Gå till innehåll

Vittvrak

Medlem
 • Innehållsantal

  453
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

593 Enastående

Om Vittvrak

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

1 335 profilvisningar
 1. Invändningar vet jag inte men jag har helt köpt utfasningen av fossilt bränsle och lägger ingen energi på det, gillar svensk energi. Skulle vilja ha namnet på den ryska forskaren du skriver om. Har en egen rysk favorit, Sergey Zimov som vill hålla permafrosten frusen med betande djur.
 2. Tomas Tengby har gjort det igen, nytt bra avsnitt om grisfötter, tunga och lutfisk. https://sverigesradio.se/avsnitt/1411038
 3. Två bra avsnitt om fett https://sverigesradio.se/avsnitt/1404695 https://sverigesradio.se/avsnitt/1406602
 4. Jordar är väldigt intressant men kalcium är ju inte särskilt komplicerat.
 5. Fantastiskt då att mänskligheten överlevde ända till 1900-talet utan kosttillskott.
 6. Skriver bara ner min magkänsla här, inget du behöver bry dig om du inte vill. Kan du äta mer? Mycket mer? Och lagom mycket lever. Och så där mycket tillskott kanske man måste fasa ut, men är dom nödvändiga har du inte hittat rätt kost, tror jag iallafall.
 7. Jag bor också på landet och åker bil till jobbet. Vi behöver elbilslösningar som är riktade mot pendlare, inte till dom som vill glassa med en Tesla i stan. Skippa nuvarande elbilssubvention, skrota reseavdraget. Inför ett förmånligt lån till elbil för alla som enligt nuvarande regler har rätt till reseavdrag. Vet inte om det är rimligt eller görligt men nånting riktat mot landsbygden vore bra. Billigare elbilar är på gång.
 8. Vill du ha bättre kött åt folket eller är du emot bättre kött åt folket?
 9. Vi behöver minska användningen av fossila bränslen. Om vi höjer bränslepriset kraftigt även för bönder, vad händer då? Vi måste införa tullar, vi måste också införa subventioner på mat eftersom all mat blir dyrare och mat behöver alla. Gris-och kycklingproducenter får det svårt om dom inte hittar på något, det blir dyrt att producera mat till dessa djur. Tråkigt men kanske sunt. Vegetabilier blir dyra, producenter får ett incitament att använda mindre bränsle, bra. Det blir olönsamt att producera spannmål till gräsätare, mycket bra. Gräsbeteskött skulle bli det n
 10. Kött kan vara dåligt för klimatet men det kan också vara klimatneutralt enligt en ny studie, det är smått fantastiskt, klimatneutrala vegetabilier är inte lätt att hitta. Regenerativt jordbruk som det numera kallas (regenerative agriculture) bygger på Savorys principer och börjar väcka intresse i USA. http://blog.whiteoakpastures.com/blog/carbon-negative-grassfed-beef
 11. Lågt blodsocker kanske. PWO-pulver, låter som nån räkna kalorier grej, lågt blodsocker. (Bara gissar förstås)
 12. Mhm, och även om du tycker att det borde finnas att ta av så kanske inte kroppen är så effektiv på det ännu. Dåligt med matmängd är ett recept på sockersug. Våga äta.
 13. Jag vet nån som skrev så här för bara några dagar sedan: "Enligt Martina ska man ju ge det 18 månader innan man utvärderar men hon skriver även att det tar 3-6 månader för musklerna att adaptera" Tålamod. Styrketräning är skitbra, kul att det går bra.
 14. Tack för boktips, finns mycket på Youtube i samma anda med Gabe Brown, Joel Salatin, och min nya favorit Walter Jehne.
×
×
 • Skapa nytt...