rolerl

Medlem
  • Innehållsantal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om rolerl

  • Rank
    Nyanländ
  1. rolerl

    Brut IPA

    Jag har precis testat ölen Sigtuna & Captain Lawrence (Nr 84940 Dry but Swede Brut IPA). Ett öl som är en del av det nya konceptet "brut ipa" som kan beskrivas som ett tillägg till bryggprocessen där man använder ett enzym som innehåller amyloglucosidase för att bryta ner längre kolhydratkedjor till enklare sockerarter som kan konsumeras av jästen. Detta gör att man får ett öl som jäst ut mer och därför innehåller mindre socker. Är det någon som testat, och som har koll på sockerhalten i de kommersiella öl som finns av typen "brut ipa"?
  2. Det är något jag inte förstår i inlägget som inleder denna tråd. Varför skulle mindre köttätande vara bättre än mer köttätande? I mitt fall handlar det om att jag köper, och äter, nötkött från gräsbetande kor, kor som ända fram till slakt ätit gräs, hö och ensilage, inget kraftfoder. Numera är det ju känt att gräsbetande kor hjälper till att skapa fertil jord. Fertil jord som också fungerar som kolsänken. Vi vet också att monogrödor som spannmål, majs och soja, som odlas där jorden plöjs, utarmar jorden och förbrukar fertil jord. Med kännedom om detta undrar jag hur någon kan påstå att köttätande, generellt, skulle vara en miljöbov? Det handlar ju om produktionsmetoder. Gräsbetat kött skapar kolsänken. Ät mer gräsbetat kött och hjälp till att rädda vår jord.