Jump to content

celia

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

celia's Achievements

(2/7)

11

Reputation

 1. En vän fick D-vitamin 2000IE(Meda AB) utskrivet av läkare. Hon hade högkostnadsskydd så det kostade henne inget MEN 90 tabletter kostade 390kr. Hutlöst dyrt då du får 90 tabletter på hälsokosten för en hundring.Läkemedelsfirmorna vet att ta betalt och vi skattebetalare får förstås betala för det är väl denna D-vitamin som läkarna kommer att skriva ut. https://www.apoteket.se/produkt/divisun-tablett-2000-ie-90-tabletter-blister-310398/
 2. Här är länken till hela artikeln. Finns kanske någon kunnig som kan kommentera och bemöta. http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Temaartikel/2018/02/Prevention-av-diabetes-typ-2-med-fysisk-aktivitet-och-halsosam-mat/
 3. Läkartidningen nr 8 2018 har som tema diabetes typ 2. Det mesta handlar förstås om läkemedel. Förebyggande åtgärder får som vanligt professor Hellenius framföra. I artikeln skriver hon om en studie "health professionals study" där LITE kolhydrater och mycket animaliskt fett och protein var kopplat till ökad risk för diabetes typ 2 (se bild) Någon som vet något mer om denna studie. Verkar ju helt befängt att lite kolhydrater skulle öka risken för diabetes.
 4. http://www.etc.se/inrikes/sa-farliga-ar-mirakeldieterna I den här "granskningen" av mirakeldieter skriver Amanda Schulin på ETC Facebook-sida diverse floskler om LCHF. Och visst är väl fortfarande LCHF godkänt för diabetiker av socialstyrelsen?
 5. Kan någon tipsa om näringsdrycker som inte är fulla av kolhydrater och div. skumma ingredienser?Har sjuka vänner i min närhet som inte klarar att få i sig annat än dom utskrivna näringsdryckerna.Har du något recept eller någon bok att tipsa om?
 6. Annika Dahlqvist: http://annikadahlqvist.com/2013/01/09/fantastiska-magnesium/ vad jag förstod ska man inte ta D-vitamin samtidigt med magnesium. Nu tar jag D-vitamin på morgonen och magnesium på kvällen.Jag har inte ätit magnesium förut men tänker pröva det mot kramp i benen.
 7. Sökfunktionen tillät mig inte söka på PMS... minst 4 bokstäver . Undrar om någon har erfarehet av att bli bättre i PMS med LCHF-kost?
 8. Var kan jag läsa det? Länk önskas
 9. Vårdguidens recept för vuxna vid magsjuka ser ut såhär: 1 l kokt avsvalnat vatten 6 tsk strösocker 0,5 tsk salt Varför socker? Behövs det verkligen?
 10. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/smafeta-overlever-smala_7793438.svd
 11. här är länken:http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=fredrik+nystr%c3%b6m&startdate=2013-01-03
 12. Hörde också om detta på nyheterna i morse.Skumt tycker jag att det låter. Forskaren påstod att övervikt ända till BMI 30 var bra.Alla fetmarelaterade sjukdomar då? Men intressant var att han slutade med att tala om att ingen forskning pekar på att man ska reducera fett.Han rekommenderade rikligt med fett!Försökte hitta programmet på P1 men lyckades inte
 13. sid 3 myten "Frukt gör dig smal"
 14. det som folk verkar ha svårast att förstå med LCHF är att man ska vara försiktig med frukt. Begreppet frukt och grönt verkar sitta bergfast.Blev lite förvånad när detta dök upp på MSN idag: http://halsa.se.msn.com/trender/3-bantningsr%c3%a5d-som-inte-fungerar-1#image=4
 15. är också lite orolig att jag får biverkningar av D-vitaminet( 2000IE/dag Holistics) Har känningar i trakten över levern men kände inget i somras när jag slutade med D-vitamin.Säger samma som Anina,hoppas verkligen inte att det är D-vitaninet. Har inte haft en förkylning på flera år.Funderar på att byta märke men inte till den Kostdoktorn rekommendera då den innehåller gelatin.
×
×
 • Create New...