Gå till innehåll

napoleon

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om napoleon

 • Rank

 1. Min mamma och äldre syster hade fruktansvärt jobbiga klimakteriebesvär, så jag var beredd. Men eftersom jag har ätit LCHF i flera år så hoppades jag ändå på någon mildare variant. Tyvärr så fick jag det inte lättare. En skillnad var dock att jag kom i klimakteriet flera år senare än de. Mina ägglossningar fungerade alltså längre. Östrogen har gjort att jag fick ett normalt liv igen, så jag kan sköta mitt jobb.
 2. Jag har ätit LCHF i ca 5 år och känner mig lätt och superrörlig nu, utan att det tar emot någonstans. Aldrig varit överviktig, men känslan av att vara tjock med stor mage var jobbigt för mig, och allt sug som jag hela tiden fick kämpa med. Min erfarenhet är att om jag slarvar nu, speciellt med bröd och liknande så känner jag mig tjock i flera dagar. Bakelser med mycket grädde och lite mjöl går det bra att slarva med, men inte med bröd, potatis, ris och pasta. Mejeriprodukter har jag inga problem med. Kanske det ändå var midsommaren som fick dig ur balans.
 3. Tack för alla svar!!!
 4. napoleon

  Low carb bröd

  Kostdoktorn har varnat för Low Carb bröd. Brödet som nämndes innehöll 17 gånger mer kolhydrater än vad som uppgavs. Är det någon som känner till om man kan lita på CARB ZONE bröd som påstår att varje skiva innehåller 3,4 gram kolhydrater?
 5. Tack för svar och visat intresse.
 6. Har ätit LCHF i ca 3 år och mår prima, förutom de sista fem dagarna då jag känner av gallan. Vad gör man? Kör på med mer fett så att ev.stenar kan sköljas ut, eller leverrening som många förespråkar, men som jag är mycket tveksam till? Känns så konstigt att gallbesvär kommer nu. Har aldrig haft det förut. Snälla hjälp! .
 7. Jag äter mycket fett och hoppas få ut ev. gallstenar som jag kanske har lagrat på mig under mina fettfattiga år. Många påstår att de fått ut sina gallstenar med hjälp av olivolje-kurer. Då kommer flytande stenar ut. Men trots att jag letat och letat så hittar jag ingen information om hur det är med riktiga gallstenar. Flyter de eller sjunker de, vilket jag tycker verkar rimligare. Vore mycket bra att veta vad det är som kommer ut. Vet ni?
 8. Jag sökte på: hur många ägg och fick inget resultat. Hittade sedan rubriken själv. Ägg? Hur många per dag? Varför gav det ingen träff?
 9. Ett svar till: Jag mådde också illa i början och tog för givet att det var min stackars galla som hade varit sovande så länge, som inte hann med att producera galla till allt fett. Så jag tänkte att det tar väl ett tag innan den kommer igång. Nu mår jag aldrig illa av mycket fett, vilket jag även gjorde före LCHF-tiden.
 10. Jag har en whippet som var mycket sjuk med diarréer och blev inlagd på Specialistsjukhuset i Strömsholm. Han blev grundligt undersökt inkl. provtagningar för 11 000 kr. Inga fel kunde konstateras men jag fick ett specialfoder för 100kr/kg vilket han mådde bra av. Om jag inte var nöjd skulle de ha kvar honom för fortsatt utredning. Jag tog hem honom och förstod sedan att det var vetemjöl han inte tålde. Undviker han det så är han frisk och pigg. Hur kan ett specialistsjukhus missa en sådan enkel sak? Skandal! Nu får han dessutom mycket smör i maten, vilket han naturligtvis älskar.
 11. Tack för ert intresse att försöka ge en förklaring! Det är tydligen inte helt utrett, som så mycket annat i vår fantastiska kropp.
 12. Jag har länge förstått att fet mat sätter igång gallproduktionen, vilket vi LCHF:are anser är positivt, men vad är det för ämnen i gurka och äpple som gallan ska ta hand om? Det sägs ju att sådant kan framkalla gallbesvär. Kostdoktorn nämner bara fettets inverkan på gallproduktionen och jag hittar inte svar på min undran någon annanstans. Kan ni hjälpa mig?
 13. Undrar om det är mjölkproteinet du reagerar på? Då brukar man få ont i magen och diarré, kräkningar m.m. Jag tror att det är något annat i mjölken som du inte tål.
 14. Tack LenaM för länken!
 15. Många av oss LCHF:are gillar bacon. Men vi ska ju äta så rena produkter som möligt. Äter ni bacon med en massa tillsatser? Jag hittar inte bacon fritt från E-ämnen.
×
×
 • Skapa nytt...