Vittvrak

Medlem
 • Innehållsantal

  445
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Vittvrak

 1. Jag bor också på landet och åker bil till jobbet. Vi behöver elbilslösningar som är riktade mot pendlare, inte till dom som vill glassa med en Tesla i stan. Skippa nuvarande elbilssubvention, skrota reseavdraget. Inför ett förmånligt lån till elbil för alla som enligt nuvarande regler har rätt till reseavdrag. Vet inte om det är rimligt eller görligt men nånting riktat mot landsbygden vore bra. Billigare elbilar är på gång.
 2. Vill du ha bättre kött åt folket eller är du emot bättre kött åt folket?
 3. Vi behöver minska användningen av fossila bränslen. Om vi höjer bränslepriset kraftigt även för bönder, vad händer då? Vi måste införa tullar, vi måste också införa subventioner på mat eftersom all mat blir dyrare och mat behöver alla. Gris-och kycklingproducenter får det svårt om dom inte hittar på något, det blir dyrt att producera mat till dessa djur. Tråkigt men kanske sunt. Vegetabilier blir dyra, producenter får ett incitament att använda mindre bränsle, bra. Det blir olönsamt att producera spannmål till gräsätare, mycket bra. Gräsbeteskött skulle bli det normala som det alltid borde ha varit. Omställning till nära 100% bete är ingen omöjlighet, sånt pysslar dom med i USA, googla wintergrazing och regenerative agriculture. I bästa fall kan nötkött sjunka i pris relativt vegetabilier då det i stort sett inte krävs fossila bränslen alls ens för storskalig produktion. Så för ett bättre kött åt folket, hjälp till att kräva högre bränslepriser!
 4. Kött kan vara dåligt för klimatet men det kan också vara klimatneutralt enligt en ny studie, det är smått fantastiskt, klimatneutrala vegetabilier är inte lätt att hitta. Regenerativt jordbruk som det numera kallas (regenerative agriculture) bygger på Savorys principer och börjar väcka intresse i USA. http://blog.whiteoakpastures.com/blog/carbon-negative-grassfed-beef
 5. Lågt blodsocker kanske. PWO-pulver, låter som nån räkna kalorier grej, lågt blodsocker. (Bara gissar förstås)
 6. Mhm, och även om du tycker att det borde finnas att ta av så kanske inte kroppen är så effektiv på det ännu. Dåligt med matmängd är ett recept på sockersug. Våga äta.
 7. Jag vet nån som skrev så här för bara några dagar sedan: "Enligt Martina ska man ju ge det 18 månader innan man utvärderar men hon skriver även att det tar 3-6 månader för musklerna att adaptera" Tålamod. Styrketräning är skitbra, kul att det går bra.
 8. Tack för boktips, finns mycket på Youtube i samma anda med Gabe Brown, Joel Salatin, och min nya favorit Walter Jehne.
 9. Den är ju så bra så vi tar den igen:
 10. Kokosolja (du är med på taktiken @jala ? 😉)
 11. Får försöka förtydliga mig då. Jag vill hävda (egentligen hoppas) att för mycket mat inte finns, däremot fel mat. Skulle tro att de flesta har möjlighet till kvalitetsförbättringar i valet av mat. De flesta, särskilt kvinnor, har plats för mer muskler som kan hjälpa till att omsätta denna högre kvalitet. Nä ät utav bara fan och parera med styrketräning. Tänk om alla gjorde som jag vill, va bra det skulle bli. Tror jag ska försöka själv endera dan.
 12. Där har du det, vägrar tro på det där. Sockertroll motas med mycket och bra mat.
 13. Hur har fastevärdet legat sen läkarbesöket? Det har väl blivit några stick kan jag tro...
 14. Liksom Eric Berg i videon ovan.
 15. Är det möjligt att klara ett glukosbelastningstest perfekt om man är prediabetiker? Oavsett tidigare lite höga uppmätta värden. Borde du inte försöka misslyckas några gånger innan du börjar knapra piller? Kanske har tagit några år att bli frisk.
 16. 5 ggr i veckan, det är väl ganska mycket? (Stress)
 17. Om man har en genetisk variant enligt den här: http://www.vetenskaphalsa.se/sambandet-mellan-stress-och-diabetes/
 18. Kaffeintag/stress, sömn, bönor, sluta mäta, carnivore, äta som en lyckad jägare istället för en misslyckad som tvingas fasta, har du verkligen skruvat på allt?
 19. Vittvrak

  Folkhälsopris

  Zepp? 😉
 20. Har den där rättelsen som dina källor utlovade kommit än?
 21. Om man gillar fiskar: https://www.hudvardsverkstan.se/blogg/2017/2/19/hudens-bakterieflora
 22. Om man hatar fiskar: silver https://m.naturskyddsforeningen.se/sveriges-natur/2010-4/farligt-silver
 23. Betesbruk för klimatet kan man säga och för ekonomin (den egna).
 24. Gym behövs inte, själv har jag ställt en stång ute i gruset.
 25. Nu har jag inte läst hela tråden så jag kan ha missat något viktigt men vill ändå slå ett slag för riktig styrketräning = innehållande marklyft. Bra för huvud och tillåter stora mängder mat, ska fortfarande vara bra mat men att inte oroa sig för mängden tror jag gör det lättare att undvika skräp. Redigt med muskler borde passa på en gård. När jag ändå har en lantbrukare på tråden skulle det vara kul att kolla om följande farbröder är bekanta: Allan Savory Walter Jehne Joel Salatin Dom två övre är väldigt trevligt att lyssna på ( YouTube) , Joels koncept är intressant.