Gå till innehåll

Hans

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Hans

 • Rank
  Nyanländ

Profile Information

 • Location
  Skåne
 1. Ebbas skafferi i Lund har en LCHF meny sedan några månader tillbaka: Kyckling, bacon och sallad. Innan dess fick jag samma egna specialmeny men denna innehöll också rotfrukter exkl. potatis. Nästan så jag tror att inspirationen kom från min specialare. Bra iallafall att det finns ställen där man som typ 2 diabetiker kan få mat som inte höjer blodsockret till ohälosamma höjder.
 2. Brukar själv låta kokt potatis ligga i kylen närmare två dygn innan jag äter den. Har diabetes typ 2 och testat. Ger inte samma höjning av blodsockret som nykokt potatis. Så det blir numera en och annan potatis till måltiderna.. Brukar dock mestadels hålla mig till majrovor som innehåller en förhållandevis liten mängd kolhydrater för att vara rotfrukter.
 3. Det skulle faktiskt vara sensationellt om det gick att bota diabetes, alltså att diabetiker typ 1 fick igång en fungerande insulinproduktion eller att diabetiker typ 2 inte längre skulle vara insulinresistenta, Väl värt ett nobelpris. Går ju alltid att hoppas att det sker ett medicinskt genombrott inom diabetesforskningen, men i väntan på detta epokgörande genombrott fortsätter jag på den inslagna vägen och håller mig till LCHF för att hålla min diabetes typ 2 i schack.
 4. Ja, uppmuntrande läsning. Började själv med LCHF bara 2 veckor efter diagnos för 1,5 år sen vid 64 års ålder. Sökte information på nätet och hittade fram till " kolhydrater i fokus" och Kostdoktorn. Blev en vändpunkt. Redan efter två månader var mitt långtidssocker nästan nere på samma nivå som en frisk person och vid nästa tillfälle ett halvår senare normalt värde 32 mmol/mol och därefter medicinfri.. Möjligheten att hitta information på nätet har ju starkt bidragit till att man själv kan bilda sig en uppfattning. För ett antal är sen såg det helt annorlunda ut. Det var bara att okritiskt föl
 5. Ja, fastevärden kan variera en del och gryningsfenomenet kan spela ett spratt, alltså att glukos frisätts när man håller på att vakna så att man ska ha lite energi när man stiger upp. Dessutom finns det en felmarginal när det gäller uppmätta blodsockervärden - mätaren inte helt tillförlitlig. Vet inte om det stämmer, men brukar också tvätta händerna innan jag kollar blodsockret för att få ett mer rättvisande värde. Slutligen - alldeles utmärkt med ett diskussionsforum, där olika synpunkter framförallt kring kost kan ventileras. Har personligen saknat möjligheten att ta upp frågor kring ko
×
×
 • Skapa nytt...