande medicin. Är mina värden ovanliga? Man hör att det onda kolesterolet kan stiga tillfälligt när man börjar med lchf men mitt håller sig högt. Är lchf olämpligt för mig pga detta? Är det väldigt annorlunda när man har typ1 diabetes? Är det okej att äta kolesterolmedicin och fortsätta med lchf eller är det värt att dra ner på ost och ägg samt lite fett i övrigt för att se om det kan påverka? Tips, råd och input uppskattas.
 11. Jag provade värktabletter ett tag efter rekommendation från läkaren. Men jag tyckte inte att det hade någon effekt. Jag hoppas och tror att det kan ha vänt, men det är svårt att säga då man faktiskt vänjer sig vid smärta. Rehabövningarna har stärkt rotatorcuffmuskulaturen så pass att axeln inte lika ofta hamnar i lägen där det uppstår akut smärta. Aktiv vila heter det va.. Så man inte får "frozen shoulder". Hursomhelst så kan jag inte sitta still vilket som. Det var lugnt på gymet idag, kanske för att det är sista april.. Jag försöker trappa upp träningen ytterligare något och kapa portionerna ytterligare något. Det känns inte helt okej att gå tillbaka till kolhydratskosten igen heller eftersom resultaten i början var fantastiska för blodsockret. Trevlig helg!
 12. Inga andra symptom än axeln. Vilket uppstod efter en sinnessjuk överansträngning. Jag har alltid ätit mycket grönsaker och skillnaden innan och efter LChF är att jag plockat bort kolhydrater och ökat på fettet. Grönsaker och proteinkällan har varit konstant. Jag brukar göra blandsallader och de täcker 1/3 till 1/2 tallriken.
 13. Ja det där är intressant.. varför behovet ökat! Jag har det senaste året, dvs ungefär samtidigt som insulinbehovet ökade haft impigment i axeln. Förstår att många av er antar att det är en "diabetesaxel" Men enligt flera läkare, sjukgymnast på hälsocentralen och diabetesteam på sjukhuset så är det inte det. Däremot så klurade vi lite på om det ökade insulinbehovet kan bero på adrenalinpåslaget pga smärtan och "stressen" i axeln. Det skulle vara en förklaring till ökat insulinbehov. Dvs mer mängd insulin, och mindre mängd mat.. Lagras det därmed mer som fett? Nu ska jag jogga en mil i solen.. Trevlig söndag så länge, tillbaka om 30 min
 14. Nysta är bra.. Nej jag äter inte himla mycket Och tycker därför att det är konstigt att jag ökar i vikt och fett. Jag tränar mest löpning och gym. Men rör på mig väldigt mycket i allmänhet. Men mer och mer löpning då jag märker att magrutorna bäddas in. Nej jag har inte räknat ut exakta kcal eller vad jag förbrukar. Jag går på en känsla av att ligga på underskott av intag bör vara hälsosamt. Jag har som sagt haft diabetes i 30 år och har växt upp med att väga allt jag äter på våg. Och jag har ganska bra koll på kcal innehåll sedan tidigare. Jag äter blandade grönsaker, och redan mycket gröna grönsaker.
 15. Ok vad jag äter under en dag. Frukost 1-2 ägg med lite grädde i form av en omelett / Ibland Rysk yoghurt med några blåbär och valnötter. Kaffe. Lunch / Middag En kycklingfile/Laxbit/Köttbit. Blomkåls/broccolimos gjord på smör och grädde. Lite grönsaker. Middag / Lunch En kycklingfilé/Laxbit/Köttbit. Grönsallad med avocado. Creme fraische. Alltid egengjorda såser på grädde, smör eller creme fraische. Äter inga stora portioner, väger ej maten. Åt MYCKET mer innan jag började med Lchf.
×
×
 • Create New...