Gå till innehåll

Undeniably

Medlem
 • Innehållsantal

  176
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Undeniably

 1. Jag har väntat på känslan ett bra tag, och äntligen känns det rätt. Mitt recept för att lyckas är att planera. Alltid ha bra och god mat hemma, planera middagen, baka fröknäcke till lunchen. Ha babybel i kylskåpet når snack-djävulen sätter igång. Att inte börja FÖR strikt, då är det lättare att ge upp… Jag funderar på att inte väga mig denna gången. Bara mäta. Jag blir fort hysterisk med vågen. För all del, när det går åt rätt håll är det motiverande, men när det inte gör det deppar jag i hop totalt. Mäta runt kaggen, och ha ett långsiktigt mål. Beach 2019 har typ redan gått åt helvete.
 2. Hej! Minns du mig? Samma här… Var så duktig för några år sen, och nu ser jag ut som en julgris som blev glömd när slaktbilen kom... Suck! Tänker som dig - nu MÅSTE jag skärpa mig. Vi kan vara duktiga tillsammans? :)
 3. Alltihop! Jag har 10 kg övervikt som jag vill bli kvitt. För en månad sen så fick jag diagosen på en reumatisk sjukdom, så också för hälsan. För detta fick jag medicin, största biverkan - att man går upp i vikt... Samt att jag alltid har bråttom. Ofta är lunchen 15 min paus mellan två kunder.
 4. Jag måste nog äta striktare om jag ska klara det här, men vad äta till lunch? Fantasien står still. Ideellt kött och smör, men lets face it, inte har man tid till det i en stressande vardag, eller möjlighet... tips? Sent from my iPhone using Tapatalk
 5. En månad har gått, inte ett gram ner.. suck!!!! Kaggen har minskat lite i volym, så byxorna sitter lite lösare, men ändå... nå't kilo hade varit trevligt att tappa.. Stosha, jag har googlat och läst om antiimflammatorisk kost, mycket intressant! Sent from my iPhone using Tapatalk
 6. Så är man tillbaka igen. Nu med en ny plan - att äta mig frisk. Jag har fått en slags reumatism, och äter mediciner. Men min kloka väninna menar inflammationer börjar i tarmen, så här ska det bli ny kost. Om man skulle gå ner ett kilo eller så är trevligt, men viktigast är att bli frisk. Stark motivation, med andra ord! Lifesum är installerad för att ha lite koll, men så himla lite man får äta enligt den.. [emoji15] burr. Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. Oj som jag spårade av. Verkligen. Började med lite smygätande varje dag i en vecka, sen spårade det av totalt. Nu vet jag vad hetsätning är, det har jag aldrig gjort innan! Jösses. Jaja... Tillbaka på lchf spåret. Har tänkt att äta strikt i två månader nu, och se. Om det inte ger resultat får jag hitta en annan diet. För jag skippar inte pasta och knäckemackor för att det är kul eller att jag mår bra, jag behöver gå ner i vikt. Så enkelt är det.
 8. Ohoj, här går livet i hundra... Och maten får lida lite. Jag har målat hela eftermiddagen och kvällen, och det var inte tid för mat. Så det blev keso, grädde och hallon. Kanske inte direkt en höjdarmiddag.. Men! I morgon är det vägdag, tror inte jag gått ner ett smack. Sen är det nya tag. Och mer målande.
 9. Så skönt att inte väga sig. En vecka utan ångest. Dock känner jag mig svullen och pluffsig, men vet inte varför. Kan vara gamla hjärnspöken som härjar. Jag äter iallafall bra mat, tycker jag själv. Får se vad vågen tycker på fredag. Idag ska jag måla tak. Finns det något tråkigare? Hej nackspärr, liksom...
 10. Idag behöver jag inte väga mig för att veta att det går åt fel håll. Lördagskväll blev det alldeles för mycket alkohol, och hela söndagen var jag på mässa. Där kunde man köpa baguette, pizza eller wrap. Jag köpte en wrap, och plockade bort det mesta av tortillan. Men se, de jäklarna hade haft bulgur i wrappen också. Och på kvällen åt jag två tacoskal. Så söndag var inte direkt lyckad. Men pyttsan. Ny vecka. Nu har jag massor av grejer på G! Spännande värre!
 11. Det sitter i! Hårt! Jäkla jobbigt. Och hjärnspöken ser otroligt töntiga ut när man väl skriver ner dem... Men jag tror det är bra att skriva, eller säga högt, för då hör man hur löjligt det är! Jag kan försöka låta bli den dagliga vägningen. Jag är med i en pepp-grupp på facebook, och vi har vägning varje fredag. Så om jag håller mig till bara den, så kanske jag kan ta det lite lugnare i veckan. Mentalt altså. Jag funderar på att köra fakirluncher ett tag. Bara protein och fett, inte ens ett salladsblad. Men middagarna blir som vanligt, jag orkar inte laga två olika rätter. Men fakirlunch borde väl bidra positivt, skulle man tro. Förresten, är ägg fakir-godkänt?
 12. Nu är det dags med ett samtal med mig själv. Det är alldeles för mycket hjärnspöken. Att äta lchf är piece of cake (fat), men det mentala är svårt. Jag får panik om jag inte ser något på vågen, och analyserar mig ihjäl, dygnet runt. Vad åt jag igår? Var det något extra? Var det tomaten som fuckade upp vågen? Igen, igen och igen. Börjar omedventet äta mindre, för svält hjälper väl... Och en vacker dag gör vågen ett hopp, och himlen är blå igen. (Möjligen rosa, till och med) Nu är det färdiglarvat. Lchf är ingen snabb-bantar-kur (även om facebook florerar med "-5 på två veckor!" ). Kroppen släpper väl kilon när den är klar för det. Nu ska jag göra mitt bästa för att släppa tag om ångesten och panikkänslan, och lita på att det går åt rätt håll, även om det inte alltid går i raketfart. Sådär. När ångesten väller in, ska jag läsa detta inlägg. Varje gång.
 13. Men vad ÄR det med helger? Nu har jag ätit bra, inte ens en liten jordnöt har försvunnit i gapet, ändå inte ett gram ned. Tvärtom, lite upp. Fast det misstänker jag är vätska, min kropp är lite felkonstruerad, tydligen. Om jag svettas mycket, går jag upp i vikt dagen efter. Misstänker att vattnet jag dricker för att ersätta vätska, lagras i kroppen ett tag, och att det tar ett tag att hamna i balans så att säga. Igår satt jag länge i bastun och njöt. Och vips! Upp några hekton idag. Såg mig i spegeln igår, först framifrån, och var ganska nöjd. Det syns på kroppen. Sen såg jag mig från sidan, fy fan! Altså hur blir man kvitt en bayersk ölkagge?? Det är inget kul att vara tjej och ha en sådan typisk manlig ölmage. Usch!
 14. Oj! Plötsligt händer der! Swish bara! Snögubben är bytt ut med en häst, ny vikt uppdaterad, men jag har lagt till ett kilo på målvikt, för målvikt är under 60, dvs 59 (eller mindre, om mirakler skulle ske..) Jag är i själ och hjärta hästtjej, det växte liksom aldrig av mig. Och ni har jag varit utan häst läääänge, men tagit beslut om att köpa ny, så min häst-ticker får representera framtiden :-)
 15. Jorå, sakta men säkert. 3 hg till, så ska snögubben flyttas :-) Kul med en sådan larvig grej för att se framgång. Jag är fruktansvärt barnslig egentligen. I måndags halkade jag på isen, och slog mig rejält. En riktig kalle anka vurpa, ni vet där bena far i luften först, och likt en skalbagge landar man på rygg med en smäll som kan mätas på richterskalan. Ilsken som ett bi kravlar man på isen tills man får fotfäste och kommer upp. Rygg och huvud fick en rejäl smäll. Men idag går det bättre!
 16. Idag kurrar magen som en katt! Äntligen är jag hungrig! Jag fastade 23 timmar igår, men jag drack fettkaffe. Jag har tidigare märkt att fett drar igång förbränningen hos mig. Till middag blev det fläskkött, kryddsmör och en grön sallad med olja. Kalasmåltid! Vips hoppade vågen neråt, hoppas det håller i sig nu då!
 17. Jodå, men man vill ju så gärna... ;-) trenden har ju varit sååå fin, och plötsligt åt fel håll! Det är ju inte lite heller! Nåja, får tro att det är det pakistanska måltidet som spökar. Jag var skum i magen i går, och fortfarande. Inte hungrig alls, men åt av "gammal vana". Idag ska jag inte äta något förrän jag känner mig riktigt hungrig, och inte uppblåst som en barbara....
 18. Deppardag! Vågen går uppåt, och jag fattar inte vad jag gör fel! Jag har registrerat allt i lifesum, och det ser jättebra ut. Ändå går jag upp 400 g per dygn. Jag ville ju flytta snögubben idag! :-( Depp depp og bliiiiiiip!
 19. Igår var en bra dag! Då vägde jag samma som innan jul, dvs julfläsket är borta! Skönt, då kan jag se framåt igen! Var på pakistansk resturant igår. Det var otroligt gott, men satan så starkt! Jag tycker mycket om stark mat och är "härdad", men grönsakerna jag fick igår var som dynamit ungefär. Efter måltider kände jag nästan inte min tunga längre, så jag beställde en Mango-Lassi, utan socker. 16 dagar utan snedsteg, så då unnade jag mig lite lindrande mango. Det var jättegott. Sörplade i mig hela. Men så blev det obehagligt. Jag åt för mycket helt enkelt. Det hade räckt med kycklingen, men ett stort glas yoghurt blev för mycket. Det gjorde ont när jag andades djupt. Tydligen har jag blivit van vid mycket mindre portioner med lchf, för jag åt inte alls överdrivet mycket igår, jag åt inte ens upp hela middagen. Senare på kvällen blev jag vansinnigt törstig, drack mycket vatten. Så idag känner jag mig svullen och blubbig. Måste äta massa fett, för att få igång "systemet" igen, och få kryddchocken ut av kroppen... Note to self, jag tål inte så mycket mat längre. :-)
 20. Man blir så optimistisk när man läser alla bloggar och inlägg på diverse lchf sidor. "Jag gick ner 20 kg på tre månader, se så snygg jag är". Redan vecka 3 i 2015 kan jag med säkerhet slå fast att jag kommer inte att bli smal till påsk. Så nu får jag diskutera lite med mig själv, och göra om i hjärnkontoret. För all del, det kan tänkas att jag hade tappat mer om jag kört fakir, men man ska väl leva också. Jag äter strikt, 16:8 och alkoholfritt. Någon måtta får det vara. Nu kör jag såhär, äter och mår bra. Loggar allt i lifesum-appen (fast det är jävligt många skumma siffror i den appen!!!) och är glad för varje hekto som försvinner. Det gick ju inte på 20 veckor att dra på sig 20 kg. Snarare flera år. Då trillar det väl inte av på 20 veckor heller. Keep calm and eat fat.
 21. Tack för era svar! Jag försöker alltid undvika mjöl, absolut. Men ibland är det svårt, som tex när svärmor gör köttbullar och brun sås. Tanten vet att jag inte äter potatis, så jag får extra grönsaker och sådär. Men då kan jag ta en klick sås också. Man behöver ju inte ösa på, som man gör i vanliga fall med bea och andra smörsåser... :-)
 22. Jag har lärt att man inte ska reda såser med mjöl i lchf. Men när jag kollar kostbevakningen.se, innehåller 1 msk vetemjöl 7 kh. 1 msk borde vara tillräckligt för att reda en sås till 4 pers, altså under 2 kh pr person. Så med en köttbit och lite grönsaker blir det ju ändå strikt måltid? Är det någon annan orsak till att man inte ska använda mjöl?
 23. Fortfarande 1,7 kg till min vikt innan jul. Men snögubben ska bannemig få stå tills jag är där igen, då ska jag byta till annat motiv, se framåt med våren. Kanske kanske jag ska våga ha bikini i år, utan att grannen ringer djurskyddsföreningen för att rädda en strandad val...
 24. Jahapp, det här gick väl sådär lagom bra... Men snart är julen över, och det blir vanlig lchf kost igen. Det blir skönt. Dessutom ska januari bli en vit månad, lite detox sådär. Det blir bra. Men, mirakler händer i julen. Sambon har blivit lite mullig, (kan det vara gräddsåsen och smöret kanske..?) Iallafall vill han gå ner 7-8 kg, och jag frågade lite försynt om han hade en plan. "Jag vill äta som dig!" Sa han. Jag jublade, och hämtade kostdoktorns bok, och bad honom läsa den, så han förstår varför det fungerar, och hur det fungerar. (Och att han blir skrämd an socker och carbs!!) Så efter nyår äter vi båda lchf! Åh, det ska bli skönt!
×
×
 • Skapa nytt...