Gå till innehåll

Hanne

Medlem
 • Innehållsantal

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

32 Bra

Om Hanne

 • Rank

 1. Hon har alltid vägt typ 55 kg. Blödande magsår (brusten magsäck) för tre år sedan drog ner henne och hon har inte återhämtat sig i kroppsstorlek. Hon äter så mycket protein hon kan och äter redan fullfeta produkter, tar tex extra majonnäs till maten. Hon lagar sin egen mat och skräpmat förekommer inte. Frågan är om man ska be om prover på typ insulin (underoroduktion) eller annat?
 2. Hej. Min mamma 85 år gammal är 162 cm lång och väger 43 kg. Hon har nyligen börjat på gym och vid invägningen konstaterade de att hon har för lite kroppsfett. Hon äter men kan missa mat då hon inte blir hungrig. Hon är absolut inte fettskrämd utan försöker äta så bra hon kan. nu ska hon snart in på kvartalets provtagning och jag funderar på om hon kan få ta andra prover, typ insulin nivå, igf-1, gh, ?? Det känns ju fånigt att få i henne skräpmat... några tankar?
 3. De gör ett 7 dagars EKG. Ultraljud av hjärtat visade på klaffläckage, men det är väl ganska vanligt?
 4. Tack. Ja han ska göra långtids-EKG, då ser man väl flimmer.
 5. Det var flera proppar... Kolesterolet var högt och de har satt in statiner. Han kan nog tänka sig LCHF, sörjer nog mest semlorna.... När jag sa att han kunde äta några semlor per år sa han "men du säger ju att man inte ens vill ha semla när man äter LCHF..." Tror inte det blir svårt att övertyga honom. Hoppas vi får ett samtal med läkare under veckan så att vi kan diskutera statiner. Hur snabbt kan man få ner kolesterolvärdena på LCHF?
 6. Hej. Min man (53 år) som inte är överviktig, har juste kolesterol, god kondition och snarast lågt blodtryck fick i fredags en propp i hjärnan. Han har väl ätit något mer åt LCHF hållet sen jag la om kosten för 8 år sedan, men kolhydratintaget är ändå ganska högt. Jag tänker mig att inflammationer i blodkärlen ger plack som lossnar och som kan orsaka detta. Nu tänkte jag "tvinga" av honom kolhydraterna. De behöver han inte, men visst borde man kunna hävda att LCHF borde hjälpa honom att förhindra kommande infarkter? Tänker jag rätt?
×
×
 • Skapa nytt...