Jump to content

Lily73

Medlem
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lily73

 1. underbart! Stort grattis och bra jobbat!
 2. Vilka spännande projekt ni har allesammans! Mitt stora projekt i sommar är att lära mig äta så både kropp och själ mår bra, har ju nyligen gett mig på lchf och läser just nu Skaldemans "ät dig ner i vikt". Vill gärna få in rutin så att jag går 2-3mil/vecka också..
 3. Tack alla för tipsen! Ska testa med kokosmjöl till en början, sen får jag köra uteslutningsmetoden =)
 4. Jag har ätit strikt, väldigt strikt i en veckas tid nu. Bara kött,fett, ost och mjölkprodukter för att se hur min kropp svarar(har mått jättebra! och lugn mage). Så igår gjorde jag lchf-frallor på mandelmjöl,pofiber, fiberhusk. Åt en fralla med mycket bregott och ost på, gott som fan! Men idag känner jag att jag är lite svullen och gasig, så jag börjar fundera på om det är mandelmjölet jag inte tål eller kanske pofibret? Fiberhusk har jag ju i plättarna och det går fint. Kan man byta ut mandelmjölet rakt av med mängd och allt till kokosmjöl i recepten istället? Nån som vet? Kom på nu att jag reagerade när jag gjorde ostbröd med mandelmjöl i förförra veckan! Tycker det är konstigt för vanlig hel mandel kan jag äta utan problem...
 5. hahahahaaaa *skrattar så jag gråter*
 6. Hmm, jag måste vara en ovanlig kvinna, får väldigt lätt bulliga muskler..räcker med armhävningar varje dag för mig. Inte för att jag klagar, jag gillar att det syns att jag är stark
 7. Äta mer fett ett tag kanske? Bara för att försäkra kroppen att det inte är svält eller nåt annat farligt på g...
 8. Sötmandel har en lugnande effekt på magen..rårivet oxiderat äpple också, men det är ju inte direkt lchf..
 9. Tack för svar Zepp! Härligt att få bevis att jag nu gör rätt . Ha en bra dag
 10. Jag har senaste två dygnen märkt två fenomen. Jag är otroligt torr i munnen trots att jag dricker minst 3l /dag, smakar urk i munnen om jag ska vara ärlig. Sen har jag varit väldigt mycket varmare än vanligt. Har alltid haft en normaltemp på 36,4, nu senaste dygnen har jag legat mellan 36,6-37,1. Det känns inte som att jag är sjuk och har feber, för jag är pigg som en speedad lärka annars. Kan det vara ketos jag hamnat i?
 11. Jag har svårt att tänka mig att du håller dig mätt så länge då, men alla är olika, du får prova dig fram till vad som funkar för just dig. Du ska ju inte bli hungrig efter en timme igen, då behöver du nog tänka om angående den turkiska youghurten
 12. Stor igenkänning i din text! Jag har iof inte haft problem med gallblåsan, men fick samma bemötande och råd för min Ibs. Har aldrig mått så dåligt som när jag försökte äta strikt efter deras kostförslag....nu har min mage tystnat, den låter inte alls snarare, tack vara lchf . Tråkigt att vården inte kan se till individens behov och kunskap om sin egen kropp..det verkar ju dumt att lyssna på den som bär runt på kroppen . Härligt att läsa att du mår fint nu iaf
 13. Tack alla! Jag har beställt skaldemans "gi-noll och "ät dig ner i vikt. Hittade en app med recept och tips från Anna Halle'n =)
 14. Vad härligt att läsa! Håller med övriga skrivare, hoppas fler inom vården rekommenderar kosten till fler behövande. Har släkt som har både psoriasis, fibromyalgi och underfunktion på sköldkörteln som jag är helt övertygad om skulle må mycket bättre med denna kost..
 15. Ni som varit med ett tag och använt er av böckernas hjälp, vilken bok är bra och lättfattlig för en nybörjare? ÄR det skillnad på kvinnors och mäns lchf-kost eller hur ska jag tänka när jag ska inhandla min första bok? Det behöver inte vara en ren receptbok, men lite tips och ideer får gärna finnas hur man enklast möjligt fixar bra och mättande varm mat. Har svårare att hålla mig mätt på kall mat har jag upptäckt.. Jag vet att Doc tipsar om fler stycken på sidan, men vilken bok önskar NI att ni hade haft till hjälp när ni var gröna? En ren faktabok skulle jag antagligen somna av, men gärna lite tänk hur just lchf-maten funkar i kroppen och så.. Jag vill lära mig för livet, inte för beach 2013 som var mitt mål från början, jag vill kunna må så bra jag gjorde den allra första veckan hela tiden, och då behöver jag en bra grund att stå på.. Ska för övrigt erkänna att jag backade tillbaka till ruta noll i helgen. Borde veta bättre med tanke på förförra helgens bakslag. Är huvudet dumt får kroppen lida-jepp stämmer verkligen . Jag behöver uppenbarligen vara strikt, inga onödiga kolisar i form av godis över huvud taget. Inte ens på lördagar, för nu är jag tillbaks med samma svullna mage som jag hade från början. Gör om-gör rätt helt enkelt!
 16. Tack Jojomaja för ett galet bra inlägg! Precis vad jag behövde läsa! För jag har gått in med tanken att jag ska äta lchf för att tappa vikt, inte för att ändra min livstil. Tack, ska tänka om och göra rätt, läsa på mer så att jag får in i skallen vad det innebär iställt för att stirra mig blind på vågen..
 17. Jamenvisst, så kan jag göra! Hade inte en tanke på att jag får fram mängden då (som sagt, trögare än tåget ibland..) jag har ju iforms kostdagbok, den borde jag kunna kolla på, tack för tipset! Usch nu skäms jag ju faktiskt lite att jag inte ens tänkte så långt själv men jaja, jag bjuder på att jag är en virrpanna ;D
 18. Jag visst är det mycket att ta in! Ska liksom göra en helomvändning i hjärnan och sen få det att fungera...inte det lättaste Att tänka om efter flera års "tvärtomtänk"
 19. Dricker nästan aldrig the eller äter sällan hårdost, inget under senaste veckan. Äter brie och dricker kaffe däremot . Smörstekt broccoli lät ju galet gott! Som sagt,enda kh jag ätit förutom grönsaker var lchf-knäcket, men jag ska göra som syster skrev och utesluta sesamfrön eftersom det kunde vara jobbigt för känsliga magar .
 20. Med grönsakerna tänkte jag mest på att jag kanske ska ha dom som tillbehör,alltså inte fylla ut tallriken med grönt för att bli mätt, utan fylla på med mer fett då istället. Äter magnesium/kalcium tabletter men har faktiskt inte kollat innehållsförteckningen så jag vet inte hur rent det är..ska kolla det ifall jag ska byta ut till pulverformen! Tack för tipset! Vatten dricker jag som minimum 3 l/dag, lite mer om jag tränar..behövs det mer än så tro?
 21. Om du kan tänka dig att dela med dig av receptet på dina fröbröd så tar jag tacksamt emot det , just bröd är svårt att vara utan tycker jag. Älskar att äta knaprigt knäcke till maten ..
 22. Tack för tipset!! Det var sesamfrön i, inget jag brukar äta så det kan vara det. Ska kanske testa att göra knäckte utan och se om det blir nån reaktion..
 23. Kanon! Jag älskar bladspenat och vitkål, det kan bli svårt att vara utan. Är tyvärr ingen stjärna i köket direkt men det var faktiskt lohmanders bea jag åt sist. Ska försöka mig på att göra egen sås I framtiden, just nu blir det lättast möjliga för att underlätta matlagning..
 24. Verkligen bra jobbat!!! Så härligt att läsa, det hjälper upp inspirationen ! Ha en helt underbar shoppingdag sen, det är du värd!
×
×
 • Create New...