Jump to content

Hanne

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Hanne's Achievements

(2/7)

32

Reputation

 1. Hon har alltid vägt typ 55 kg. Blödande magsår (brusten magsäck) för tre år sedan drog ner henne och hon har inte återhämtat sig i kroppsstorlek. Hon äter så mycket protein hon kan och äter redan fullfeta produkter, tar tex extra majonnäs till maten. Hon lagar sin egen mat och skräpmat förekommer inte. Frågan är om man ska be om prover på typ insulin (underoroduktion) eller annat?
 2. Hej. Min mamma 85 år gammal är 162 cm lång och väger 43 kg. Hon har nyligen börjat på gym och vid invägningen konstaterade de att hon har för lite kroppsfett. Hon äter men kan missa mat då hon inte blir hungrig. Hon är absolut inte fettskrämd utan försöker äta så bra hon kan. nu ska hon snart in på kvartalets provtagning och jag funderar på om hon kan få ta andra prover, typ insulin nivå, igf-1, gh, ?? Det känns ju fånigt att få i henne skräpmat... några tankar?
 3. De gör ett 7 dagars EKG. Ultraljud av hjärtat visade på klaffläckage, men det är väl ganska vanligt?
 4. Tack. Ja han ska göra långtids-EKG, då ser man väl flimmer.
 5. Det var flera proppar... Kolesterolet var högt och de har satt in statiner. Han kan nog tänka sig LCHF, sörjer nog mest semlorna.... När jag sa att han kunde äta några semlor per år sa han "men du säger ju att man inte ens vill ha semla när man äter LCHF..." Tror inte det blir svårt att övertyga honom. Hoppas vi får ett samtal med läkare under veckan så att vi kan diskutera statiner. Hur snabbt kan man få ner kolesterolvärdena på LCHF?
 6. Hej. Min man (53 år) som inte är överviktig, har juste kolesterol, god kondition och snarast lågt blodtryck fick i fredags en propp i hjärnan. Han har väl ätit något mer åt LCHF hållet sen jag la om kosten för 8 år sedan, men kolhydratintaget är ändå ganska högt. Jag tänker mig att inflammationer i blodkärlen ger plack som lossnar och som kan orsaka detta. Nu tänkte jag "tvinga" av honom kolhydraterna. De behöver han inte, men visst borde man kunna hävda att LCHF borde hjälpa honom att förhindra kommande infarkter? Tänker jag rätt?
 7. Jag fortsätter neråt. Nu i helgen var en sån där bortahelg med en massa olika mat. Normalt brukar jag gå upp några kg även om jag alltid äter LCHF även dessa helger, men den här gången hände det inte. Nu har jag inte vägt mig på en vecka, men typ något kg minus till tror jag nog på...
 8. Nu har jag ätit i några dagar och vikten fortsätter att minska. Det var bara just de där tre första dagarna som det inte hände något. Inte frustrerad utan bara förundrad. På mindre än två veckor har jag gått ner 4 kg. Som någon skrev så har suget minskat ännu mer än vad jag upplevt på LCHF tidigare. Har också insett att jag kan överäta en del "godkända" saker. Nötter är så gott i konsistensen... Fortsätter strikt nu när jag ändå är igång så får vi se om de sista 2-4 kg vill försvinna också.
 9. Invägning 8:e dagen. (fast jag har ju ätit lite middag/microportioner tre dagar) -2 kg på vågen, så någonting har ju hänt. Mår fortfarande bra och fortsätter mejerifritt ett par dagar till. Ikväll blev det lite lammstek uppstekt i smör till middag, = dagens första mål efter 2 koppar buljong. Kan tänka mig att försöka ha någon helfastedag (36 timmar) någon gång i veckan i fortsättningen. Hur har det gått för dig patrik74?
 10. Hade lite feberkänslor idag också, men insåg att det snarare berodde på väggmålande i trångt utrymme med värmefläkten på.. Provade idag kaffe med lite smör i. Det brukar ju sätta igång magen och det kunde behövas så här 7:e dagen... Fortfarande inga negativa konsekvenser av fastandet, skulle kunna fortsätta men väljer nog att börja småäta lite så att jag kan äta på lördag när det är socialt ätande på schemat.
 11. Söndagsuppdatering: Lite buljong och kaffe så långt idag. Och en massa vatten. Mår hur bra som helst och planerar att börja äta något enstaka ägg nästa vecka för att öka lite försiktigt. Det känns alldeles onödigt att börja äta mejeriprodukter och annat så det blir väl att smyga igång med lite fakir.
 12. Idag, femte fastedagen blev det några matskedar lax och två sparrisar till middag. Sen har jag varit varm. Trodde först jag hade fått feber. druckit någon liter vatten till på kvällen. FÅr se om det blir någon mat i morgon, kan tänka mig att fortsätta veckan ut även om just fastan kanske mer blev lågkaloridag idag. Nu har feberkänslan gått över och jag mår bara bra igen.
 13. Jag har nog inte påstått att det går utmärkt att vara utan näring i 30 dagar och det är inte heller min plan. 7-10 dagar får nog räcka. Fast annars är nog regeln att vi klarar oss utan syre i 3 minuter, utan vatten i 3 dagar och utan mat i 30 dagar....
 14. Nu talar jag bara för mig själv, men jag gör det inte för att få en kick. Jag hoppas att min kropp ska rehabiliteras lite så att jag slipper vara så känslig med blodsockret. Jag är mer fascinerad över hur bra jag mår. Ungefär samma sak som att jag mår så otroligt bra av LCHF och upplever att jag bara mår bra av det.
 15. Titta på intervjun med Jason Fung så får du svaret på varför. Vad gäller risken för ätstörning är den obefintlig. (Eller mina arbetskamrater kan se min LCHF matlåda som matstörd förstås...). Jag har aldrig bantat med kalorirestriktioner men vill alltså se om min insulinresistens skulle kunna bli lite bättre.
×
×
 • Create New...