Jump to content

Penny

Medlem
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

About Penny

 • Birthday 06/12/1948

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Böcker, film, resor, heminredning

Penny's Achievements

(2/7)

71

Reputation

 1. Penny

  Illamående och hunger

  Jag blir lätt illamående på morgonen om jag tar omega 3, D-vitamin, K2, zink m. fl. på fastande mage. De dagar jag äter frukost blir jag inte illamående. Jag vet inte vilken/vilka kosttillskott som påverkar mig, så jag väntar med att ta dem till senare på dagen.
 2. Jag gick upp massor med kilo när jag var gravid, men redan på kvällen, på förlossningsdage, rann det ur mig många liter vätska. Sedan ammade jag och gick då ner några kg till ganska snabbt och var tillbaka på min ursprungsvikt. Det är nog inte så ovanligt att det är så.
 3. Drick och spraya Collodialt silver i halsen. Det hjälper mig så snart jag känner mig lite krasslig i halsen.
 4. Ojdå, vet inte hur man länkar till Facebook, men ni hittar säkert om ni går in på Facebook och söker: Zeroing In On Health
 5. På Facebook finns en grupp ZIOH med över 1500 personer som bara äter kött och dricker vatten. (I "kött" och vatten ingår ägg, fisk, fett och ev ost och grädde, kaffe, te vin). De är flera tusen och många av dem har ätit så i över 10 år. Många har gått från sjuka, feta till friska. Jag är med i gruppen sedan 1 månad och mår mycket bra. Det är så lätt och enkelt att inte behöva tänka på mat. Magen är perfekt, sötsug som jag kämpat med i åratal också på LCHF är som bortblåst. Vikten som jag inte har gått ner under många år med LCHF, börjar nu röra sig neråt. Det är dessutom så skönt att bli fri från att tänka på recept, bakning och matlagning hela tiden. Kött och vatten när jag är hungrig i obegränsad mängd. Råkar jag äta mig övermätt vid en måltid är jag inte hungrig på många timmar. Brunch på Ikea i förra veckan, med ägg, bacon, köttbullar och korv höll mig mätt i 24 timmar. Titta in i gruppen och läs och se vad ni tycker.
 6. Hur fungerar det att använda fettet från gås och anka? Steker man en gås får man underbart gott kött och mycket fett, som är gott att steka i.
 7. Operationen som jag skrev om ovan är nu genomförd. Efter operationen erbjöds jag kaffe och smörgås. Jag tackade ja till kaffet men åt min medhavda matlåda med avokado, ägg, räkor och majonäs istället. Sköterskan tyckte det såg gott ut. Så gott äter man med LCHF berättade jag.
 8. Jag måste vara strikt för att inte hamna i sockerträsket. På fest och bjudningar brukar jag bara äta runt det som jag inte vill ha, kanske ta lite mer grönsaker, smör och salt. Efterrätt med tårta t.ex. tar jag en pytteliten bit, för " jag är så mätt!". Äter kanske grädden och skyfflar/smular resten. Jag har faktiskt lyckats äta smörgåstårta och bara äta fyllningen utan att någon märkt det. Brödet Blev kvar under servetten!
 9. Du får inte lchf kost på sjukhus. Det är bröd, becel och mager ost som serveras. Jag ska operera en fot om någon månad. Det ska bli intressant att se om jag kan påverka vad jag får att äta.
 10. Jag kan inte styra upp vad min bror ska äta hur mycket jag än vill. Det var min svägerska som sa att man måste få näring med sockerdropp. Ändå dog hennes far för ett par månader sedan efter att ha amputerat båda benen pga diabetes. Hon förstår helt enkelt inte sambandet. Jag föreslog att hon skulle ta med sig några kokta ägg till min bror. Det svarade hon inte på, trodde nog att jag skojade.
 11. Tja, jag vet inte jag. Min bror är inlagd efter att ha brutit några revben. Han är diabetiker sedan många år. Nu på sjukhuset låg blodsockret högt, och de var lite bekymrade. När det var dags för kaffe serverades han en mazarin! Jag fattar ingenting? Dropp fick han förstås med sockervatten! "Det måste man för näringens skull." !!!! Jag är också 66 år, och jag är allvarligt oroad över vad som kommer att hända om jag måste ligga på sjukhus!
 12. Det har gjorts tester med skärbrädor och de av trä är mest hygieniska. Trä "läker"sig själv. Professionella kockar använder alltid träskärbrädor. Plast är mycket mer ohygieniskt eftersom smuts och bakterier sugs in och fastnar. Diska träbrädorna i hett vatten och skölj med kokande vatten. En bra skärbräda i trä håller i många år.
 13. Det finns en Facebook grupp LCHF Växjö som träffas då och då. Jag har inte varit där eftersom jag bor lite långt borta (7 mil), men ska någon gång har jag tänkt. Jag äter lchf sedan 5-6 år.
 14. Jag undrade faktiskt vad motorcykeln hade där att göra!
 15. Fettfläckar får man också bort med diskmedel. Gnid in lite diskmedel i fläcken och tvätta sedan som vanligt i tvättmaskinen.
×
×
 • Create New...