Jump to content

Brieosten

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Brieosten's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

 1. Så tacksam för alla svar!! Det är inte lätt att vara nybörjare :-(... Imorse blev frukosten densamma - massa ägg med Bregott och en ännu större bit brieost........ En annan fråga - ikväll åt vi en gryta. Jag stekte grybitar av nötkätt och lät dem sedan sjuda i vatten/fond/rödvin/rosmarin under ett par timmar. På slutet la jag i stekta champinjoner, morötter och lite dijonsenap samt vispgrädde (RIKTIG 40%....). Grytan blev ändå ganska tunn och kändes inte så matig, trots att jag hade broccoli till. Hur kan man göra för att få en mer kustig gryta??? Jag la i lite kvarg på slutet (lät det ej koka), men det hjälpte knappt... Middagen igår med fläskkotlett och FETA såser till kändes mycket godare och mer mättande!! Är det kanske meningen att man ska avstå grytor och istället grilla så mkt som möjligt? För övrigt kan jag ännu en gång rekommendera Coops färdiga, kalla pepparsås - grymt god, massa fett och lite kolhydrater!!
 2. Men om jag äter massa brie på kvällen följt av ett äpple, då äter jag nu fett innan kolhydrater? Men ok, du menar att man ska lägga sig full i magen av fett/protein? Ok.. Min "last" morötter verkar blir mindre och mindre *peppar peppar* - tidigare åt jag kanske 250-300 gram per dag. Nu efter att ha haft uppehåll två dgr åt jag ca 20 gram. Ok, inte optimalt, men betydligt bättre än förut!! Tog nu istället en briebit på ca 50 gram *skäms*.... Även ett äpple, men bara ett litet, till skillnad från kanske 3 stora förut- Tycler ändå jag har avancerat. Kan tyvärr ej ta bort alla kolhydrater direkt, utan trappar ner succesivt - det ska väl också funka?
 3. Tack för alla svar. Ja, jag får kanske släppa vilken mängd jag äter... Igår kväll kände jag mig småhungrig och därför slank det ner en hel del brie (men även vanlig hårdost). Tror säkert det är fettet jag kanske är rädd för. Är ju ganska smal och skulle säkert må bra av att gå upp lite i vikt, men tänker mycket på magen och att jaginte vill att allt man går upp ska sätta sig där, men det kanske rättar sig sig automatiskt med LCHF? Blir det för mycket protein i förhållande till fett i min lunch? 75 gr tonfisk (konserv i vatten) 100 gr minikeso Lite dijonsenap Ca 0,5 msk majonäs ("riktigt") Samt grönsaker (svamp, blomkål, broccoli, squash) Borde jag t ex ha tagit mindre keso och mer majonäs? Vilken mesig nybörjare man är som inte kan någonting... Blev precis medlem på detta forum och hoppas att man kommer finna stort stöd här så att jag kan fortsätta min resa med LCHF, för jag TROR det kan bli bra för mig mich min mage. Man ska väl kunna följa LCHF även om man inte behöver gå ner i vikt?
 4. Ok, tack, tyckte bara det kändes "så märkligt" att trycka i sig två kokta ägg med smör och en stor bit brieost...... "Alla andra" verkar äta typ 1 ägg med grädde eller majonäs eller bara kaffe med kokosfett... Middag blir kanskegrillade fläskkarrekotletter med Coops pepparsås (lite kolhydrater!!!!) och grillade champinjoner, squash etc. Innan kanske blomkål och guacamole som tilltugg. Sen brukar jag ta 100 gram kvarg på kvällen med hallon och några bitar brie. Beror på hur sugen jag är på kvällen.... Kan bli mer under dagen också så klart. Tränar även nästan varje dag.
 5. Hej, har sedan ett par veckor tillbaka försökt äta enligt LCHF - inte för att gå ner i vikt (kanske snarare tvärtom?) utan för att se om det kan hjälpa min mage som är konstant svullen och hård :-(. Jag har ej kunnat sluta med kolhydrater direkt, utan har dragit ner mer och mer. Min last har varit morötter och äpple, men de senaste två dagarna har jag inte ens tagit en bit morot och bara ett äpple på kvällen... Har nu istället kommit på HUR GOTT brieost är :-). Nu börjar jag undra om jag äter för mycket??? Till frukost idag blev det två kokta ägg, en ask bregott (10 gram) och 30 gr brie. Jag tycker det verkar vara JÄTTEMYCKET mer än vad man läser att andra äter här på forumet?! En fråga till - i min lunchlåda har jag med 70 gr tonfisk (konserv i vatten) och 100 gr keso blandat med lite dijonsenap, samt ca 0,5 msk majonäs... Kan jag verkligen äta så mycket? Hade tänkt äta brieosten till lunchen, men den slank ner redan till frukosten... Skulle vara SÅ TACKSAM för hjälp hur jag ska tänka!!! //Brieosten
×
×
 • Create New...