Minou

Medlem
 • Innehållsantal

  62
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Minou

 • Rank

 1. för det första är vi inte hundar, eller katter dvs carnivorer vi är vad man skulle kunna kalla kombivorer, dvs anpassade för att äta både kött och grönt - och spannmål. Att inte äta fibrer är att dra på sig mag- och tarmproblem. Vilket naturligtvis är upp till var och en som så önskar att göra. Orsaken till att magen inte verkar fungera med fibrer kan vara överkänslighet mot vete(gluten) och laktos, när jag skippade dessa delar blev min mage mycket bättre mycket snabbt och idag kan jag äta allt - utom ett överintag av fett utan problem. Att leva på en kost som till största delen består av animaliska produkter är i ett historiskt perspektiv något nytt, även de mycket omtalade stenåldringarna hade betydligt lättare att "fånga" det som växte än det som sprang omkring.
 2. Vad än lchf ideologin säger behöver din mage fibrer, mjuka fibrer från frukt såväl som hårda fibrer från spannmål. Dessutom kan en allt för fettrik kost förorsaka gaser och avföringsproblem i sig själv, även om man äter fibrer. betänk att lchf är en diet inte en livsstil - om man inte är diabetiker.
 3. Har du någonsin mött någon som ätit sig fet på frukt? Brukar det inte snarare vara så att överviktiga människor och andra med ätstörningar inte gillar frukt och grönt. Om det finns något man utan minsta eftertanke kan äta hur mycket man vill så är det frukt.
 4. Den som påstår at ketoner är bränsle är så fullkomligt ute och cyklar att det är rent tragiskt, vilket jag sanningen att säga tycker att det här forumet är.
 5. Värt att veta om statiner är att de gör dig dum, en nedsatt förmåga att tänka, är sammankopplad med svält - vilket är det som utlöser ketonerna. I min mening är allt snack om "nivana" ketonism rena rama "ana snacket".
 6. Sannolikt aldrig eftersom sekterism inte funkar i rationell läkarvård, tack och lov. Det räcker med att läkarkåren är infiltrerad av pillertrillarmaffian. Att de skulle infiltreras av Kolhydratshatarsekten också vore för mycket!
 7. För din upplysning finns det fett även i grönsaker. "Kolhydraten den nye satan!" Crazy eller va?
 8. En bra kost ger inga "omställnigsbesvär". När jag dumpade snabba kolhydrater i maj förra året kände jag mig genast bättre i kroppen. Nu när jag reducerade ner animaliskt fett till frukosten kände jag mig också bra i kroppen. En bra diet skall få dig att må bra bums! Annars är det inte en bra diet!
 9. Det bästa sättet att bli av med fett är att inte äta animaliskt fett! Det kan jag konstatera efter att ha ätit ett minimum av animaliskt fett i ca tre veckor. Samma effekt har jag vid flera tillfällen fått efter vistelser i Japan då jag bara rasat i vikt (trots intag av snabba kolhydrater i form av raffinerat ris och annat!) Men först nu föll polletten ner. Japansk traditionell kost är extremt fettfri eftersom man inte bedrivit kreatursskötsel. Och efter att ha haft för högt ldl värde (men dock fluffiga) och börjat känna av en ökning av underhudsfettet bestämde jag mig för att dra ner på animaliskt fett. Med ett utmärkt resultat i princip omedelbart. Fettet praktiskt taget smälter bort och jag känner mig pigg - och glad av alla vackra grönsaker och frukter. Mitt råd följ kroppen - inte dietideologier!
 10. En diet där man måste ursäkta jordgubbar - eller annat frukt o grönt - är varken hållbar eller sund eftersom det "gröna" är vår basföda. Men du behöver nog ett annat sätt att hantera ditt matberoende, som kan vara lika svårhanterligt som vilket annat beroende som helst.
 11. Absolut, det gäller att hitta fullgoda ersättningar inte att bara avstå och avstå...
 12. Jag frågar därför att jag inte heller mådde bra av jordgubbar, tills jag slutade bälga i mig mjölk (i kaffet) då släppte problemen jag haft med allt fler frukter. Nu kan jag äta jordgubbar utan några som helst problem. Laktosen i komjölksprodukter kan göra att man får problem av annat.
 13. Icke raffinerade (fullkorns) kolhydrater släpper långsamt ifrån sig sitt energi innehåll medan raffinerade kolhydrater släpper allt genast. Det är det som är fel (om man är frisk) eftersom det triggar processer som får kroppen ur balans. Fullkorn gör däremot att man står sig bättre och bevarar mättnaden. Dessutom underlättar de magens arbete.
 14. Jag säger bara anorexi, eller i det här fallet fett-anorexi.
 15. Du uttrycker dig mycket korkat om det som varit och är människans basföda. Mycket få människor har vare sig lust eller råd att livnära sig på fett och kött som vissa extrema lchf. Vilket är bra för det är inte nyttigt för en person som inte är diabetiker.