Jump to content

Penilla

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Penilla's Achievements

(2/7)

28

Reputation

 1. Jag har varit med ett tag men det var först juli 2018 jag satte igång. När julen kom hade jag gått ner 13 kg. Över julen åt jag allt. Sedan gick upp ett kilo. Gick ner det på 1 vecka. Sen tog det stopp. Jag dricker inte fettkaffe men kaffe med ca 30g grädde (3 per dag). Sedan äter jag paranötter, kanske lite för mycket. Jag kan ta lite morgon, middag och kväll.. I övrigt tror jag att det är så att jag äter för mycket kvantitet och för många såser baserade på grädde/creme fraiche. Men det tar emot att tänka om eftersom jag tog ett stort steg när jag bytte till lchf och nu verkar det som jag måste justera ytterligare ..
 2. Är lite förbryllad. Har 40 kg övervikt. Gick ner 13 kg ganska lätt. Sedan stannade jag upp och de sista 3 veckorna går jag upp ca 1/2 kg/vecka. Vad gör jag för fel? Jag hade fått för mig att man kunde äta fritt så länge man höll sig inom ramen av ca 20gr kolhydrater per dag. Men hörde att även inom LCHF bör man tänka på kalorier/dag. Så helt plötsligt känns det som jag överäter... Kan det vara så?
 3. Tack för alla era svar... känns som jag kan äta dom med gott samvete (kolhydratmässigt). Men erkänner att ju längre tid jag håller på med LCHF ju mindre sånt behöver jag (har bara varit igång 2,5 mån).
 4. Jag vill gå ner i vikt. Har gått ner 10 av 40 kilo. Och de sista veckorna har det stannat av... och antagligen för jag åt 30gr paranötter om dagen... Så nu är det slut på det!
 5. Jag har hittat en ny favorit: fläsksvålar! Känns för gott för att vara sant. Jag vill gå ner i vikt, är dom verkligen tillåtna med då? Enligt innehållsförteckningen tror jag det. Innehållsdeklaration: Fläsksvåler, fläskfett, salt och antioxidant (E320). Näringsvärde: Näringsvärde per 100 gram Energi 578/2410 kilokalori/kilojoule Fett 35 gram varav mättat fett 12 gram Kolhydrat 0.50 gram varav sockerarter 0.50 gram Fiber 0.80 gram Protein 65 gram Salt 3 gram
 6. Tack för era svar! Då vet jag att jag ätit för mycket paranötter de sista 2 veckorna och antagligen därför har min viktnedgång stannat upp!
 7. När jag läser innehållsförteckning på matvaror och det står "kolhydrater 5, varav socker 2". Är det 5 eller 2 jag ska titta på? (jag vill gå ner i vikt och försöker hålla mig under 20gr kolhydrater/dag)
 8. Nötfrukost verkar gott! Tack för tips!
 9. Tack för svar. Ja, det ligger mycket i det du säger. Får sluta söka "ersättning" helt enkelt! Vänja mig vid det nya "mat-livet"! Alltid skönt att få lite svar från andra, tack!
 10. Tack Stoscha! Ska kolla om jag kan göra något själv istället. Jag gillar tuggmotståndet av musli. Äter lchf för vikten.
 11. Jag köpte Paulúns supermusli för jag har svårt att äta ägg till frukost. Det står att den har 21 kolhydrater per 100 gram varav socker endast 1.1. Är det ok då att äta lite varje morgon?
 12. Finns "2 weeks challenge" också på svenska? Hittar det inte.
 13. Har ni några bra korta argument att lägga fram när någon ifrågasätter allt fett som vi äter? För de som inte vet något om lchf eller inte tror på det.
 14. Någon som har erfarenhet av att ge sin hund LHCF mat? Jag är trött på allt hundfoder som vi testat som mina hundar inte mår bra av. Ibland kokar jag ris, lever och morötter till dom som dom älskar. Ibland funderar jag på att helt gå över och laga mat till dom, men jag vill ju att de ska få i sig rätt mat. Så om någon har erfarenhet, vad/hur skulle ni koka för mat?
×
×
 • Create New...